Cinco Jotas (5J)

Ekollonmatad 100 % Ibérico framben skinka (Paleta), svart etikett – Pata negra, från Jabugo – Huelva, hela benet

5 - 6 kg
Glutenfritt

2 788 kr

518,91 kr / kg inkl. moms

Format:
Antal: Max 1

Skickas normalt inom 24 timmar

free delivery icon

Gratis leverans för alla hel jamón (spansk skinka) med Standardleverans.
Om du lägger till fler artiklar till din beställning kan det medföra extra fraktkostnader.

Ham Quality icon

Lär dig de grundläggande begreppen för att förstå de olika färgetiketterna, ursprungsbeteckningarna och kvalitetstyperna för Ibérico- och Serranoskinka (jamón) och framben skinka (paleta).

Ras

iberico 100

Ibérico 100%
(pata negra)

Vikt

5 - 6 kg

5 - 6 kg

KROPPSDEL

Paleta (shoulder leg)

Paleta
(Framben)

GRIS DIET

Bellota (acorn)

Ekollon
(bellota)

Smak

Intensiv

MOGNANDE

Mer än 24 Månader

Svart (Pata Negra)

Kvalitetsmärkt:

Svart (Pata Negra)


Drinks Pairing

Vin/Drycker och Mat:

  • Medel Rött: Tempranillo
  • Medel Rött: Rioja Crianza
  • Cava Brut Nature
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Starkvin: Sherry Fino
  • Lätt-medel Öl: Lageröl & Pilsner
  • Andalusia-Huelva

    Hela benet på ca 5-6 kg av Cinco Jotas (5J), ekollonmatad 100 % Ibérico framben skinka (paleta), svart etikett - Pata Negra, från Jabugo (Huelva), Andalusien.

    Gratis frakt.

    Njut av den autentiska smaken av vår ekollonmatad 100 % iberiska de bellota framben skinka (Paleta de Bellota), svart etikett - Pata negra. Dölj den fint, skiva för skiva och smaka på en autentisk smak som är en hyllning till vårt land. Njut av varje nyans av denna sensoriska resa in i vårt lands månghundraåriga tradition och låt dina sinnen föras med av ögonblickets magi.

    Cinco Jotas är erkänd över hela världen som varumärkesambassadör för det spanska högklassiga köket. Dess 100 % iberiska ekorrfödda skinka kommer från ett noggrant urval av grisar som föds upp i naturen på de vackra betesmarkerna i sydvästra delen av den iberiska halvön. Den naturliga ekollonbaserade kost som dessa grisar får och rasens renhet, som inte korsas med andra arter, gör att Cinco Jotas kan förbli trogen sitt ursprung och sin tradition. Denna sekelgamla metod gör det också möjligt att bevara det naturliga ekosystem där grisarna föds upp. Dehesa del Suroeste Peninsular garanterar att Cinco Jotas Pure Iberian Pig får bästa möjliga näring.

    För att grisarna ska kunna födas upp med alla garantier reser djuren omkring 14 km varje dag i jakt på ekollon som de äter. På så sätt blir ekollonen grisarnas huvudföda och garanterar de näringsmässiga egenskaper och den smak som är karakteristiska för Cinco Jotas. Cinco Jotas skinka bidrar till att minska det dåliga kolesterolet och förbättrar den kardiovaskulära hälsan, samtidigt som den ger en oöverträffad smak och konsistens.

    Cinco Jotas naturliga källare ligger i Jabugo i provinsen Huelva. Naturparken Aracena y Picos de Aroche, som ingår i UNESCO:s biosfärområde Dehesas de Sierra Morena, är hemvist för Cinco Jotas-källarna och gör dem till en privilegierad plats där långsam, naturlig mognadslagring hjälper Cinco Jotas-skinkor och iberiska skinkor att bli en exceptionell smakupplevelse.

    Denna Cinco Jotas-skinkan är av exceptionell kvalitet, unik bland den 100 % iberiska pata negra som fötts upp med ekollon. Caña (skenbenet) är tunn, med en lägre procentandel fett infiltrerat än andra bellota-skinkor, och den har en fruktig stark arom. Upplev en äkta Cinco Jotas-upplevelse.

    Hela benet på ca 5-6 kg av Cinco Jotas (5J), ekollonmatad 100 % Ibérico framben skinka (paleta), svart etikett - Pata Negra, från Jabugo (Huelva), Andalusien.

    Gratis frakt.

    Njut av den autentiska smaken av vår ekollonmatad 100 % iberiska de bellota framben skinka (Paleta de Bellota), svart etikett - Pata negra. Dölj den fint, skiva för skiva och smaka på en autentisk smak som är en hyllning till vårt land. Njut av varje nyans av denna sensoriska resa in i vårt lands månghundraåriga tradition och låt dina sinnen föras med av ögonblickets magi.

    Cinco Jotas är erkänd över hela världen som varumärkesambassadör för det spanska högklassiga köket. Dess 100 % iberiska ekorrfödda skinka kommer från ett noggrant urval av grisar som föds upp i naturen på de vackra betesmarkerna i sydvästra delen av den iberiska halvön. Den naturliga ekollonbaserade kost som dessa grisar får och rasens renhet, som inte korsas med andra arter, gör att Cinco Jotas kan förbli trogen sitt ursprung och sin tradition. Denna sekelgamla metod gör det också möjligt att bevara det naturliga ekosystem där grisarna föds upp. Dehesa del Suroeste Peninsular garanterar att Cinco Jotas Pure Iberian Pig får bästa möjliga näring.

