Alla Spansk Skinka / Jamón
30 resultat. Alla priser är inklusive moms.
Gratis leverans för alla spansk skinka och framben skinka (jamón och paleta). Njut av den bästa spanska jamón (skinkan) och spanska paleta (axelskinkan) som du kan handla online i vår gourmetbutik för Sverige. Vi erbjuder 100 % Iberico Jamón och axlar av Bellota (ekollonfödd), Pata Negra, Gran Reserva, Cebo de Campo, Cebo och Gran Reserva Selección. Hela, benfria, skivade och helskivade iberiska skinkor (Jamón Ibérico) och serranoskinkar (Jamón Serrano) och bogser från regionerna Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Jamón de Teruel), Serón (Jamón de Serón), Trevélez (Jamón de Trevélez) och Jamón Consocio Serrano. Många av dem har ursprungsbeteckningar som DOP (ursprungsbeteckning), IGP (skyddad geografisk beteckning) eller ETG (garanterad traditionell specialitet).
I vårt utbud ingår de flesta av de exklusiva spanska märkena av premiumjamón, t.ex. Cinco Jotas (5J), Joselito, Blázquez, Sánchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sánchez Alcaraz, Altanza Jabugo, Jamones de Serón, Boadas 1880, Aljomar, Aire Sano, Mayoral (La Pirenaica), Dehesa Barón de Ley, ARBU, Ibérico Sierra Azuaga, El Charro, Jamones Vallejo, Señorío de los Pedroches, Cortijo de Canata, Milena, Alfonso Sáez, Raíces, Antonio Álvarez, Castellar, Corte Noble, Noel, España e Hijos, Iglesias och Don Paulino skinkor och bogser som erbjuds till bästa möjliga pris och av högsta kvalitet. Alla våra produkter har långa mognadsperioder och är noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga värde och tillfredsställelse. Skinkprodukter som du verkligen kommer att njuta av.
De tre faktorer som avgör den slutliga kvaliteten på en skinka eller axelskinkan är följande:
Vilken grisras de kommer från.
Grisens utfodring och uppfödning.
Skinkans mognadsprocess.
Beroende på rasen finns det två olika typer av skinka:
Jamón Ibérico (Ibérico-skinkor), från grisar av iberisk ras, i olika renhetsgrader.
Vita skinkor (Jamón Serrano) eller saltade skinkor från vita grisar (Duroc, Landrace, Large White eller Pietrain).
Typer av Ibérico-skinkor (Jamón Ibérico)
För att veta vilka typer av Ibérico-skinkor som finns på marknaden måste man förstå innebörden av de begrepp som förekommer på försäljningsbeteckningen (etiketten) och färgerna på motsvarande etikett.
Kvaliteten på en Ibérico jamón bestäms främst av det foder som grisen från vilken den framställs har fått och av dess rasrenhet. Till detta ska läggas en lämplig mognadsprocess i tid och form, helst i naturliga torkskjul.
Sorter av Ibérico-skinkor (jamón eller paleta) i kvalitetsordning, där den svarta skinkan (pata negra) är den bästa.
Svart etikett: Avsedd för 100 % Ibérico jamón som är uppfödda med ekollon.
Röd etikett: För Jamón som är uppfödda med iberiska ekollon med 50 eller 75 % renhet från den iberiska rasen.
Grön etikett: För fältgödda Ibérico-skinkor med en andel av rasen Ibérico på 50, 75 eller 100 %.
Vit etikett: För Ibérico som utfodras på gårdar med en andel av Ibérico-rasen på 50, 75 eller 100 %.
Typer av Jamón Serrano (vit gris)
Det första man måste säga är att vita skinkor eller vita skinka är skinkor som normalt kommer från grisar av raser som t.ex: Duroc, Pietrain, Landrace eller Large White. De utfodras vanligen på gårdar med en intensiv produktion baserad på foder och spannmål.
Den mest kända är Serranoskinken. Var försiktig, för alla vita skinkor är inte Serrano-skinkor, även om vi ofta hänvisar till dem som sådana. Termen Serranoskinka motsvarar en ETG (som står för “Traditional Speciality Guaranteed” på engelska).
