Alla Spansk Skinka / Jamón
Visar 1–36 av 37 resultat. Alla priser är inklusive moms.
Gratis leverans för alla spansk skinka och framben skinka (jamón och paleta). Njut av den bästa spanska jamón (skinkan) och spanska paleta (axelskinkan) som du kan handla online i vår gourmetbutik för Sverige. Vi erbjuder 100 % Iberico Jamón och axlar av Bellota (ekollonfödd), Pata Negra, Gran Reserva, Cebo de Campo, Cebo och Gran Reserva Selección. Hela, benfria, skivade och helskivade iberiska skinkor (Jamón Ibérico) och serranoskinkar (Jamón Serrano) och bogser från regionerna Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Jamón de Teruel), Serón (Jamón de Serón), Trevélez (Jamón de Trevélez) och Jamón Consocio Serrano. Många av dem har ursprungsbeteckningar som DOP (ursprungsbeteckning), IGP (skyddad geografisk beteckning) eller ETG (garanterad traditionell specialitet).
I vårt utbud ingår de flesta av de exklusiva spanska märkena av premiumjamón, t.ex. Cinco Jotas (5J), Joselito, Blázquez, Sánchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sánchez Alcaraz, Altanza Jabugo, Jamones de Serón, Boadas 1880, Aljomar, Aire Sano, Mayoral (La Pirenaica), Dehesa Barón de Ley, ARBU, Ibérico Sierra Azuaga, El Charro, Jamones Vallejo, Señorío de los Pedroches, Cortijo de Canata, Milena, Alfonso Sáez, Raíces, Antonio Álvarez, Castellar, Corte Noble, Noel, España e Hijos, Iglesias och Don Paulino skinkor och bogser som erbjuds till bästa möjliga pris och av högsta kvalitet. Alla våra produkter har långa mognadsperioder och är noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga värde och tillfredsställelse. Skinkprodukter som du verkligen kommer att njuta av.
De tre faktorer som avgör den slutliga kvaliteten på en skinka eller axelskinkan är följande:
Vilken grisras de kommer från.
Grisens utfodring och uppfödning.
Skinkans mognadsprocess.
Beroende på rasen finns det två olika typer av skinka:
Jamón Ibérico (Ibérico-skinkor), från grisar av iberisk ras, i olika renhetsgrader.
Vita skinkor (Jamón Serrano) eller saltade skinkor från vita grisar (Duroc, Landrace, Large White eller Pietrain).
Typer av Ibérico-skinkor (Jamón Ibérico)
För att veta vilka typer av Ibérico-skinkor som finns på marknaden måste man förstå innebörden av de begrepp som förekommer på försäljningsbeteckningen (etiketten) och färgerna på motsvarande etikett.
Kvaliteten på en Ibérico jamón bestäms främst av det foder som grisen från vilken den framställs har fått och av dess rasrenhet. Till detta ska läggas en lämplig mognadsprocess i tid och form, helst i naturliga torkskjul.
Sorter av Ibérico-skinkor (jamón eller paleta) i kvalitetsordning, där den svarta skinkan (pata negra) är den bästa.
Svart etikett: Avsedd för 100 % Ibérico jamón som är uppfödda med ekollon.
Röd etikett: För Jamón som är uppfödda med iberiska ekollon med 50 eller 75 % renhet från den iberiska rasen.
Grön etikett: För fältgödda Ibérico-skinkor med en andel av rasen Ibérico på 50, 75 eller 100 %.
Vit etikett: För Ibérico som utfodras på gårdar med en andel av Ibérico-rasen på 50, 75 eller 100 %.
Typer av Jamón Serrano (vit gris)
Det första man måste säga är att vita skinkor eller vita skinka är skinkor som normalt kommer från grisar av raser som t.ex: Duroc, Pietrain, Landrace eller Large White. De utfodras vanligen på gårdar med en intensiv produktion baserad på foder och spannmål.
Den mest kända är Serranoskinken. Var försiktig, för alla vita skinkor är inte Serrano-skinkor, även om vi ofta hänvisar till dem som sådana. Termen Serranoskinka motsvarar en ETG (som står för “Traditional Speciality Guaranteed” på engelska).
Enligt den spanska lagen Royal Decreto 474/2014 av den 13 juni 2014, som godkänner kvalitetsnormen för köttderivat, får följande benämningar också inkluderas för skinkor och axlar, under förutsättning att de uppfyller den minsta produktionsperiod som fastställts för varje benämning:
Bodega eller Cava: 9 månaders lagring.
Reserva eller Añejo: 12 månaders mognadslagring.
Gran Reserva: 15 månaders mognadslagring.
Förutom denna typ av vitskinkor kan vi också hitta de som skyddas av den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P.) Jamón de Teruel, eller de som omfattas av den skyddade geografiska beteckningen (I.G.P.) Trevélez eller IGP Serón.
Om du vill läsa mer detaljerad information om de olika kvaliteterna av spansk skinka kan du besöka vårt inlägg om detta ämne på vår blogg: Olika typer av kvalitet på spansk Jamón
Fri frakt för alla spanska jamon- och paleta (spansk skinka och framben skinka).
-
Blázquez
“Admiración” ekollonmatad 50 % Ibérico skinka (Jamón) Röd etikett – från Guijuelo, Salamanca
5 073,05 kr
7,5 - 8 kg • 634,13 kr / kg5 073,05 kr
7,5 - 8 kg • 634,13 kr / kg -
Carvajal Márquez
50% Ibérico skinka (Jamón) de cebo, white label, 24-30 månaders härdning, från Guijuelo, Salamanca
2 590,15 kr
7,6 - 8 kg • 332,07 kr / kg2 590,15 kr
7,6 - 8 kg • 332,07 kr / kg -
Altanza Jabugo
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón de bellota), Pata Negra – Black label, från Jabugo, helben
5 496,68 kr
8 - 8,5 kg • 622,35 kr / kg5 496,68 kr
8 - 8,5 kg • 622,35 kr / kg -
Blázquez
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), black label – Pata Negra, DOP Dehesa de Extremadura, helben
6 808,00 kr
Ca. 8,5 kg • 800,97 kr / kg6 808,00 kr
Ca. 8,5 kg • 800,97 kr / kg -
COVAP Alta Expresión
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), Black label – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Andalusien, helben
6 796,20 kr
7,5 - 8 kg • 876,93 kr / kg6 796,20 kr
7,5 - 8 kg • 876,93 kr / kg -
COVAP Alta Expresión
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), Black label – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Andalusien, helben 6-7 kg
5 711,70 kr
6 - 7 kg • 878,72 kr / kg5 711,70 kr
6 - 7 kg • 878,72 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), black label – Pata negra, från Jabugo – Huelva, 6 – 7 kg
6 199,88 kr
6 - 7 kg • 953,83 kr / kg6 199,88 kr
6 - 7 kg • 953,83 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), black label – Pata negra, från Jabugo – Huelva, 7 – 8 kg
6 973,40 kr
7 - 8 kg • 929,79 kr / kg6 973,40 kr
7 - 8 kg • 929,79 kr / kg -
Señorío de Los Pedroches
Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (skinka), black label – pata negra, DOP Los Pedroches, från Córdoba, helben
6 374,45 kr
Ca. 8,25 kg • 772,66 kr / kg6 374,45 kr
Ca. 8,25 kg • 772,66 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka (Jamón) Pata negra – svart etikett, från Jabugo, 7- 8 kg
6 012,95 kr
7 - 8 kg • 785,66 kr / kg6 012,95 kr
7 - 8 kg • 785,66 kr / kg -
Aljomar
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka (Jamón), black label – Pata Negra, DOP Guijuelo, Salamanca, helben
6 012,95 kr
7,5 - 8 kg • 751,62 kr / kg6 012,95 kr
7,5 - 8 kg • 751,62 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka (skinka) svart ben – svart etikett, från Jabugo, 6 – 7 kg
5 410,45 kr
6 - 7 kg • 824,96 kr / kg5 410,45 kr
6 - 7 kg • 824,96 kr / kg -
Dehesa Barón de Ley
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka, black label – pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, helben
5 530,95 kr
7 - 7,5 kg • 737,46 kr / kg5 530,95 kr
7 - 7,5 kg • 737,46 kr / kg -
Extrem Puro Extremadura
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka, black label – pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, helben
7 820,45 kr
7 - 7,5 kg • 1 078,68 kr / kg7 820,45 kr
7 - 7,5 kg • 1 078,68 kr / kg -
Aljomar
Ekollonmatad Ibérico (50 %) skinka (Jamón), röd etikett, SUB Guijuelo, Salamanca, helben
4 759,75 kr
7,5 - 8 kg • 594,97 kr / kg4 759,75 kr
7,5 - 8 kg • 594,97 kr / kg -
Joselito
Gran Reserva 100% iberisk skinka (Jamón), svart etikett – Pata negra, från Guijuelo – Salamanca
7 606,28 kr
7,5 - 8 kg • 977,99 kr / kg7 606,28 kr
7,5 - 8 kg • 977,99 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Iberico (50 %) gräsmatad skinka (Jamón de Cebo de Campo), grön etikett, från Cordoba, Andalusien, helben
3 916,25 kr
7 - 8 kg • 480,39 kr / kg3 916,25 kr
7 - 8 kg • 480,39 kr / kg -
Altanza Jabugo
Iberico (50 %) gräsmatad skinka, Green label, från Jabugo, helben
3 000,45 kr
Ca. 8 kg • 375,06 kr / kg3 000,45 kr
Ca. 8 kg • 375,06 kr / kg -
Aljomar
Ibérico (50%) de cebo de campo skinka (Jamón), grön etikett, DOP Guijuelo, Salamanca, helben
3 964,45 kr
8,5 - 9 kg • 453,08 kr / kg3 964,45 kr
8,5 - 9 kg • 453,08 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Ibérico (50%) de cebo skinka (jamón), white label, från Salamanca eller Extremadura, helben
2 590,75 kr
Ca. 8 kg • 323,84 kr / kg2 590,75 kr
Ca. 8 kg • 323,84 kr / kg -
Blázquez
Ibérico 50% de cebo de granja skin (Jamón) White label – från Guijuelo, Salamanca
2 518,45 kr
7,5 - 8 kg • 309,41 kr / kg2 518,45 kr
7,5 - 8 kg • 309,41 kr / kg -
Aljomar
Iberisk (50 %) Cebo skinka (Jamón), white label, DOP Guijuelo, Salamanca, helben
2 843,80 kr
Ca. 8 kg • 355,48 kr / kg2 843,80 kr
Ca. 8 kg • 355,48 kr / kg -
Blázquez
Iberisk 50 % åkerbetesskinka (Jamón) Grön etikett – från Guijuelo, Salamanca
3 000,45 kr
8 - 8,5 kg • 363,69 kr / kg3 000,45 kr
8 - 8,5 kg • 363,69 kr / kg -
Señorío de Los Pedroches
Iberisk skinka (75%) från fältbete – grön etikett, DOP Los Pedroches, från Córdoba, helben
3 723,45 kr
Ca. 8,75 kg • 425,54 kr / kg3 723,45 kr
Ca. 8,75 kg • 425,54 kr / kg -
Alfonso Sáez
Jamón (skinka) 100 % Duroc 24M, från Teruel (Aragon), helben
3 000,45 kr
8 - 8,5 kg • 363,69 kr / kg3 000,45 kr
8 - 8,5 kg • 363,69 kr / kg -
Cortijo de Canata
Jamón (skinka) de Serón (IGP), från Almería, Gran Reserva 18+ månaders kuration, helben
1 699,05 kr
7 - 7,5 kg • 226,54 kr / kg1 699,05 kr
7 - 7,5 kg • 226,54 kr / kg -
Jamones Vallejo Gourmet
Jamón (skinka) de Trevelez (IGP) Gourmet, från Granada, 20-24 månaders kuration, helben
2 373,85 kr
7,7 kg - 8,5 kg • 291,99 kr / kg2 373,85 kr
7,7 kg - 8,5 kg • 291,99 kr / kg -
Jamones Vallejo
Jamón (skinka) de Trevelez (IGP), från Granada, 24-30 månaders härdning, helben
2 156,95 kr
8,5 kg to 9 kg • 246,51 kr / kg2 156,95 kr
8,5 kg to 9 kg • 246,51 kr / kg -
Jamones de Serón 1880
Serrano Ham (Skinka) från Seron (IGP), från Andalusien, Selection 1880, 20+ månaders kuration, helben
1 837,63 kr
8 - 8,5 kg • 216,19 kr / kg1 837,63 kr
8 - 8,5 kg • 216,19 kr / kg -
Prolongo
Serrano Ham (Skinka) Grand Reserve, 25 månaders kuration, 100% Duroc, från Malaga
2 097,88 kr
8 kg - 8,5 kg • 254,29 kr / kg2 097,88 kr
8 kg - 8,5 kg • 254,29 kr / kg -
Carvajal Márquez
Serrano skinka, Gran Reserva 85% Duroc, 30 månaders härdning, från Cordoba – Los Pedroches, hela benet
1 927,40 kr
Ca. 8 kg • 240,93 kr / kg1 927,40 kr
Ca. 8 kg • 240,93 kr / kg -
Mayoral (La Pirenaica)
Serranoskinka (Jamón) Reserva ETG, från Huesca, Aragon
1 626,75 kr
Ca. 7,5 kg • 216,90 kr / kg1 626,75 kr
Ca. 7,5 kg • 216,90 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Serranoskinka (jamón), Reserva – ETG, från Toledo, helben
1 566,00 kr
Ca. 7,5 kg • 142,99 kr / kg1 566,00 kr
Ca. 7,5 kg • 142,99 kr / kg -
Magno Duroc
Serranoskinka (skinka), Great Reserve 50% Duroc, 16+ månaders kuration, från Calamocha, Teruel
1 867,75 kr
Ca. 8 kg • 233,47 kr / kg1 867,75 kr
Ca. 8 kg • 233,47 kr / kg -
Aire Sano Oro Blanco
Skinka (Jamón) de Teruel DOP, från Aragon, helben
2 590,75 kr
Ca. 9 kg • 287,86 kr / kg2 590,75 kr
Ca. 9 kg • 287,86 kr / kg -
ARBU
Skinka 85 % Duroc Grand Reserve, från Girona, helben
2 168,40 kr
Ca. 8,25 kg • 262,84 kr / kg2 168,40 kr
Ca. 8,25 kg • 262,84 kr / kg