    För att grisarna ska kunna födas upp med alla garantier reser djuren omkring 14 km varje dag i jakt på ekollon som de äter. På så sätt blir ekollonen grisarnas huvudföda och garanterar de näringsmässiga egenskaper och den smak som är karakteristiska för Cinco Jotas. Cinco Jotas skinka bidrar till att minska det dåliga kolesterolet och förbättrar den kardiovaskulära hälsan, samtidigt som den ger en oöverträffad smak och konsistens.

    Cinco Jotas naturliga källare ligger i Jabugo i provinsen Huelva. Naturparken Aracena y Picos de Aroche, som ingår i UNESCO:s biosfärområde Dehesas de Sierra Morena, är hemvist för Cinco Jotas-källarna och gör dem till en privilegierad plats där långsam, naturlig mognadslagring hjälper Cinco Jotas-skinkor och iberiska skinkor att bli en exceptionell smakupplevelse.

    Denna Cinco Jotas-skinkan är av exceptionell kvalitet, unik bland den 100 % iberiska pata negra som fötts upp med ekollon. Caña (skenbenet) är tunn, med en lägre procentandel fett infiltrerat än andra bellota-skinkor, och den har en fruktig stark arom. Upplev en äkta Cinco Jotas-upplevelse.

    100 % iberisk fläskskuldra, havssalt, antioxidant E-301 (natriumaskorbat), surhetsreglerande medel E-331 (iii) (trinatriumcitrat), konserveringsmedel E-252 (kaliumnitrat), 1 % iberisk fläskskuldra, havssalt, antioxidant E-31 (natriumaskorbat), surhetsreglerande medel E-331 (iii) (trinatriumcitrat), konserveringsmedel E-252 (kaliumnitrat).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1587 Kj
    Energivärde (Kcal)
    379 Kcal
    Fett
    27 g
    Mättade fetter
    10 g
    Kolhydrater
    0 g
    Sockerarter
    0 g
    Proteiner
    34 g
    Salt
    4,9 g

    Vi rekommenderar att spanska skinkaprodukter förvaras på ett svalt och torrt ställe, borta från höga temperaturer, direkt solljus och värmekällor. En rumstemperatur på cirka 18-22 °C är lämplig. Undvik att förvara den i närheten av spisar, ugnar eller värmesystem för att bevara dess smak och arom. Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett (eller en ren disktrasa) för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.

    Om du har fått en hel jamón (skinka) och planerar att förvara den under en tid innan den ska konsumeras, rekommenderar vi att du förvarar den utan förpackning på en sval och torr plats, undviker varma rum och överdriven fuktighet, helst lätt ventilerad för att göra skinkans torkningsprocess så naturlig som möjligt. Några platser som vi rekommenderar är förrådsrum, privata garage, lagerlokaler och kök. Trots detta kommer skinkan inte att försämras om den tillbringar några dagar på en plats som är lite varm, fettet kommer helt enkelt att svettas.

    Även om den maximala konsumtionstiden för hel skinka med ben är ett år, konsumeras skinka normalt inom cirka tre månader. I själva verket fortsätter skinkan sin naturliga torkningsprocess, så om skinkan börjar torkas några månader efter mottagandet kommer produkten bara att vara mer torkad än i början.

    Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.

    Hur ska skinka konsumeras?

    Skinkan bör konsumeras i rumstemperatur, då den har ett glänsande utseende. Om den är för kall blir fettet ogenomskinligt. Skinkor som skärs upp bör konsumeras omedelbart eller täckas med plastfolie för att undvika att skinkan utsätts för långvarig luftpåverkan.

    Varje gång du skär upp skinkan ska du dessutom skydda snittytan med slaktarpapper, en trasa fuktad med olivolja eller med en bit av det bortklippta skinn- och fettlagret, så att snittytan förblir fräsch. För att ytterligare skydda skinkan kan du täcka den med en ren diskhandduk.

    Hur skär man ett skinkben i skivor?

    Ta bort fettskiktet på toppen och sidorna av benet tills köttet är fritt. Skär bort fettet när du skär upp det. Skär små, mycket tunna skivor, inklusive en del av fettet som innehåller mycket av smaken. Skär nedåt med den fria handen bakom kniven.

    Om du planerar att konsumera hela skinkan på en dag eller två kan du ta bort skinnet och fettet helt. Om inte är det bättre att bara ta bort huden och det yttre fettlagret från området som ska skivas den dagen. För att njuta av smaken och konsistensen av ett fint spanskt skinkben, skiva skinkan med en lång vass kniv i följande ordning: först bakhalvan, sedan bakdelen och slutligen skaftet.

    Köttet närmast benet är svårt att skära upp väl, men kan skäras i små bitar för att användas i soppor och grytor. Själva skinkbenet är också utmärkt för att smaksätta buljonger, soppor och grytor, och kan skäras och frysas in för senare användning.

    Artikelnr: SK01000000006

    Producent: Sánchez Romero Carvajal Jabugo, S.A (Osborne)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Ekollonmatad 100 % Ibérico framben skinka (Paleta), svart etikett – Pata negra, från Jabugo – Huelva, hela benet”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Köps ofta tillsammans:

    Köps ofta tillsammans: