“Admiración” ekollonmatad 50 % Ibérico skinka (Jamón) Röd etikett – från Guijuelo, Salamanca, hela benet
4 714 kr
Format:
Ras


Ibérico 50%
Vikt


7,5 - 8 kg
KROPPSDEL


Jamón
(Bakben)
GRIS DIET


Ekollon
(bellota)
Smak
Intensiv
MOGNANDE
Mer än 36 Månader


Kvalitetsmärkt:
Röd


UTMÄRKELSER:
Bästa Jamon Iberico 2020 - Första Finalist


Vin/Drycker och Mat:


7,5 - 8kg av hela benet Blázquez “Admiración” ekollonmatad 50 % Ibérico jamón (skinka) Röd etikett, från Guijuelo, Salamanca.
Gratis frakt.
"Beundran från ursprunget", som ett mantra upprepar Blázquez denna fras som kärnan i sina produkter. Och så är den förkroppsligad i deras iberiska ekorrfödda skinka, bitar som valts ut för sin unika karaktär enligt strikta kriterier som bevarats och delats i generationer.
De lagras i deras egna torkrum och följer Blázquez-kriterierna med erfarenhet från deras traditionella hantverksmetoder. Varje produktionsprocess utvärderas noggrant i efterhand för att uppnå en intensiv smak och en unik konsistens som är inom räckhåll för de mest krävande smaklökarna.
Med en mognadsperiod på 36 månader. Grisar från Guijuelo, Salamanca.
Iberisk skinka som fötts upp med ekollon ger oss de minimala mineraler som är nödvändiga för vår organism, samt en balanserad kaloriprofil. Den innehåller vitamin B1 och experter på området hävdar att den hjälper till att övervinna ångest och stress.
7,5 - 8kg av hela benet Blázquez “Admiración” ekollonmatad 50 % Ibérico jamón (skinka) Röd etikett, från Guijuelo, Salamanca.
Gratis frakt.
"Beundran från ursprunget", som ett mantra upprepar Blázquez denna fras som kärnan i sina produkter. Och så är den förkroppsligad i deras iberiska ekorrfödda skinka, bitar som valts ut för sin unika karaktär enligt strikta kriterier som bevarats och delats i generationer.
De lagras i deras egna torkrum och följer Blázquez-kriterierna med erfarenhet från deras traditionella hantverksmetoder. Varje produktionsprocess utvärderas noggrant i efterhand för att uppnå en intensiv smak och en unik konsistens som är inom räckhåll för de mest krävande smaklökarna.
Med en mognadsperiod på 36 månader. Grisar från Guijuelo, Salamanca.
Iberisk skinka som fötts upp med ekollon ger oss de minimala mineraler som är nödvändiga för vår organism, samt en balanserad kaloriprofil. Den innehåller vitamin B1 och experter på området hävdar att den hjälper till att övervinna ångest och stress.
Skinka från iberiska grisar 50 % iberisk ras och salt.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Vi rekommenderar att spanska skinkaprodukter förvaras på ett svalt och torrt ställe, borta från höga temperaturer, direkt solljus och värmekällor. En rumstemperatur på cirka 18-22 °C är lämplig. Undvik att förvara den i närheten av spisar, ugnar eller värmesystem för att bevara dess smak och arom. Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett (eller en ren disktrasa) för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.
Om du har fått en hel jamón (skinka) och planerar att förvara den under en tid innan den ska konsumeras, rekommenderar vi att du förvarar den utan förpackning på en sval och torr plats, undviker varma rum och överdriven fuktighet, helst lätt ventilerad för att göra skinkans torkningsprocess så naturlig som möjligt. Några platser som vi rekommenderar är förrådsrum, privata garage, lagerlokaler och kök. Trots detta kommer skinkan inte att försämras om den tillbringar några dagar på en plats som är lite varm, fettet kommer helt enkelt att svettas.
Även om den maximala konsumtionstiden för hel skinka med ben är ett år, konsumeras skinka normalt inom cirka tre månader. I själva verket fortsätter skinkan sin naturliga torkningsprocess, så om skinkan börjar torkas några månader efter mottagandet kommer produkten bara att vara mer torkad än i början.
Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.
Hur ska skinka konsumeras?
Skinkan bör konsumeras i rumstemperatur, då den har ett glänsande utseende. Om den är för kall blir fettet ogenomskinligt. Skinkor som skärs upp bör konsumeras omedelbart eller täckas med plastfolie för att undvika att skinkan utsätts för långvarig luftpåverkan.
Varje gång du skär upp skinkan ska du dessutom skydda snittytan med slaktarpapper, en trasa fuktad med olivolja eller med en bit av det bortklippta skinn- och fettlagret, så att snittytan förblir fräsch. För att ytterligare skydda skinkan kan du täcka den med en ren diskhandduk.
Hur skär man ett skinkben i skivor?
Ta bort fettskiktet på toppen och sidorna av benet tills köttet är fritt. Skär bort fettet när du skär upp det. Skär små, mycket tunna skivor, inklusive en del av fettet som innehåller mycket av smaken. Skär nedåt med den fria handen bakom kniven.
Om du planerar att konsumera hela skinkan på en dag eller två kan du ta bort skinnet och fettet helt. Om inte är det bättre att bara ta bort huden och det yttre fettlagret från området som ska skivas den dagen. För att njuta av smaken och konsistensen av ett fint spanskt skinkben, skiva skinkan med en lång vass kniv i följande ordning: först bakhalvan, sedan bakdelen och slutligen skaftet.
Köttet närmast benet är svårt att skära upp väl, men kan skäras i små bitar för att användas i soppor och grytor. Själva skinkbenet är också utmärkt för att smaksätta buljonger, soppor och grytor, och kan skäras och frysas in för senare användning.
Producent: Jamones Ibéricos Blázquez, S.L.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.