Alla Spansk Skinka / Jamón
Visar 1–36 av 94 resultat. Alla priser är inklusive moms.
Gratis leverans för alla spansk skinka och framben skinka (jamón och paleta). Njut av den bästa spanska jamón (skinkan) och spanska paleta (axelskinkan) som du kan handla online i vår gourmetbutik för Sverige. Vi erbjuder 100 % Iberico Jamón och axlar av Bellota (ekollonfödd), Pata Negra, Gran Reserva, Cebo de Campo, Cebo och Gran Reserva Selección. Hela, benfria, skivade och helskivade iberiska skinkor (Jamón Ibérico) och serranoskinkar (Jamón Serrano) och bogser från regionerna Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Jamón de Teruel), Serón (Jamón de Serón), Trevélez (Jamón de Trevélez) och Jamón Consocio Serrano. Många av dem har ursprungsbeteckningar som DOP (ursprungsbeteckning), IGP (skyddad geografisk beteckning) eller ETG (garanterad traditionell specialitet).
I vårt utbud ingår de flesta av de exklusiva spanska märkena av premiumjamón, t.ex. Cinco Jotas (5J), Joselito, Blázquez, Sánchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sánchez Alcaraz, Altanza Jabugo, Jamones de Serón, Boadas 1880, Aljomar, Aire Sano, Mayoral (La Pirenaica), Dehesa Barón de Ley, ARBU, Ibérico Sierra Azuaga, El Charro, Jamones Vallejo, Señorío de los Pedroches, Cortijo de Canata, Milena, Alfonso Sáez, Raíces, Antonio Álvarez, Castellar, Corte Noble, Noel, España e Hijos, Iglesias och Don Paulino skinkor och bogser som erbjuds till bästa möjliga pris och av högsta kvalitet. Alla våra produkter har långa mognadsperioder och är noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga värde och tillfredsställelse. Skinkprodukter som du verkligen kommer att njuta av.
De tre faktorer som avgör den slutliga kvaliteten på en skinka eller axelskinkan är följande:
Vilken grisras de kommer från.
Grisens utfodring och uppfödning.
Skinkans mognadsprocess.
Beroende på rasen finns det två olika typer av skinka:
Jamón Ibérico (Ibérico-skinkor), från grisar av iberisk ras, i olika renhetsgrader.
Vita skinkor (Jamón Serrano) eller saltade skinkor från vita grisar (Duroc, Landrace, Large White eller Pietrain).
Typer av Ibérico-skinkor (Jamón Ibérico)
För att veta vilka typer av Ibérico-skinkor som finns på marknaden måste man förstå innebörden av de begrepp som förekommer på försäljningsbeteckningen (etiketten) och färgerna på motsvarande etikett.
Kvaliteten på en Ibérico jamón bestäms främst av det foder som grisen från vilken den framställs har fått och av dess rasrenhet. Till detta ska läggas en lämplig mognadsprocess i tid och form, helst i naturliga torkskjul.
Sorter av Ibérico-skinkor (jamón eller paleta) i kvalitetsordning, där den svarta skinkan (pata negra) är den bästa.
Svart etikett: Avsedd för 100 % Ibérico jamón som är uppfödda med ekollon.
Röd etikett: För Jamón som är uppfödda med iberiska ekollon med 50 eller 75 % renhet från den iberiska rasen.
Grön etikett: För fältgödda Ibérico-skinkor med en andel av rasen Ibérico på 50, 75 eller 100 %.
Vit etikett: För Ibérico som utfodras på gårdar med en andel av Ibérico-rasen på 50, 75 eller 100 %.
Typer av Jamón Serrano (vit gris)
Det första man måste säga är att vita skinkor eller vita skinka är skinkor som normalt kommer från grisar av raser som t.ex: Duroc, Pietrain, Landrace eller Large White. De utfodras vanligen på gårdar med en intensiv produktion baserad på foder och spannmål.
Den mest kända är Serranoskinken. Var försiktig, för alla vita skinkor är inte Serrano-skinkor, även om vi ofta hänvisar till dem som sådana. Termen Serranoskinka motsvarar en ETG (som står för “Traditional Speciality Guaranteed” på engelska).
Enligt den spanska lagen Royal Decreto 474/2014 av den 13 juni 2014, som godkänner kvalitetsnormen för köttderivat, får följande benämningar också inkluderas för skinkor och axlar, under förutsättning att de uppfyller den minsta produktionsperiod som fastställts för varje benämning:
Bodega eller Cava: 9 månaders lagring.
Reserva eller Añejo: 12 månaders mognadslagring.
Gran Reserva: 15 månaders mognadslagring.
Förutom denna typ av vitskinkor kan vi också hitta de som skyddas av den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P.) Jamón de Teruel, eller de som omfattas av den skyddade geografiska beteckningen (I.G.P.) Trevélez eller IGP Serón.
Om du vill läsa mer detaljerad information om de olika kvaliteterna av spansk skinka kan du besöka vårt inlägg om detta ämne på vår blogg: Olika typer av kvalitet på spansk Jamón
Fri frakt för alla spanska jamon- och paleta (spansk skinka och framben skinka).
-
Blázquez
“Admiración” ekollonmatad 50 % Ibérico skinka (Jamón) Röd etikett – från Guijuelo, Salamanca
4 676,28 kr
7,5 - 8 kg • 634,13 kr / kg4 676,28 kr
7,5 - 8 kg • 634,13 kr / kg -
Ibérico Sierra Azuaga
50 % iberisk betesskinka, förskivad
218,11 kr
200 gr • 1 090,55 kr / kg218,11 kr
200 gr • 1 090,55 kr / kg -
Ibérico Sierra Azuaga
50 % iberisk betesskinka, förskivad
117,13 kr
100 gr • 1 171,30 kr / kg117,13 kr
100 gr • 1 171,30 kr / kg -
Carvajal Márquez
50% Ibérico skinka (Jamón) de cebo, white label, 24-30 månaders härdning, från Guijuelo, Salamanca
2 636,41 kr
7,6 - 8 kg • 332,07 kr / kg2 636,41 kr
7,6 - 8 kg • 332,07 kr / kg -
Blázquez
Benfri iberisk 50 % gårdbetesskinka (Jamón) White label – från Guijuelo, Salamanca
2 590,75 kr
Ca. 4,6 kg • 563,21 kr / kg2 590,75 kr
Ca. 4,6 kg • 563,21 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Benfritt block av Ibérico (50%) de barbacoa skinka (skinka), special för tapas, white label, från Salamanca eller Extremadura
1 674,95 kr
Ca. 2,4 kg • 697,90 kr / kg1 674,95 kr
Ca. 2,4 kg • 697,90 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas (5J) Classics presentset: ekollonmatad pata negraskinka (jamón) & axelskinka (paleta) 100 % Ibérico – Jabugo
667,45 kr
2 x 80 g • 4 289,06 kr / kg667,45 kr
2 x 80 g • 4 289,06 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas (5J) Presentask med handsnidad hel skinka (jamón) pata negra ekollonmatad 100 % Ibérico – Jabugo
7 458,95 kr
26 x 80 g • 2 589,91 kr / kg7 458,95 kr
26 x 80 g • 2 589,91 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas 4 Ess Pack – 4 bästsäljare: Ibérico skinka, axelskinka, rygg och axelskuren, från Jabugo, färdigskivad
1 142,94 kr
4 x 80 g • 3 571,70 kr / kg1 142,94 kr
4 x 80 g • 3 571,70 kr / kg -
Iglesias
Codillo Serrado (fläskskinka haseben för buljong) från Salamanca, bitar
40,79 kr
240 gr • 139,58 kr / kg40,79 kr
240 gr • 139,58 kr / kg -
Iberitos
Crema de Jamón curado (cured Serrano skin cream), från Extremadura, burk
39,89 kr
250 gr • 159,56 kr / kg39,89 kr
250 gr • 159,56 kr / kg -
Iberitos
Crema de Jamón Ibérico (Ibérico skinkcreme), från Extremadura, burk
63,26 kr
250 gr • 253,04 kr / kg63,26 kr
250 gr • 253,04 kr / kg -
Iberitos
Crema de Jamón York (kokt skinkgrädde), från Extremadura, burk
45,31 kr
250 gr • 181,24 kr / kg45,31 kr
250 gr • 181,24 kr / kg -
Noel
Delizias Kokt skinka “al corte” (charksnitt), extra kvalitet, från Girona, färdigskivad
47,60 kr
110 gr • 432,73 kr / kg47,60 kr
110 gr • 432,73 kr / kg -
Noel
Delizias Serrano-skinka (jamón) Gran Reserva (ETG), “al corte” (charkuteri), från Girona, förskivad
65,67 kr
100 gr • 656,70 kr / kg65,67 kr
100 gr • 656,70 kr / kg -
Altanza Jabugo
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón de bellota), Pata Negra – Black label, från Jabugo, helben
5 496,68 kr
8 - 8,5 kg • 622,35 kr / kg5 496,68 kr
8 - 8,5 kg • 622,35 kr / kg -
Blázquez
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), black label – Pata Negra, DOP Dehesa de Extremadura, helben
6 808,00 kr
Ca. 8,5 kg • 800,97 kr / kg6 808,00 kr
Ca. 8,5 kg • 800,97 kr / kg -
COVAP Alta Expresión
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), Black label – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Andalusien, helben
