Alla Jamón / Skinka
20 resultat. Alla priser är inklusive moms.
Gratis leverans för alla spansk skinka och framben skinka (jamón och paleta). Njut av den bästa spanska jamón (skinkan) och spanska paleta (axelskinkan) som du kan handla online i vår gourmetbutik för Sverige. Vi erbjuder 100 % Iberico Jamón och axlar av Bellota (ekollonfödd), Pata Negra, Gran Reserva, Cebo de Campo, Cebo och Gran Reserva Selección. Hela, benfria, skivade och helskivade iberiska skinkor (Jamón Ibérico) och serranoskinkar (Jamón Serrano) och bogser från regionerna Guijuelo (Salamanca), Jabugo (Huelva), Los Pedroches (Cordoba), Dehesa de Extremadura, Teruel (Jamón de Teruel), Serón (Jamón de Serón), Trevélez (Jamón de Trevélez) och Jamón Consocio Serrano. Många av dem har ursprungsbeteckningar som DOP (ursprungsbeteckning), IGP (skyddad geografisk beteckning) eller ETG (garanterad traditionell specialitet).
I vårt utbud ingår de flesta av de exklusiva spanska märkena av premiumjamón, t.ex. Cinco Jotas (5J), Joselito, Blázquez, Sánchez Romero Carvajal, COVAP, Extrem, Sánchez Alcaraz, Altanza Jabugo, Jamones de Serón, Boadas 1880, Aljomar, Aire Sano, Mayoral (La Pirenaica), Dehesa Barón de Ley, ARBU, Ibérico Sierra Azuaga, El Charro, Jamones Vallejo, Señorío de los Pedroches, Cortijo de Canata, Milena, Alfonso Sáez, Raíces, Antonio Álvarez, Castellar, Corte Noble, Noel, España e Hijos, Iglesias och Don Paulino skinkor och bogser som erbjuds till bästa möjliga pris och av högsta kvalitet. Alla våra produkter har långa mognadsperioder och är noggrant utvalda för att ge dig bästa möjliga värde och tillfredsställelse. Skinkprodukter som du verkligen kommer att njuta av.
De tre faktorer som avgör den slutliga kvaliteten på en skinka eller axelskinkan är följande:
- Vilken grisras de kommer från.
- Grisens utfodring och uppfödning.
- Skinkans mognadsprocess.
Beroende på rasen finns det två olika typer av skinka:
- Jamón Ibérico (Ibérico-skinkor), från grisar av iberisk ras, i olika renhetsgrader.
- Vita skinkor (Jamón Serrano) eller saltade skinkor från vita grisar (Duroc, Landrace, Large White eller Pietrain).
Typer av Ibérico-skinkor (Jamón Ibérico)
För att veta vilka typer av Ibérico-skinkor som finns på marknaden måste man förstå innebörden av de begrepp som förekommer på försäljningsbeteckningen (etiketten) och färgerna på motsvarande etikett.
Kvaliteten på en Ibérico jamón bestäms främst av det foder som grisen från vilken den framställs har fått och av dess rasrenhet. Till detta ska läggas en lämplig mognadsprocess i tid och form, helst i naturliga torkskjul.
Sorter av Ibérico-skinkor (jamón eller paleta) i kvalitetsordning, där den svarta skinkan (pata negra) är den bästa.
Svart etikett: Avsedd för 100 % Ibérico jamón som är uppfödda med ekollon.
Röd etikett: För Jamón som är uppfödda med iberiska ekollon med 50 eller 75 % renhet från den iberiska rasen.
Grön etikett: För fältgödda Ibérico-skinkor med en andel av rasen Ibérico på 50, 75 eller 100 %.
Vit etikett: För Ibérico som utfodras på gårdar med en andel av Ibérico-rasen på 50, 75 eller 100 %.
Typer av Jamón Serrano (vit gris)
Det första man måste säga är att vita skinkor eller vita skinka är skinkor som normalt kommer från grisar av raser som t.ex: Duroc, Pietrain, Landrace eller Large White. De utfodras vanligen på gårdar med en intensiv produktion baserad på foder och spannmål.
Den mest kända är Serranoskinken. Var försiktig, för alla vita skinkor är inte Serrano-skinkor, även om vi ofta hänvisar till dem som sådana. Termen Serranoskinka motsvarar en ETG (som står för “Traditional Speciality Guaranteed” på engelska).
Enligt den spanska lagen Royal Decreto 474/2014 av den 13 juni 2014, som godkänner kvalitetsnormen för köttderivat, får följande benämningar också inkluderas för skinkor och axlar, under förutsättning att de uppfyller den minsta produktionsperiod som fastställts för varje benämning:
- Bodega eller Cava: 9 månaders lagring.
- Reserva eller Añejo: 12 månaders mognadslagring.
- Gran Reserva: 15 månaders mognadslagring.
Förutom denna typ av vitskinkor kan vi också hitta de som skyddas av den skyddade ursprungsbeteckningen (D.O.P.) Jamón de Teruel, eller de som omfattas av den skyddade geografiska beteckningen (I.G.P.) Trevélez eller IGP Serón.
Om du vill läsa mer detaljerad information om de olika kvaliteterna av spansk skinka kan du besöka vårt inlägg om detta ämne på vår blogg: Olika typer av kvalitet på spansk Jamón
Fri frakt för alla spanska jamon- och paleta (spansk skinka och framben skinka).
-
Cinco Jotas
Cinco Jotas Classics gift set: acorn-fed pata negra ham (jamón) & shoulder ham (paleta) 100% Ibérico – Jabugo
676,43 kr
2 x 80 gr • 4227.69 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Ekollonmatad 50 % Ibérico framben skinka (Paleta), röd etikett, från Cordoba, Andalusien, skivad
321,00 kr
120g • 2 794,33 kr / kg -
Blázquez
Ekollonmatad 50% Ibérico framben skinka (Paleta), röd etikett, från Guijuelo, Salamanca, skivad
133,26 kr
100g • 1332.60 kr / kg -
Aire Sano 8 Estaciones
Framben skinka – Paleta de Teruel DOP, från Aragonien, skivad
44,68 kr
100g • 446.80 kr / kg -
Cinco Jotas (5J)
Hand-carved acorn-fed 100% Ibérico shoulder ham (Paleta) Pata Negra, from Jabugo – Huelva
206,57 kr
80 g • 2 582,13 kr / kg -
Sánchez Romero Carvajal
Handskuren ekollonmatad 100 % Ibérico framben skinka (Paleta), svart etikett – Pata Negra – Jabugo
153,95 kr
70g • 2 398,14 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Ibérico (50 %) de cebo framben skinka (paleta), vitmärkt, från Salamanca eller Extremadura, skivad 100g
92,96 kr
100g • 929.60 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Ibérico (50 %) de cebo framben skinka (paleta), vitmärkt, från Salamanca eller Extremadura, skivad 200g
166,87 kr
200g • 834.35 kr / kg -
COVAP esenciaúnica
Ibérico (50 %) gräsbetonad framben skinka (Paleta de cebo de campo), grönt etikett, från Córdoba, Andalusien, skivad
182,23 kr
120g • 1518.58 kr / kg -
Iglesias - DelicaTapas
Ibérico 50 % de cebo Paleta (shoulder ham), from Salamanca, 3-pack, pre-sliced
220,94 kr
3 x 80 gr • 920.58 kr / kg -
Corte Noble (Argal)
Ibérico 50% de cebo de campo shoulder ham (Paleta) Green label – from Extremadura, pre-sliced
92,39 kr
70 gr • 1319.86 kr / kg -
Blázquez
Ibérico 50% de cebo shoulder ham (Paleta) Green label – from Guijuelo, Salamanca, pre-sliced
81,09 kr75,72 kr
50 gr • 1 514,40 kr / kg -
Boadas 1880
Ibérico 50% de cebo shoulder ham (paleta), from Salamanca, pre-sliced “al corte”
83,43 kr
90 gr • 927.00 kr / kg -
España e Hijos
Ibérico 50% de cebo shoulder ham (Paleta), from Toledo, pre-sliced in small cuts ideal for tapas
367,89 kr
500 gr • 735.78 kr / kg -
Ibérico Sierra Azuaga
Paleta (framben skinka) de cebo Ibérico 50 %, i skivor
89,03 kr
100g • 890.30 kr / kg -
Solariego (Boadas 1880)
Pétalos (extra thin) – Paleta (shoulder ham) de cebo Ibérico (50%), pre-sliced
87,92 kr
80 gr • 1099.00 kr / kg -
Sánchez Alcaraz
Serrano framben skinka (paleta) Gran Reserva, från Toledo, tunna skivor
99,33 kr
120g • 827,75 kr / kg -
Boadas 1880
Serrano shoulder ham (paleta) Gran Reserva, from Salamanca, pre-sliced
50,95 kr
80 gr • 636.88 kr / kg -
Boadas 1880
Serrano shoulder ham (paleta) Reserva, from Salamanca, pre-sliced
44,24 kr
80 gr • 553.00 kr / kg -
Joselito
Sliced Gran Reserva 100% Ibérico shoulder ham (Paleta), black label – Pata Negra, Guijuelo, Salamanca
165,14 kr
70 gr • 2 359,14 kr / kg