Alla Spansk Skinka / Jamón
Visar 1–36 av 141 resultat. Alla priser är inklusive moms.
Gratis leverans för alla spansk skinka och framben skinka (jamón och paleta). Njut av den bästa spanska jamón (skinkan) och spanska paleta (axelskinkan) som du kan handla online i vår gourmetbutik för Sverige. Vi erbjuder 100 % Iberico Jamón och axlar av Bellota (ekollonfödd), Pata Negra, Gran Reserva, Cebo de Campo, Cebo och Gran Reserva Selección. Hela, benfria, skivade och helskivade iberiska skinkor (Jamón Ibérico) och serranoskinkar (Jamón Serrano) och bogser från regionerna Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Jamón de Teruel), Serón (Jamón de Serón), Trevélez (Jamón de Trevélez) och Jamón Consocio Serrano. Många av dem har ursprungsbeteckningar som DOP (ursprungsbeteckning), IGP (skyddad geografisk beteckning) eller ETG (garanterad traditionell specialitet).
I vårt utbud ingår de flesta av de exklusiva spanska märkena av premiumjamón, t.ex. Cinco Jotas (5J), Joselito, Blázquez, Sánchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sánchez Alcaraz, Altanza Jabugo, Jamones de Serón, Boadas 1880, Aljomar, Aire Sano, Mayoral (La Pirenaica), Dehesa Barón de Ley, ARBU, Ibérico Sierra Azuaga, El Charro, Jamones Vallejo, Señorío de los Pedroches, Cortijo de Canata, Milena, Alfonso Sáez, Raíces, Antonio Álvarez, Castellar, Corte Noble, Noel, España e Hijos, Iglesias och Don Paulino skinkor och bogser som erbjuds till bästa möjliga pris och av högsta kvalitet. Alla våra produkter har långa mognadsperioder och är noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga värde och tillfredsställelse. Skinkprodukter som du verkligen kommer att njuta av.
De tre faktorer som avgör den slutliga kvaliteten på en skinka eller axelskinkan är följande:
- Vilken grisras de kommer från.
- Grisens utfodring och uppfödning.
- Skinkans mognadsprocess.
Beroende på rasen finns det två olika typer av skinka:
- Jamón Ibérico (Ibérico-skinkor), från grisar av iberisk ras, i olika renhetsgrader.
- Vita skinkor (Jamón Serrano) eller saltade skinkor från vita grisar (Duroc, Landrace, Large White eller Pietrain).
Typer av Ibérico-skinkor (Jamón Ibérico)
För att veta vilka typer av Ibérico-skinkor som finns på marknaden måste man förstå innebörden av de begrepp som förekommer på försäljningsbeteckningen (etiketten) och färgerna på motsvarande etikett.
Kvaliteten på en Ibérico jamón bestäms främst av det foder som grisen från vilken den framställs har fått och av dess rasrenhet. Till detta ska läggas en lämplig mognadsprocess i tid och form, helst i naturliga torkskjul.
Sorter av Ibérico-skinkor (jamón eller paleta) i kvalitetsordning, där den svarta skinkan (pata negra) är den bästa.
Svart etikett: Avsedd för 100 % Ibérico jamón som är uppfödda med ekollon.
Röd etikett: För Jamón som är uppfödda med iberiska ekollon med 50 eller 75 % renhet från den iberiska rasen.
Grön etikett: För fältgödda Ibérico-skinkor med en andel av rasen Ibérico på 50, 75 eller 100 %.
Vit etikett: För Ibérico som utfodras på gårdar med en andel av Ibérico-rasen på 50, 75 eller 100 %.
Typer av Jamón Serrano (vit gris)
Det första man måste säga är att vita skinkor eller vita skinka är skinkor som normalt kommer från grisar av raser som t.ex: Duroc, Pietrain, Landrace eller Large White. De utfodras vanligen på gårdar med en intensiv produktion baserad på foder och spannmål.
Den mest kända är Serranoskinken. Var försiktig, för alla vita skinkor är inte Serrano-skinkor, även om vi ofta hänvisar till dem som sådana. Termen Serranoskinka motsvarar en ETG (som står för “Traditional Speciality Guaranteed” på engelska).
Enligt den spanska lagen Royal Decreto 474/2014 av den 13 juni 2014, som godkänner kvalitetsnormen för köttderivat, får följande benämningar också inkluderas för skinkor och axlar, under förutsättning att de uppfyller den minsta produktionsperiod som fastställts för varje benämning:
- Bodega eller Cava: 9 månaders lagring.
- Reserva eller Añejo: 12 månaders mognadslagring.
- Gran Reserva: 15 månaders mognadslagring.
Förutom denna typ av vitskinkor kan vi också hitta de som skyddas av den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P.) Jamón de Teruel, eller de som omfattas av den skyddade geografiska beteckningen (I.G.P.) Trevélez eller IGP Serón.
Om du vill läsa mer detaljerad information om de olika kvaliteterna av spansk skinka kan du besöka vårt inlägg om detta ämne på vår blogg: Olika typer av kvalitet på spansk Jamón
Fri frakt för alla spanska jamon- och paleta (spansk skinka och framben skinka).
-
Blázquez
“Admiración” ekollonmatad 50 % Ibérico Paleta (framben skinka) Röd etikett – Guijuelo, Salamanca, hela benet
1 915,95 kr
5,5 - 6kg • 333,21 kr / kg -
Blázquez
“Admiración” ekollonmatad 50 % Ibérico skinka (Jamón) Röd etikett – från Guijuelo, Salamanca, hela benet
5 073,05 kr
7,5 - 8 kg • 634,13 kr / kg -
Carvajal Márquez
50% Ibérico ham (Jamón) de cebo, white label, 24-30 months curation, from Guijuelo, Salamanca
2 590,15 kr
7,6 - 8 kg • 332,07 kr / kg -
Carvajal Márquez
50% Ibérico shoulder ham (Paleta) de cebo, white label, 24-30 months curation, from Guijuelo, Salamanca
1 505,65 kr
Approx. 5 kg • 301,13 kr / kg -
Altanza Jabugo
Acorn-fed 100% Ibérico shoulder ham (Paleta), black label – Pata negra, from Jabugo, Andalusia, full-leg
2 349,75 kr
5 kg - 5,5 kg • 427,23 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Benfri block av Ibérico (50 %) de cebo skinka (jamón), speciellt för tapas, vitmärkt, från Salamanca eller Extremadura
1 674,95 kr
Ca. 2,4 kg • 697,90 kr / kg -
COVAP Alta Expresión
Benfri ekollonmatad 100 % Ibérico framben skinka (Paleta), svart etikett – Pata negra, DOP Los Pedroches, från Andalusia, fullt stycke
2 879,95 kr
Ca 2 kg • 1 439,98 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Benfri Ibérico (50 %) de cebo framben skinka (paleta), vitmärkt, från Salamanca eller Extremadura, halva stycket
842,90 kr
1,2 - 1,4 kg • 602,07 kr / kg -
Blázquez
Boneless “Admiración” acorn-fed 50% Ibérico shoulder ham (Paleta) Red label – Guijuelo, Salamanca
2 349,75 kr
Approx. 2,8 kg • 839,20 kr / kg -
Blázquez
Boneless Ibérico 50% de cebo de campo shoulder ham (Paleta) Green label – from Guijuelo, Salamanca
1 699,05 kr
Approx. 2,8 kg • 606,80 kr / kg -
Blázquez
Boneless Ibérico 50% de cebo de granja ham (Jamón) White label – from Guijuelo, Salamanca
2 590,75 kr
Approx. 4,6 kg • 563,21 kr / kg -
Blázquez
Boneless Ibérico 50% de cebo de granja shoulder ham (Paleta) White label – from Guijuelo, Salamanca
1 578,55 kr
Approx. 2,8 kg • 563,77 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas (5J) Classics gift set: acorn-fed pata negra ham (jamón) & shoulder ham (paleta) 100% Ibérico – Jabugo
686,25 kr
2 x 80 g • 4 289,06 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas (5J) Gift box of hand-carved whole ham (jamón) pata negra acorn-fed 100% Ibérico – Jabugo
7 458,95 kr
26 x 80 g • 2 589,91 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas (5J) Gift box of hand-carved whole shoulder ham (paleta) pata negra acorn-fed 100% Ibérico – Jabugo
3 542,70 kr
16 x 80 g • 2 767,73 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas (5J) Tangram box “A timeless ritual” mixed pack gift set, pre-sliced
1 988,25 kr
6 x 80 gr • 4 142,19 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Cinco Jotas 4 Aces Pack – 4 best sellers: Ibérico Ham, Shoulder Ham, Loin and Shoulder-Cut, from Jabugo, pre-sliced
1 068,23 kr
4 x 80 g • 3 338,22 kr / kg -
Iglesias
Codillo Serrado (pork ham hock bones for broths) from Salamanca, pieces
33,50 kr
240 gr • 139,58 kr / kg -
La Selva
Cooked ham “al corte” (charcuterie cut), extra quality 50% Duroc, from Girona, pre-sliced
52,30 kr
100 gr • 523,00 kr / kg -
Iberitos
Crema de Jamón curado (cured Serrano ham cream), from Extremadura, can
39,89 kr
250 gr • 159,56 kr / kg -
Iberitos
Crema de Jamón Ibérico (Ibérico ham cream), from Extremadura, can
63,26 kr
250 gr • 253,04 kr / kg -
Iberitos
Crema de Jamón York (cooked ham cream), from Extremadura, can
45,31 kr
250 gr • 181,24 kr / kg -
Don Paulino
Cured strips (hilos) of Ibérico 50% de cebo ham (jamón), of Salamanca
108,33 kr
2 x 50 gr • 1 083,30 kr / kg -
Noel
Delizias Cooked ham “al corte” (charcuterie cut), extra quality, from Girona, pre-sliced
47,60 kr
110 gr • 432,73 kr / kg -
Noel
Delizias Serrano ham (jamón) Gran Reserva (ETG), “al corte” (charcuterie cut), from Girona, pre-sliced
65,67 kr
100 gr • 656,70 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Ekollonmatad 100 % Ibérico framben skinka (Paleta), svart etikett – Pata negra, från Jabugo, hela benet
2 638,95 kr
5 - 6 kg • 479,81 kr / kg -
Extrem Puro Extremadura
Ekollonmatad 100 % Ibérico framben skinka (Paleta), svart etikett – Pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, hela benet
3 193,25 kr
5 - 5,5 kg • 608,24 kr / kg