7 207,80 kr
Ca 8 kg • 930,04 kr / kg7 207,80 kr
Ca 8 kg • 930,04 kr / kg -
COVAP Alta Expresión
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), Black label – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Andalusien, helben 6-7 kg
6 317,08 kr
6 - 7 kg • 878,72 kr / kg6 317,08 kr
6 - 7 kg • 878,72 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), black label – Pata negra, från Jabugo – Huelva, 6 – 7 kg
6 199,88 kr
6 - 7 kg • 953,83 kr / kg6 199,88 kr
6 - 7 kg • 953,83 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), black label – Pata negra, från Jabugo – Huelva, 7 – 8 kg
6 973,40 kr
7 - 8 kg • 929,79 kr / kg6 973,40 kr
7 - 8 kg • 929,79 kr / kg -
Señorío de Los Pedroches
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (skinka), black label – pata negra, DOP Los Pedroches, från Córdoba, helben
6 374,45 kr
Ca. 8,25 kg • 772,66 kr / kg6 374,45 kr
Ca. 8,25 kg • 772,66 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka (Jamón) Pata negra – svart etikett, från Jabugo, 7- 8 kg
6 012,95 kr
7 - 8 kg • 785,66 kr / kg6 012,95 kr
7 - 8 kg • 785,66 kr / kg -
Aljomar
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka (Jamón), black label – Pata Negra, DOP Guijuelo, Salamanca, helben
6 012,95 kr
7,5 - 8 kg • 751,62 kr / kg6 012,95 kr
7,5 - 8 kg • 751,62 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka (skinka) svart ben – svart etikett, från Jabugo, 6 – 7 kg
5 410,45 kr
6 - 7 kg • 824,96 kr / kg5 410,45 kr
6 - 7 kg • 824,96 kr / kg -
Dehesa Barón de Ley
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka, black label – pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, helben
5 530,95 kr
7 - 7,5 kg • 737,46 kr / kg5 530,95 kr
7 - 7,5 kg • 737,46 kr / kg -
Extrem Puro Extremadura
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka, black label – pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, helben
7 820,45 kr
7 - 7,5 kg • 1 078,68 kr / kg7 820,45 kr
7 - 7,5 kg • 1 078,68 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Ekollonmatad 50 % Ibéricoskinka (Jamón), Red label, från Cordoba, Andalusien, färdigskivad
210,27 kr
60 gr • 3 504,50 kr / kg210,27 kr
60 gr • 3 504,50 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Ekollonmatad 50 % Ibéricoskinka (Jamón), Red label, från Cordoba, Andalusien, färdigskivad
421,15 kr
120 g • 3 509,58 kr / kg421,15 kr
120 g • 3 509,58 kr / kg -
Aljomar
Ekollonmatad Ibérico (50 %) skinka (Jamón), röd etikett, SUB Guijuelo, Salamanca, helben
4 759,75 kr
7,5 - 8 kg • 594,97 kr / kg4 759,75 kr
7,5 - 8 kg • 594,97 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Ekollonmatad Ibérico charkfat med jamón (skinka), lomo (rygg), chorizo och salchichón, från Andalusien, färdigskivad
264,50 kr
130 gr • 1 667,54 kr / kg264,50 kr
130 gr • 1 667,54 kr / kg -
Joselito
Gran Reserva 100% iberisk skinka (Jamón), svart etikett – Pata negra, från Guijuelo – Salamanca
7 606,28 kr
7,5 - 8 kg • 977,99 kr / kg7 606,28 kr
7,5 - 8 kg • 977,99 kr / kg -
Aire Sano 8 Estaciones
Handskuren skinka (Jamón) från Teruel DOP, från Aragon, färdigskivad
119,90 kr
80 gr • 1 498,75 kr / kg119,90 kr
80 gr • 1 498,75 kr / kg -
Blázquez
Handsnidad 50 % Ibérico de cebo skinka (Jamón) Grön etikett – från Guijuelo, Salamanca
167,98 kr
100 gr • 1 679,80 kr / kg167,98 kr
100 gr • 1 679,80 kr / kg -
Blázquez
Handsnidad ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón) “Admiración” Svart etikett – från Guijuelo, Salamanca
239,19 kr
100 gr • 2 391,93 kr / kg239,19 kr
100 gr • 2 391,93 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Handsnidad ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón) Pata Negra – black label – från Jabugo
227,14 kr
70 g • 3 244,86 kr / kg227,14 kr
70 g • 3 244,86 kr / kg