Señorío de Los Pedroches

Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Cordoba, hela benet

Ca 8,75kg
100% Naturlig

5 950 kr

680,00 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 1

Skickas normalt inom 48 timmar

Ham Quality icon

Lär dig de grundläggande begreppen för att förstå de olika färgetiketterna, ursprungsbeteckningarna och kvalitetstyperna för Ibérico- och Serranoskinka (jamón) och framben skinka (paleta).

Ras

iberico 100

Ibérico 100%
(pata negra)

Vikt

ca 8,75kg

ca 8,75kg

KROPPSDEL

Jamón (back leg)

Jamón
(Bakben)

GRIS DIET

Bellota (acorn)

Ekollon
(bellota)

Smak

Intensiv

MOGNANDE

15 - 36 Månader

Svart (Pata Negra)

Kvalitetsmärkt:

Svart (Pata Negra)


Los Pedroches (Cordoba)

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Los Pedroches (Cordoba)

Awards

UTMÄRKELSER:

Bästa ekollonmatade Ibérico-skinka från DOP Los Pedroches: 2011 och 2018

Drinks Pairing

Vin/Drycker och Mat:

  • Medel Rött: Tempranillo
  • Medel Rött: Rioja Crianza
  • Cava Brut Nature
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Starkvin: Sherry Fino
  • Lätt-medel Öl: Lageröl & Pilsner
  • Andalusia-Cordoba

    Hela benet på ca. 8,75 kg Señorío de Los Pedroches ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (jamón), svart etikett - Pata Negra, DOP Los Pedroches, från staden Villanueva de Córdoba (Córdoba), Andalusien.

    Stycken från 100 % Iberico-svin som föds upp på dehesa betesmarker och får mat av ekollon och gräs. Identifierad med den svarta stämpeln från den skyddade ursprungsbeteckningen (DOP) Los Pedroches.

    Vinnare av bästa skinkan med 100 % iberisk matning med ekollon från DOP Los Pedroches 2011 och 2018.

    Hela benet på ca. 8,75 kg Señorío de Los Pedroches ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (jamón), svart etikett - Pata Negra, DOP Los Pedroches, från staden Villanueva de Córdoba (Córdoba), Andalusien.

    Stycken från 100 % Iberico-svin som föds upp på dehesa betesmarker och får mat av ekollon och gräs. Identifierad med den svarta stämpeln från den skyddade ursprungsbeteckningen (DOP) Los Pedroches.

    Vinnare av bästa skinkan med 100 % iberisk matning med ekollon från DOP Los Pedroches 2011 och 2018.

    Ekollonmatad 100 % iberisk skinka DOP Los Pedroches, salt, dextros, antioxidanter E-331 och konserveringsmedel E-250 och E-252.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1797 Kj
    Energivärde (Kcal)
    430 Kcal
    Fett
    32,9 g
    Mättade fetter
    11 g
    Kolhydrater
    5,1 g
    Sockerarter
    Less than 0,1 g
    Proteiner
    28,5 g
    Salt
    2,8 g

    Vi rekommenderar att spanska skinkaprodukter förvaras på ett svalt och torrt ställe, borta från höga temperaturer, direkt solljus och värmekällor. En rumstemperatur på cirka 18-22 °C är lämplig. Undvik att förvara den i närheten av spisar, ugnar eller värmesystem för att bevara dess smak och arom. Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett (eller en ren disktrasa) för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.

    Om du har fått en hel jamón (skinka) och planerar att förvara den under en tid innan den ska konsumeras, rekommenderar vi att du förvarar den utan förpackning på en sval och torr plats, undviker varma rum och överdriven fuktighet, helst lätt ventilerad för att göra skinkans torkningsprocess så naturlig som möjligt. Några platser som vi rekommenderar är förrådsrum, privata garage, lagerlokaler och kök. Trots detta kommer skinkan inte att försämras om den tillbringar några dagar på en plats som är lite varm, fettet kommer helt enkelt att svettas.

    Även om den maximala konsumtionstiden för hel skinka med ben är ett år, konsumeras skinka normalt inom cirka tre månader. I själva verket fortsätter skinkan sin naturliga torkningsprocess, så om skinkan börjar torkas några månader efter mottagandet kommer produkten bara att vara mer torkad än i början.

    Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.

    Hur ska skinka konsumeras?

    Skinkan bör konsumeras i rumstemperatur, då den har ett glänsande utseende. Om den är för kall blir fettet ogenomskinligt. Skinkor som skärs upp bör konsumeras omedelbart eller täckas med plastfolie för att undvika att skinkan utsätts för långvarig luftpåverkan.

    Varje gång du skär upp skinkan ska du dessutom skydda snittytan med slaktarpapper, en trasa fuktad med olivolja eller med en bit av det bortklippta skinn- och fettlagret, så att snittytan förblir fräsch. För att ytterligare skydda skinkan kan du täcka den med en ren diskhandduk.

    Hur skär man ett skinkben i skivor?

    Ta bort fettskiktet på toppen och sidorna av benet tills köttet är fritt. Skär bort fettet när du skär upp det. Skär små, mycket tunna skivor, inklusive en del av fettet som innehåller mycket av smaken. Skär nedåt med den fria handen bakom kniven.

    Om du planerar att konsumera hela skinkan på en dag eller två kan du ta bort skinnet och fettet helt. Om inte är det bättre att bara ta bort huden och det yttre fettlagret från området som ska skivas den dagen. För att njuta av smaken och konsistensen av ett fint spanskt skinkben, skiva skinkan med en lång vass kniv i följande ordning: först bakhalvan, sedan bakdelen och slutligen skaftet.

    Köttet närmast benet är svårt att skära upp väl, men kan skäras i små bitar för att användas i soppor och grytor. Själva skinkbenet är också utmärkt för att smaksätta buljonger, soppor och grytor, och kan skäras och frysas in för senare användning.

    Artikelnr: SK01000000091

    Producent: Señorío de Los Pedroches, S.L.

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (Jamón), svart etikett – Pata Negra, DOP Los Pedroches, från Cordoba, hela benet”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Köps ofta tillsammans:

    Köps ofta tillsammans: