Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Ekollonmatad 100 % iberisk skinka, black label – pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, helben
8 192 kr
Ras
Ibérico 100%
(pata negra)
Vikt
7 to 7,5 kg
KROPPSDEL
Jamón
(Bakben)
GRIS DIET
Ekollon
(bellota)
Smak
Intensiv
MOGNANDE
Mer än 36 Månader
Kvalitetsmärkt:
Svart (Pata Negra)
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Dehesa de Extremadura
UTMÄRKELSER:
Premio Espiga de Oro 2018 - Best ham in Extremadura
Vin/Drycker och Mat:
Helbensbit på 7 kg till 7,5 kg Extrem Puro Extremadura ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (jamón), black label - pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, från staden Herreruela (Cáceres), Extremadura. Med minst 36 månaders kuration. I förstklassig förpackning.
Gratis leverans.
Bakbenen på en 100 % Ibérico ekollonfodrad Extrem Puro Extremadura-gris har en djupröd färg med minimal pärlfärgad marmorering . Dess smak har en intensitet som är svår att beskriva, med en örtig och fruktig bukett; något enastående i en värld som skinkan, som blir allt mer globaliserad och homogen.
Presentationen av denna produkt är också extremt välvårdad: inuti den symboliska Premium White Box hittar du ett vitt broderat nät för att skydda skinkan.
- Utseende: djup, klarröd färg, pärlemorfärgat och saftigt fett. Små strimmor av fett infiltrerades i det magra området.
- Beröring: silkeslen, mjuk och lätt vid kontakt med fettet.
- Doft: söt och genomträngande, den uppskattar de jungfruliga nyanserna av oljesyra syra.
- Smak: explosion av smaker, sammetslen i munnen, oändlig eftersmak.
Helbensbit på 7 kg till 7,5 kg Extrem Puro Extremadura ekollonmatad 100 % Ibérico skinka (jamón), black label - pata negra, DOP Dehesa de Extremadura, från staden Herreruela (Cáceres), Extremadura. Med minst 36 månaders kuration. I förstklassig förpackning.
Gratis leverans.
Bakbenen på en 100 % Ibérico ekollonfodrad Extrem Puro Extremadura-gris har en djupröd färg med minimal pärlfärgad marmorering . Dess smak har en intensitet som är svår att beskriva, med en örtig och fruktig bukett; något enastående i en värld som skinkan, som blir allt mer globaliserad och homogen.
Presentationen av denna produkt är också extremt välvårdad: inuti den symboliska Premium White Box hittar du ett vitt broderat nät för att skydda skinkan.
- Utseende: djup, klarröd färg, pärlemorfärgat och saftigt fett. Små strimmor av fett infiltrerades i det magra området.
- Beröring: silkeslen, mjuk och lätt vid kontakt med fettet.
- Doft: söt och genomträngande, den uppskattar de jungfruliga nyanserna av oljesyra syra.
- Smak: explosion av smaker, sammetslen i munnen, oändlig eftersmak.
Ekollonmatad 100 % Ibérico fläskskinka, koksalt, socker, surhetsreglerande medel (E-331iii), konserveringsmedel (E-252, E-250) och antioxidant (E-301).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Vi rekommenderar att spanska skinkaprodukter förvaras på ett svalt och torrt ställe, borta från höga temperaturer, direkt solljus och värmekällor. En rumstemperatur på cirka 18-22 °C är lämplig. Undvik att förvara den i närheten av spisar, ugnar eller värmesystem för att bevara dess smak och arom. Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett (eller en ren disktrasa) för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.
Om du har fått en hel jamón (skinka) och planerar att förvara den under en tid innan den ska konsumeras, rekommenderar vi att du förvarar den utan förpackning på en sval och torr plats, undviker varma rum och överdriven fuktighet, helst lätt ventilerad för att göra skinkans torkningsprocess så naturlig som möjligt. Några platser som vi rekommenderar är förrådsrum, privata garage, lagerlokaler och kök. Trots detta kommer skinkan inte att försämras om den tillbringar några dagar på en plats som är lite varm, fettet kommer helt enkelt att svettas.
Även om den maximala konsumtionstiden för hel skinka med ben är ett år, konsumeras skinka normalt inom cirka tre månader. I själva verket fortsätter skinkan sin naturliga torkningsprocess, så om skinkan börjar torkas några månader efter mottagandet kommer produkten bara att vara mer torkad än i början.
Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.
Hur ska skinka konsumeras?
Skinkan bör konsumeras i rumstemperatur, då den har ett glänsande utseende. Om den är för kall blir fettet ogenomskinligt. Skinkor som skärs upp bör konsumeras omedelbart eller täckas med plastfolie för att undvika att skinkan utsätts för långvarig luftpåverkan.
Varje gång du skär upp skinkan ska du dessutom skydda snittytan med slaktarpapper, en trasa fuktad med olivolja eller med en bit av det bortklippta skinn- och fettlagret, så att snittytan förblir fräsch. För att ytterligare skydda skinkan kan du täcka den med en ren diskhandduk.
Hur skär man ett skinkben i skivor?
Ta bort fettskiktet på toppen och sidorna av benet tills köttet är fritt. Skär bort fettet när du skär upp det. Skär små, mycket tunna skivor, inklusive en del av fettet som innehåller mycket av smaken. Skär nedåt med den fria handen bakom kniven.
Om du planerar att konsumera hela skinkan på en dag eller två kan du ta bort skinnet och fettet helt. Om inte är det bättre att bara ta bort huden och det yttre fettlagret från området som ska skivas den dagen. För att njuta av smaken och konsistensen av ett fint spanskt skinkben, skiva skinkan med en lång vass kniv i följande ordning: först bakhalvan, sedan bakdelen och slutligen skaftet.
Köttet närmast benet är svårt att skära upp väl, men kan skäras i små bitar för att användas i soppor och grytor. Själva skinkbenet är också utmärkt för att smaksätta buljonger, soppor och grytor, och kan skäras och frysas in för senare användning.
Producent: Agriculturas Diversas, SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.