Flor de Esgueva

Viejo (old) sheep´s cheese, wedge 250 gr

250 gr

105,72 kr

382,12 kr / kg inkl. moms

Format:
Antal: Max. 5

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

250g

250g

Mjölkbehandling

Konsistens

Fasta

Lagrade

Gammal
(Viejo)

Smak

Mild

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig borstad
  • Mognad: Minimum of 7 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Food Pairing Suggestions

    Mat och Vin/Drycker:

  • Toasted nuts: hazelnuts or walnuts.
  • Black olive salad with your favourite side dish.
  • For dessert, with homemade quince jelly or fig or red fruits jam.
  • Castille-Valladolid

    Flor de Esgueva cheese is handmade in the town of Peñafiel (population 5.000) in Valladolid, Castile and Leon, with 100% raw sheep's milk, and is covered with a characteristic dark brown natural rind smeared with olive oil. It is matured in natural rind for a minimum of 7 months.

    When tasting Flor de Esgueva old cheese, you can appreciate in the nose very pleasant notes of sheep's milk and a very personal sweet and cereal note. In the mouth it has a buttery texture despite its long maturation, and is both pleasant and powerful in flavour.

    Flor de Esgueva cheese is handmade in the town of Peñafiel (population 5.000) in Valladolid, Castile and Leon, with 100% raw sheep's milk, and is covered with a characteristic dark brown natural rind smeared with olive oil. It is matured in natural rind for a minimum of 7 months.

    When tasting Flor de Esgueva old cheese, you can appreciate in the nose very pleasant notes of sheep's milk and a very personal sweet and cereal note. In the mouth it has a buttery texture despite its long maturation, and is both pleasant and powerful in flavour.

    Raw sheep's milk, salt, preservative (E-252), animal rennet, calcium chloride and lactic ferments.

    Inedible rind: Contains preservatives E-200, E-235 and colouring agents E-171 and E-172.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1826 Kj
    Energivärde (Kcal)
    440 Kcal
    Fett
    38 g
    Mättade fetter
    27 g
    Kolhydrater
    0,5 g
    Sockerarter
    0,5 g
    Proteiner
    24 g
    Salt
    2,3 g

    Keep refrigerated between 2ºC and 6ºC.

    It should be removed from the refrigerator between fifteen and thirty minutes before consumption, depending on the ambient temperature.

    Artikelnr: SK03000000009

    Producer: Industrias Lácteas de Peñafiel S.L.U. (Lactalis Forlasa S.L.U.)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Viejo (old) sheep´s cheese, wedge 250 gr”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *