Alla Spansk Skinka / Jamón
15 resultat. Alla priser är inklusive moms.
Gratis leverans för alla spansk skinka och framben skinka (jamón och paleta). Njut av den bästa spanska jamón (skinkan) och spanska paleta (axelskinkan) som du kan handla online i vår gourmetbutik för Sverige. Vi erbjuder 100 % Iberico Jamón och axlar av Bellota (ekollonfödd), Pata Negra, Gran Reserva, Cebo de Campo, Cebo och Gran Reserva Selección. Hela, benfria, skivade och helskivade iberiska skinkor (Jamón Ibérico) och serranoskinkar (Jamón Serrano) och bogser från regionerna Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Jamón de Teruel), Serón (Jamón de Serón), Trevélez (Jamón de Trevélez) och Jamón Consocio Serrano. Många av dem har ursprungsbeteckningar som DOP (ursprungsbeteckning), IGP (skyddad geografisk beteckning) eller ETG (garanterad traditionell specialitet).
I vårt utbud ingår de flesta av de exklusiva spanska märkena av premiumjamón, t.ex. Cinco Jotas (5J), Joselito, Blázquez, Sánchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sánchez Alcaraz, Altanza Jabugo, Jamones de Serón, Boadas 1880, Aljomar, Aire Sano, Mayoral (La Pirenaica), Dehesa Barón de Ley, ARBU, Ibérico Sierra Azuaga, El Charro, Jamones Vallejo, Señorío de los Pedroches, Cortijo de Canata, Milena, Alfonso Sáez, Raíces, Antonio Álvarez, Castellar, Corte Noble, Noel, España e Hijos, Iglesias och Don Paulino skinkor och bogser som erbjuds till bästa möjliga pris och av högsta kvalitet. Alla våra produkter har långa mognadsperioder och är noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga värde och tillfredsställelse. Skinkprodukter som du verkligen kommer att njuta av.
De tre faktorer som avgör den slutliga kvaliteten på en skinka eller axelskinkan är följande:
Vilken grisras de kommer från.
Grisens utfodring och uppfödning.
Skinkans mognadsprocess.
Beroende på rasen finns det två olika typer av skinka:
Jamón Ibérico (Ibérico-skinkor), från grisar av iberisk ras, i olika renhetsgrader.
Vita skinkor (Jamón Serrano) eller saltade skinkor från vita grisar (Duroc, Landrace, Large White eller Pietrain).
Typer av Ibérico-skinkor (Jamón Ibérico)
För att veta vilka typer av Ibérico-skinkor som finns på marknaden måste man förstå innebörden av de begrepp som förekommer på försäljningsbeteckningen (etiketten) och färgerna på motsvarande etikett.
Kvaliteten på en Ibérico jamón bestäms främst av det foder som grisen från vilken den framställs har fått och av dess rasrenhet. Till detta ska läggas en lämplig mognadsprocess i tid och form, helst i naturliga torkskjul.
Sorter av Ibérico-skinkor (jamón eller paleta) i kvalitetsordning, där den svarta skinkan (pata negra) är den bästa.
Svart etikett: Avsedd för 100 % Ibérico jamón som är uppfödda med ekollon.
Röd etikett: För Jamón som är uppfödda med iberiska ekollon med 50 eller 75 % renhet från den iberiska rasen.
Grön etikett: För fältgödda Ibérico-skinkor med en andel av rasen Ibérico på 50, 75 eller 100 %.
Vit etikett: För Ibérico som utfodras på gårdar med en andel av Ibérico-rasen på 50, 75 eller 100 %.
Typer av Jamón Serrano (vit gris)
Det första man måste säga är att vita skinkor eller vita skinka är skinkor som normalt kommer från grisar av raser som t.ex: Duroc, Pietrain, Landrace eller Large White. De utfodras vanligen på gårdar med en intensiv produktion baserad på foder och spannmål.
Den mest kända är Serranoskinken. Var försiktig, för alla vita skinkor är inte Serrano-skinkor, även om vi ofta hänvisar till dem som sådana. Termen Serranoskinka motsvarar en ETG (som står för “Traditional Speciality Guaranteed” på engelska).
Enligt den spanska lagen Royal Decreto 474/2014 av den 13 juni 2014, som godkänner kvalitetsnormen för köttderivat, får följande benämningar också inkluderas för skinkor och axlar, under förutsättning att de uppfyller den minsta produktionsperiod som fastställts för varje benämning:
Bodega eller Cava: 9 månaders lagring.
Reserva eller Añejo: 12 månaders mognadslagring.
Gran Reserva: 15 månaders mognadslagring.
Förutom denna typ av vitskinkor kan vi också hitta de som skyddas av den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P.) Jamón de Teruel, eller de som omfattas av den skyddade geografiska beteckningen (I.G.P.) Trevélez eller IGP Serón.
Om du vill läsa mer detaljerad information om de olika kvaliteterna av spansk skinka kan du besöka vårt inlägg om detta ämne på vår blogg: Olika typer av kvalitet på spansk Jamón
Fri frakt för alla spanska jamon- och paleta (spansk skinka och framben skinka).
-
Noel
Delizias Serrano-skinka (jamón) Gran Reserva (ETG), “al corte” (charkuteri), från Girona, förskivad
65,67 kr
100 gr • 656,70 kr / kg65,67 kr
100 gr • 656,70 kr / kg -
Boadas 1880
Handsniden Serranoskinka (skinka) Gran Reserva (ETG), från Salamanca
58,44 kr
80 gr • 730,50 kr / kg58,44 kr
80 gr • 730,50 kr / kg -
Cortijo de Canata
Jamón (skinka) de Serón (IGP), från Almería, Gran Reserva 18+ månaders kuration, helben
1 699,05 kr
7 - 7,5 kg • 226,54 kr / kg1 699,05 kr
7 - 7,5 kg • 226,54 kr / kg -
Jamones Vallejo Gourmet
Jamón (skinka) de Trevelez (IGP) Gourmet, från Granada, 20-24 månaders kuration, helben
2 373,85 kr
7,7 kg - 8,5 kg • 291,99 kr / kg2 373,85 kr
7,7 kg - 8,5 kg • 291,99 kr / kg -
Jamones Vallejo
Jamón (skinka) de Trevelez (IGP), från Granada, 24-30 månaders härdning, helben
2 156,95 kr
8,5 kg to 9 kg • 246,51 kr / kg2 156,95 kr
8,5 kg to 9 kg • 246,51 kr / kg -
Boadas 1880
Serrano axelskinka (paleta) Gran Reserva, från Salamanca, färdigskivad
65,05 kr
80 gr • 685,38 kr / kg65,05 kr
80 gr • 685,38 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Serrano axelskinka (paleta) Gran Reserva, från Toledo, tunna skivor
106,88 kr
120 gr • 890,67 kr / kg106,88 kr
120 gr • 890,67 kr / kg -
Jamones de Serón 1880
Serrano Ham (Skinka) från Seron (IGP), från Andalusien, Selection 1880, 20+ månaders kuration, helben
1 837,63 kr
8 - 8,5 kg • 216,19 kr / kg1 837,63 kr
8 - 8,5 kg • 216,19 kr / kg -
Carvajal Márquez
Serrano skinka, Gran Reserva 85% Duroc, 30 månaders härdning, från Cordoba – Los Pedroches, hela benet
1 927,40 kr
Ca. 8 kg • 240,93 kr / kg1 927,40 kr
Ca. 8 kg • 240,93 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Serranoskinka (jamón) ETG, 50 % Duroc ras eller mer, från Toledo, tunna skivor
71,10 kr
100 gr • 711,00 kr / kg71,10 kr
100 gr • 711,00 kr / kg -
Supreme de Placeres
Serranoskinka (skinka), Gran Reserva 50% Duroc, från Castilla-La Mancha, extra tunna förskivade
54,83 kr
80 gr • 685,38 kr / kg54,83 kr
80 gr • 685,38 kr / kg -
Magno Duroc
Serranoskinka (skinka), Great Reserve 50% Duroc, 16+ månaders kuration, från Calamocha, Teruel
1 867,75 kr
Ca. 8 kg • 233,47 kr / kg1 867,75 kr
Ca. 8 kg • 233,47 kr / kg -
Aire Sano Oro Blanco
Skinka (Jamón) de Teruel DOP, från Aragon, helben
2 590,75 kr
Ca. 9 kg • 287,86 kr / kg2 590,75 kr
Ca. 9 kg • 287,86 kr / kg -
Raíces (Alfonso Sáez)
Skinka från Teruel DOP (Vit/Duroc skinka), helben
2 831,75 kr
8 - 8,5 kg • 343,24 kr / kg2 831,75 kr
8 - 8,5 kg • 343,24 kr / kg -
Antonio Álvarez
Trevelezskinka (IGP), från Pomegranate, extra tunna skivor
76,40 kr
120 gr • 588,42 kr / kg76,40 kr
120 gr • 588,42 kr / kg