Alla Jamón / Skinka
32 resultat. Alla priser är inklusive moms.
Njut av den bästa spanska jamón (skinkan) och spanska paleta (axelskinkan) som du kan handla online i vår gourmetbutik för Sverige. Vi erbjuder 100 % Iberico Jamón och axlar av Bellota (ekollonfödd), Pata Negra, Gran Reserva, Cebo de Campo, Cebo och Gran Reserva Selección. Hela, benfria, skivade och helskivade iberiska skinkor (Jamón Ibérico) och serranoskinkar (Jamón Serrano) och bogser från regionerna Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Jamón de Teruel), Serón (Jamón de Serón), Trevélez (Jamón de Trevélez) och Jamón Consocio Serrano. Många av dem har ursprungsbeteckningar som DOP (ursprungsbeteckning), IGP (skyddad geografisk beteckning) eller ETG (garanterad traditionell specialitet).
I vårt utbud ingår de flesta av de exklusiva spanska märkena av premiumjamón, t.ex. Cinco Jotas (5J), Joselito, Blázquez, Sánchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sánchez Alcaraz, Altanza Jabugo, Jamones de Serón, Boadas 1880, Aljomar, Aire Sano, Mayoral (La Pirenaica), Dehesa Barón de Ley, ARBU, Ibérico Sierra Azuaga, El Charro, Jamones Vallejo, Señorío de los Pedroches, Cortijo de Canata, Milena, Alfonso Sáez, Raíces, Antonio Álvarez, Castellar, Corte Noble, Noel, España e Hijos, Iglesias och Don Paulino skinkor och bogser som erbjuds till bästa möjliga pris och av högsta kvalitet. Alla våra produkter har långa mognadsperioder och är noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga värde och tillfredsställelse. Skinkprodukter som du verkligen kommer att njuta av.
De tre faktorer som avgör den slutliga kvaliteten på en skinka eller axelskinkan är följande:
- Vilken grisras de kommer från.
- Grisens utfodring och uppfödning.
- Skinkans mognadsprocess.
Beroende på rasen finns det två olika typer av skinka:
- Jamón Ibérico (Ibérico-skinkor), från grisar av iberisk ras, i olika renhetsgrader.
- Vita skinkor (Jamón Serrano) eller saltade skinkor från vita grisar (Duroc, Landrace, Large White eller Pietrain).
Typer av Ibérico-skinkor (Jamón Ibérico)
För att veta vilka typer av Ibérico-skinkor som finns på marknaden måste man förstå innebörden av de begrepp som förekommer på försäljningsbeteckningen (etiketten) och färgerna på motsvarande etikett.
Kvaliteten på en Ibérico jamón bestäms främst av det foder som grisen från vilken den framställs har fått och av dess rasrenhet. Till detta ska läggas en lämplig mognadsprocess i tid och form, helst i naturliga torkskjul.
Sorter av Ibérico-skinkor (jamón eller paleta) i kvalitetsordning, där den svarta skinkan (pata negra) är den bästa.
Svart etikett: Avsedd för 100 % Ibérico jamón som är uppfödda med ekollon.
Röd etikett: För Jamón som är uppfödda med iberiska ekollon med 50 eller 75 % renhet från den iberiska rasen.
Grön etikett: För fältgödda Ibérico-skinkor med en andel av rasen Ibérico på 50, 75 eller 100 %.
Vit etikett: För Ibérico som utfodras på gårdar med en andel av Ibérico-rasen på 50, 75 eller 100 %.
Typer av Jamón Serrano (vit gris)
Det första man måste säga är att vita skinkor eller vita skinka är skinkor som normalt kommer från grisar av raser som t.ex: Duroc, Pietrain, Landrace eller Large White. De utfodras vanligen på gårdar med en intensiv produktion baserad på foder och spannmål.
Den mest kända är Serranoskinken. Var försiktig, för alla vita skinkor är inte Serrano-skinkor, även om vi ofta hänvisar till dem som sådana. Termen Serranoskinka motsvarar en ETG (som står för “Traditional Speciality Guaranteed” på engelska).
Enligt den spanska lagen Royal Decreto 474/2014 av den 13 juni 2014, som godkänner kvalitetsnormen för köttderivat, får följande benämningar också inkluderas för skinkor och axlar, under förutsättning att de uppfyller den minsta produktionsperiod som fastställts för varje benämning:
- Bodega eller Cava: 9 månaders lagring.
- Reserva eller Añejo: 12 månaders mognadslagring.
- Gran Reserva: 15 månaders mognadslagring.
Förutom denna typ av vitskinkor kan vi också hitta de som skyddas av den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P.) Jamón de Teruel, eller de som omfattas av den skyddade geografiska beteckningen (I.G.P.) Trevélez eller IGP Serón.
Om du vill läsa mer detaljerad information om de olika kvaliteterna av spansk skinka kan du besöka vårt inlägg om detta ämne på vår blogg: Olika typer av kvalitet på spansk Jamón
-
Blázquez
“Admiración” ekollonmatad 50 % Ibérico skinka (Jamón) Röd etikett – från Guijuelo, Salamanca, hela benet
5 206,65 kr
9 - 9,5kg • 562.88 kr / kg -
Extrem Puro Extremadura
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón) Pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, hela benet
6 148,28 kr
7 - 7,5kg • 848.04 kr / kg -
Blázquez
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata Negra, DOP Dehesa de Extremadura, hela benet
5 207,67 kr
8 - 8,5 kg • 631.23 kr / kg -
Dehesa Barón de Ley
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, hela benet
5 588,23 kr
Ca 7,5kg • 745.10 kr / kg -
Aljomar
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata Negra, DOP Guijuelo, Salamanca, hela benet
6 036,48 kr
8kg • 754.56 kr / kg -
COVAP Alta Expresión
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Andalusien, hela benet 6,5 kg
6 103,15 kr
6kg - 7kg • 938.95 kr / kg -
COVAP Alta Expresión
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Andalusien, hela benet 7,75kg
7 043,75 kr
7,5kg - 8kg • 908.87 kr / kg -
Señorío de Los Pedroches
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Cordoba, hela benet
6 103,15 kr
Ca 8,75kg • 697.50 kr / kg -
Cinco Jotas
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata negra, från Jabugo – Huelva, hela benet 6 – 7kg
6 775,01 kr
6 - 7kg • 1042.31 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata negra, från Jabugo – Huelva, hela benet 6 – 7kg
5 207,67 kr
6 - 7kg • 801.18 kr / kg -
Cinco Jotas
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata negra, från Jabugo – Huelva, hela benet 7 – 8kg
7 783,31 kr
7 - 8kg • 1037.77 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata negra, från Jabugo – Huelva, hela benet 7- 8kg
5 991,35 kr
7 - 8kg • 798.85 kr / kg -
Aljomar
Ekollonmatad 50% Ibérico skinka (Jamón), röd etikett, DOP Guijuelo, Salamanca, hela benet
4 804,56 kr
ca. 8kg • 600.57 kr / kg -
Blázquez
Ekollonmatad 75% Ibérico skinka (Jamón), röd label, DOP Dehesa de Extremadura, hela benet
4 311,18 kr
8 - 8,5kg • 522.57 kr / kg -
Joselito
Great Reserve 100% Ibérico ham (Jamón), black label – Pata negra, Guijuelo – Salamanca
7 492,00 kr
7 - 8 kg • 998.93 kr / kg -
Aljomar
Ibérico (50 %) de cebo skinka (Jamón), vit etikett, DOP Guijuelo, Salamanca, hela benet
2 743,85 kr
Ca. 8 kg • 342.98 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Ibérico (50 %) de cebo skinka (jamón), vitmärkt, från Salamanca eller Extremadura, hela benet
2 183,80 kr
Ca. 8 kg • 272,98 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Ibérico (50 %) gräsbetonad skinka (Jamón de cebo de campo), grönt etikett, från Cordoba, Andalusien, hela benet
3 349,04 kr
Ca. 7,5 kg • 446.54 kr / kg -
Aljomar
Iberico (50%) de cebo de campo skinka (jamón), grön etikett, DOP Guijuelo, Salamanca, hela benet
3 908,07 kr
Ca. 8 kg • 476,25 kr / kg -
Blázquez
Ibérico 50% de cebo de campo ham (Jamón) Green label – from Guijuelo, Salamanca
2 899,76 kr
Approx. 8 kg • 362.47 kr / kg -
Blázquez
Ibérico 50% de cebo de granja ham (Jamón) White label – from Guijuelo, Salamanca
2 295,60 kr
7,5 - 8 kg • 296.21 kr / kg -
Alfonso Sáez
Jamón (skinka) 100 % Duroc 24M, från Teruel (Aragonien), hela benet
2 676,16 kr
Ca 8,25 kg • 324.38 kr / kg -
ARBU
Jamón (skinka) 85 % Duroc Gran Reserva, från Girona, hela benet
1 864,80 kr
Ca. 8,25 kg • 226.04 kr / kg -
Señorío de Los Pedroches
Jamón (skinka) Ibérico (75 %) de cebo de campo – grön etikett, DOP Los Pedroches, från Córdoba, hela benet
3 459,82 kr
Ca. 8,75 kg • 395.41 kr / kg -
Cortijo de Canata
Jamón de Serón (IGP) skinka, från Almería, Gran Reserva 18+ månader lagring, hela benet
1 444,24 kr
ca. 7,5 kg • 192.57 kr / kg -
Raíces (Alfonso Sáez)
Jamón de Teruel DOP (skinka av vit/duroc-typ), hela benet
2 564,34 kr
Ca 8,25 kg • 310.83 kr / kg -
Jamones Vallejo Gourmet
Jamón de Trevelez (IGP) skinka Gourmet, från Granada, 20-24 månaders lagring, hela benet
2 205,34 kr
7,7 kg till 8,5 kg • 271.26 kr / kg -
Jamones Vallejo
Jamón de Trevelez (IGP) skinka, från Granada, 24-30 månaders lagring, hela benet
2 004,29 kr
8,5 kg till 9 kg • 229.06 kr / kg -
Castellar (Blázquez)
Serrano Ham (Jamón) Gran Reserva, 100% Duroc, from Guijuelo, Salamanca
1 735,55 kr
Approx. 8 kg • 216.94 kr / kg -
Mayoral (La Pirenaica)
Serrano ham (Jamón) Reserva ETG, from Huesca, Aragon
1 455,53 kr
Approx. 7,5 kg • 194.07 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Serranoskinka (jamón), Reserva – ETG, från Toledo, hela benet
1 342,69 kr
Ca. 7,5 kg • 179.03 kr / kg -
Aire Sano Oro Blanco
Skinka, Jamón de Teruel DOP, från Aragonien, hela benet
2 340,73 kr
ca. 9 kg • 260.08 kr / kg