Enligt den spanska lagen Royal Decreto 474/2014 av den 13 juni 2014, som godkänner kvalitetsnormen för köttderivat, får följande benämningar också inkluderas för skinkor och axlar, under förutsättning att de uppfyller den minsta produktionsperiod som fastställts för varje benämning:
Bodega eller Cava: 9 månaders lagring.
Reserva eller Añejo: 12 månaders mognadslagring.
Gran Reserva: 15 månaders mognadslagring.
Förutom denna typ av vitskinkor kan vi också hitta de som skyddas av den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P.) Jamón de Teruel, eller de som omfattas av den skyddade geografiska beteckningen (I.G.P.) Trevélez eller IGP Serón.
Om du vill läsa mer detaljerad information om de olika kvaliteterna av spansk skinka kan du besöka vårt inlägg om detta ämne på vår blogg: Olika typer av kvalitet på spansk Jamón
Fri frakt för alla spanska jamon- och paleta (spansk skinka och framben skinka).
-
Ibérico Sierra Azuaga
50 % iberisk betesskinka, förskivad
218,11 kr
200 gr • 1 090,55 kr / kg218,11 kr
200 gr • 1 090,55 kr / kg -
Ibérico Sierra Azuaga
50 % iberisk betesskinka, förskivad
117,13 kr
100 gr • 1 171,30 kr / kg117,13 kr
100 gr • 1 171,30 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas (5J) Classics presentset: ekollonmatad pata negraskinka (jamón) & axelskinka (paleta) 100 % Ibérico – Jabugo
667,45 kr
2 x 80 g • 4 289,06 kr / kg667,45 kr
2 x 80 g • 4 289,06 kr / kg -
Noel
Delizias Kokt skinka “al corte” (charksnitt), extra kvalitet, från Girona, färdigskivad
47,60 kr
110 gr • 432,73 kr / kg47,60 kr
110 gr • 432,73 kr / kg -
Noel
Delizias Serrano-skinka (jamón) Gran Reserva (ETG), “al corte” (charkuteri), från Girona, förskivad
65,67 kr
100 gr • 656,70 kr / kg65,67 kr
100 gr • 656,70 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Ekollonmatad 50 % Ibéricoskinka (Jamón), Red label, från Cordoba, Andalusien, färdigskivad
210,27 kr
60 gr • 3 504,50 kr / kg210,27 kr
60 gr • 3 504,50 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Ekollonmatad 50 % Ibéricoskinka (Jamón), Red label, från Cordoba, Andalusien, färdigskivad
421,15 kr
120 g • 3 509,58 kr / kg421,15 kr
120 g • 3 509,58 kr / kg -
Aire Sano 8 Estaciones
Handskuren skinka (Jamón) från Teruel DOP, från Aragon, färdigskivad
119,90 kr
80 gr • 1 498,75 kr / kg119,90 kr
80 gr • 1 498,75 kr / kg -
Blázquez
Handsnidad 50 % Ibérico de cebo skinka (Jamón) Grön etikett – från Guijuelo, Salamanca
167,98 kr
100 gr • 1 679,80 kr / kg167,98 kr
100 gr • 1 679,80 kr / kg -
Blázquez
Handsnidad ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón) “Admiración” Svart etikett – från Guijuelo, Salamanca
239,19 kr
100 gr • 2 391,93 kr / kg239,19 kr
100 gr • 2 391,93 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Handsnidad ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón) Pata Negra – black label – från Jabugo
227,14 kr
70 g • 3 244,86 kr / kg227,14 kr
70 g • 3 244,86 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Handsnidad ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón) Pata Negra, från Jabugo – Huelva
358,49 kr
80 g • 4 481,13 kr / kg358,49 kr
80 g • 4 481,13 kr / kg -
Aljomar
Handsnidad ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), black label – Pata Negra, DOP Guijuelo, Salamanca
383,79 kr
100 g • 3 837,90 kr / kg383,79 kr
100 g • 3 837,90 kr / kg -
Aljomar
Handsnidad iberisk (75 %) åkerbetesskinka (Jamón), grön etikett, DOP Guijuelo, Salamanca
331,38 kr
100 gr • 3 313,80 kr / kg331,38 kr
100 gr • 3 313,80 kr / kg -
Boadas 1880
Handsniden Serranoskinka (skinka) Gran Reserva (ETG), från Salamanca
58,44 kr
80 gr • 730,50 kr / kg58,44 kr
80 gr • 730,50 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Ibérico (50 %) de cebo skinka (jamón), white label, från Salamanca eller Extremadura, färdigskivad
106,64 kr
100 gr • 1 066,40 kr / kg106,64 kr
100 gr • 1 066,40 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Ibérico (50 %) de cebo skinka (jamón), white label, från Salamanca eller Extremadura, färdigskivad
204,98 kr
150 g • 1 366,55 kr / kg204,98 kr
150 g • 1 366,55 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Iberico (50 %) gräsmatad skinka (Jamón de Cebo de Campo), grön etikett, från Cordoba, Andalusien, färdigskivad
263,90 kr
120 g • 2 164,00 kr / kg263,90 kr
120 g • 2 164,00 kr / kg -
Iglesias
Iberico 50% Cebo Skinka (skinka), från Salamanca, förskivad
149,43 kr
150 gr • 943,93 kr / kg149,43 kr
150 gr • 943,93 kr / kg -
Blázquez
Ibérico 50% de cebo skinka (Jamón) Grön etikett – från Guijuelo, Salamanca, färdigskivad
139,18 kr
100 gr • 1 391,80 kr / kg139,18 kr
100 gr • 1 391,80 kr / kg -
Boadas 1880
Ibérico 50% de cebo skinka (jamón), från Salamanca, färdigskivad “al corte”
107,85 kr
90 gr • 1 198,33 kr / kg107,85 kr
90 gr • 1 198,33 kr / kg -
Aire Sano Duroc
Jamón Serrano (skinka), 100% Duroc far, från Aragon, färdigskivad
76,16 kr
150 gr • 507,73 kr / kg76,16 kr
150 gr • 507,73 kr / kg -
La Selva
Kokt skinka “al corte” (charksnitt), extra kvalitet 50% Duroc, från Girona, förskivad
52,30 kr
100 gr • 523,00 kr / kg52,30 kr
100 gr • 523,00 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Serranoskinka (jamón) ETG, 50 % Duroc ras eller mer, från Toledo, tunna skivor
71,10 kr
100 gr • 711,00 kr / kg71,10 kr
100 gr • 711,00 kr / kg -
Boadas 1880
Serranoskinka (jamón) Reserva (ETG), från Salamanca, förskivad
53,62 kr
100 gr • 536,20 kr / kg53,62 kr
100 gr • 536,20 kr / kg -
Supreme de Placeres
Serranoskinka (skinka), Gran Reserva 50% Duroc, från Castilla-La Mancha, extra tunna förskivade
54,83 kr
80 gr • 685,38 kr / kg54,83 kr
80 gr • 685,38 kr / kg -
Milena
Skinka (skinka) Reserv, av Grenadinhonsvin, från Grenada, förskivad
83,80 kr
200 gr • 340,40 kr / kg83,80 kr
200 gr • 340,40 kr / kg -
Joselito
Skivad Gran Reserva 100% Ibérico skinka, svart etikett – Pata Negra, Guijuelo, Salamanca
287,39 kr
70 g • 3 744,14 kr / kg287,39 kr
70 g • 3 744,14 kr / kg -
Montito (El Charro)
Skivad serranoskinka (jamón), Salamanca, 120 gr
84,23 kr
120 gr • 701,92 kr / kg84,23 kr
120 gr • 701,92 kr / kg -
Antonio Álvarez
Trevelezskinka (IGP), från Pomegranate, extra tunna skivor
76,40 kr
120 gr • 588,42 kr / kg76,40 kr
120 gr • 588,42 kr / kg