Sánchez Alcaraz

Serranoskinka (jamón), Reserva – ETG, från Toledo, hela benet

Ca. 7,5 kg

1 190 kr

158,67 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 1

Skickas normalt inom 24 timmar

Ham Quality icon

Lär dig de grundläggande begreppen för att förstå de olika färgetiketterna, ursprungsbeteckningarna och kvalitetstyperna för Ibérico- och Serranoskinka (jamón) och framben skinka (paleta).

Ras

Serano

Serrano
(Vitgris)

Vikt

7,5kg

7,5kg

KROPPSDEL

Jamón (back leg)

Jamón
(Bakben)

GRIS DIET

Cebo de Granja - farm feed

Cebo de Granja
(Foder från Gården)

Smak

Välsmakande

MOGNANDE

Minst 12 Månader

Jamón Serrano (Traditionell Specialitet Garanterad)

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Jamón Serrano (Traditionell Specialitet Garanterad)

Drinks Pairing

Vin/Drycker och Mat:

  • Medel Rött: Tempranillo
  • Medel Rött: Rioja Crianza
  • Cava Brut Nature
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Starkvin: Sherry Fino
  • Lätt-medel Öl: Lageröl & Pilsner
  • Castilla-Toledo

    Hela benet på ca. 7,5 kg Sánchez Alcaraz Serrano skinka (jamón), Reserva - ETG (garanterad traditionell specialitet), från staden Casarrubios del Monte (Toledo), Castilla-La Mancha, med minst 12 månaders kuration.

    Råmaterialet i vilken Serranoskinka som helst är avgörande. Det är därför Sanchez Alcaraz-skinkor kommer från honor och kastrerade hanar av vita grisar av högsta kvalitet. Härdningsprocessen på mer än 12 månader följer det traditionella systemet, vilket låter skinkan passera genom saltnings- och torkningsfasen under optimala förhållanden. Härdningsprocessen är långsam och lång, vilket förbättrar konsistensen och smaken jämfört med korttorkad skinka.

    Hela benet på ca. 7,5 kg Sánchez Alcaraz Serrano skinka (jamón), Reserva - ETG (garanterad traditionell specialitet), från staden Casarrubios del Monte (Toledo), Castilla-La Mancha, med minst 12 månaders kuration.

    Råmaterialet i vilken Serranoskinka som helst är avgörande. Det är därför Sanchez Alcaraz-skinkor kommer från honor och kastrerade hanar av vita grisar av högsta kvalitet. Härdningsprocessen på mer än 12 månader följer det traditionella systemet, vilket låter skinkan passera genom saltnings- och torkningsfasen under optimala förhållanden. Härdningsprocessen är långsam och lång, vilket förbättrar konsistensen och smaken jämfört med korttorkad skinka.

    Fläskskinka, salt, socker, konserveringsmedel (E 250, E 252) och antioxidanter (E 301).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    971 Kj
    Energivärde (Kcal)
    232 Kcal
    Fett
    12 g
    Mättade fetter
    5 g
    Kolhydrater
    1 g
    Sockerarter
    1 g
    Proteiner
    30 g
    Salt
    5,5 g

    Vi rekommenderar att spanska skinkaprodukter förvaras på ett svalt och torrt ställe, borta från höga temperaturer, direkt solljus och värmekällor. En rumstemperatur på cirka 18-22 °C är lämplig. Undvik att förvara den i närheten av spisar, ugnar eller värmesystem för att bevara dess smak och arom. Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett (eller en ren disktrasa) för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.

    Om du har fått en hel jamón (skinka) och planerar att förvara den under en tid innan den ska konsumeras, rekommenderar vi att du förvarar den utan förpackning på en sval och torr plats, undviker varma rum och överdriven fuktighet, helst lätt ventilerad för att göra skinkans torkningsprocess så naturlig som möjligt. Några platser som vi rekommenderar är förrådsrum, privata garage, lagerlokaler och kök. Trots detta kommer skinkan inte att försämras om den tillbringar några dagar på en plats som är lite varm, fettet kommer helt enkelt att svettas.

    Även om den maximala konsumtionstiden för hel skinka med ben är ett år, konsumeras skinka normalt inom cirka tre månader. I själva verket fortsätter skinkan sin naturliga torkningsprocess, så om skinkan börjar torkas några månader efter mottagandet kommer produkten bara att vara mer torkad än i början.

    Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.

    Hur ska skinka konsumeras?

    Skinkan bör konsumeras i rumstemperatur, då den har ett glänsande utseende. Om den är för kall blir fettet ogenomskinligt. Skinkor som skärs upp bör konsumeras omedelbart eller täckas med plastfolie för att undvika att skinkan utsätts för långvarig luftpåverkan.

    Varje gång du skär upp skinkan ska du dessutom skydda snittytan med slaktarpapper, en trasa fuktad med olivolja eller med en bit av det bortklippta skinn- och fettlagret, så att snittytan förblir fräsch. För att ytterligare skydda skinkan kan du täcka den med en ren diskhandduk.

    Hur skär man ett skinkben i skivor?

    Ta bort fettskiktet på toppen och sidorna av benet tills köttet är fritt. Skär bort fettet när du skär upp det. Skär små, mycket tunna skivor, inklusive en del av fettet som innehåller mycket av smaken. Skär nedåt med den fria handen bakom kniven.

    Om du planerar att konsumera hela skinkan på en dag eller två kan du ta bort skinnet och fettet helt. Om inte är det bättre att bara ta bort huden och det yttre fettlagret från området som ska skivas den dagen. För att njuta av smaken och konsistensen av ett fint spanskt skinkben, skiva skinkan med en lång vass kniv i följande ordning: först bakhalvan, sedan bakdelen och slutligen skaftet.

    Köttet närmast benet är svårt att skära upp väl, men kan skäras i små bitar för att användas i soppor och grytor. Själva skinkbenet är också utmärkt för att smaksätta buljonger, soppor och grytor, och kan skäras och frysas in för senare användning.

    Artikelnr: SK01000000111

    Producent: Bell España Alimentación, S.L.U.

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Serranoskinka (jamón), Reserva – ETG, från Toledo, hela benet”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Köps ofta tillsammans:

    Köps ofta tillsammans: