Sánchez Alcaraz

Benfri Ibérico (50%) de barbacoa axelskinka (paleta), white label, från Salamanca eller Extremadura, halvt

1,2 - 1,4 kg

842,90 kr

602,07 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

Ham Quality icon

Lär dig de grundläggande begreppen för att förstå de olika färgetiketterna, ursprungsbeteckningarna och kvalitetstyperna för Ibérico- och Serranoskinka (jamón) och framben skinka (paleta).

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Ras

iberico 50

Ibérico 50%

Vikt

1,2 - 1,4 kg

1,2 - 1,4 kg

KROPPSDEL

Paleta (shoulder leg)

Paleta
(Framben)

GRIS DIET

Cebo de Granja - farm feed

Cebo de Granja
(Foder från Gården)

Smak

Välsmakande

MOGNANDE

Mer än 24 Månader

Vit

Kvalitetsmärkt:

Vit


Drinks Pairing

Vin/Drycker och Mat:

  • Medel Rött: Tempranillo
  • Medel Rött: Rioja Crianza
  • Cava Brut Nature
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Starkvin: Sherry Fino
  • Lätt-medel Öl: Lageröl & Pilsner
  • Castille-Salamanca

    Benfritt halvstycke på ca. 1,2 - 1,4 kg Sánchez Alcaraz Ibérico (50 %) de cebo shoulder skinka (paleta), white label, från Salamanca eller Extremadura, med minst 24 månaders kuration.

    Sánchez Alcaraz Ibérico de Cebo Shoulder skinka halv-center kommer från en 50% Ibérico ras och är skalad och polerad, det vill säga den är redo att skivas för att få rena skivor. De kommer från utvalda iberiska rasdjur, uppfödda och utfodrade på traditionellt sätt.

    Sánchez Alcaraz har torkskjul i Salamanca och Extremadura där axlarna botas enligt det traditionella systemet, vilket gör att de kan gå igenom saltning och torkningsfaser under optimala förhållanden. Härdningsprocessen är långsam och lång, vilket förbättrar konsistensen och smaken.

    Benfritt halvstycke på ca. 1,2 - 1,4 kg Sánchez Alcaraz Ibérico (50 %) de cebo shoulder skinka (paleta), white label, från Salamanca eller Extremadura, med minst 24 månaders kuration.

    Sánchez Alcaraz Ibérico de Cebo Shoulder skinka halv-center kommer från en 50% Ibérico ras och är skalad och polerad, det vill säga den är redo att skivas för att få rena skivor. De kommer från utvalda iberiska rasdjur, uppfödda och utfodrade på traditionellt sätt.

    Sánchez Alcaraz har torkskjul i Salamanca och Extremadura där axlarna botas enligt det traditionella systemet, vilket gör att de kan gå igenom saltning och torkningsfaser under optimala förhållanden. Härdningsprocessen är långsam och lång, vilket förbättrar konsistensen och smaken.

    Ibérico fläskskinka, salt, socker, laktos, konserveringsmedel (E 250, E 252) och antioxidant (E 301).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1455 Kj
    Energivärde (Kcal)
    350 Kcal
    Fett
    26 g
    Mättade fetter
    10,5 g
    Kolhydrater
    1 g
    Sockerarter
    1 g
    Proteiner
    28 g
    Salt
    5 g

    Vi rekommenderar att spanska skinkaprodukter förvaras på ett svalt och torrt ställe, borta från höga temperaturer, direkt solljus och värmekällor. En rumstemperatur på cirka 18-22 °C är lämplig. Undvik att förvara den i närheten av spisar, ugnar eller värmesystem för att bevara dess smak och arom. Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett (eller en ren disktrasa) för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.

    Om du har fått en hel jamón (skinka) och planerar att förvara den under en tid innan den ska konsumeras, rekommenderar vi att du förvarar den utan förpackning på en sval och torr plats, undviker varma rum och överdriven fuktighet, helst lätt ventilerad för att göra skinkans torkningsprocess så naturlig som möjligt. Några platser som vi rekommenderar är förrådsrum, privata garage, lagerlokaler och kök. Trots detta kommer skinkan inte att försämras om den tillbringar några dagar på en plats som är lite varm, fettet kommer helt enkelt att svettas.

    Även om den maximala konsumtionstiden för hel skinka med ben är ett år, konsumeras skinka normalt inom cirka tre månader. I själva verket fortsätter skinkan sin naturliga torkningsprocess, så om skinkan börjar torkas några månader efter mottagandet kommer produkten bara att vara mer torkad än i början.

    Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.

    Hur ska skinka konsumeras?

    Skinkan bör konsumeras i rumstemperatur, då den har ett glänsande utseende. Om den är för kall blir fettet ogenomskinligt. Skinkor som skärs upp bör konsumeras omedelbart eller täckas med plastfolie för att undvika att skinkan utsätts för långvarig luftpåverkan.

    Varje gång du skär upp skinkan ska du dessutom skydda snittytan med slaktarpapper, en trasa fuktad med olivolja eller med en bit av det bortklippta skinn- och fettlagret, så att snittytan förblir fräsch. För att ytterligare skydda skinkan kan du täcka den med en ren diskhandduk.

    Hur skär man ett skinkben i skivor?

    Ta bort fettskiktet på toppen och sidorna av benet tills köttet är fritt. Skär bort fettet när du skär upp det. Skär små, mycket tunna skivor, inklusive en del av fettet som innehåller mycket av smaken. Skär nedåt med den fria handen bakom kniven.

    Om du planerar att konsumera hela skinkan på en dag eller två kan du ta bort skinnet och fettet helt. Om inte är det bättre att bara ta bort huden och det yttre fettlagret från området som ska skivas den dagen. För att njuta av smaken och konsistensen av ett fint spanskt skinkben, skiva skinkan med en lång vass kniv i följande ordning: först bakhalvan, sedan bakdelen och slutligen skaftet.

    Köttet närmast benet är svårt att skära upp väl, men kan skäras i små bitar för att användas i soppor och grytor. Själva skinkbenet är också utmärkt för att smaksätta buljonger, soppor och grytor, och kan skäras och frysas in för senare användning.

    Artikelnr: SK01000000113

    Producent: Bell España Alimentación, SLU

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.