Herencia Hantverkare Manchego halvt lagrad fårost av obehandlad råmjölk DOP, minst 4 månaders lagring, kil
139,88 kr
Typ:
Mjölk


Får
Vikt


250g
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Halvmogen
(semicurado)
Smak
Djärv


Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Manchego


Vin/Drycker och Mat:


250g av Quesería 1605 hantverksmässiga Manchego halvt lagrad råmjölkskallost DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med minst fyra månaders lagring.
Detta är en av de få Manchegos som tillverkas för hand med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårbesättning och som sedan lagras med ovaxad skorpa. Maria José Gonzalez ostmakare producerar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som även odlar druvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässig och autentisk.
Provningsnoteringar: Ren animalisk doft. Mjölknyanser som påminner om mild yoghurt och en fruktig karaktär med subtila inslag av nötter. I munnen har den en halvhård konsistens, god smörighet och löslighet och en medelhög sprödhet. Behaglig oljig-fet känsla vid tuggning och mjölig kornighet. Smaken har först en mild syra som blandas med söta spannmålsnoter. Animaliska aromer som är mycket väl integrerade i helheten och en behaglig eftersmak av råa nötter (mandel) med hög uthållighet i munnen.
Du hittar mer fullständig information om Manchegoost på vår blogg: läs mer ...
250g av Quesería 1605 hantverksmässiga Manchego halvt lagrad råmjölkskallost DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med minst fyra månaders lagring.
Detta är en av de få Manchegos som tillverkas för hand med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårbesättning och som sedan lagras med ovaxad skorpa. Maria José Gonzalez ostmakare producerar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som även odlar druvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässig och autentisk.
Provningsnoteringar: Ren animalisk doft. Mjölknyanser som påminner om mild yoghurt och en fruktig karaktär med subtila inslag av nötter. I munnen har den en halvhård konsistens, god smörighet och löslighet och en medelhög sprödhet. Behaglig oljig-fet känsla vid tuggning och mjölig kornighet. Smaken har först en mild syra som blandas med söta spannmålsnoter. Animaliska aromer som är mycket väl integrerade i helheten och en behaglig eftersmak av råa nötter (mandel) med hög uthållighet i munnen.
Du hittar mer fullständig information om Manchegoost på vår blogg: läs mer ...
Rå fårmjölk från La Mancha, mjölksyra, lammlöpe, salt, lysozym (äggderivat) och oätligt skal (konserveringsmedel E235 och E202).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Den idealiska temperaturen för att bevara osten är 8-10 ºC. Men för bästa smak konsumeras den i rumstemperatur.
Om vi vill stoppa utvecklingen av osten och mögel på den naturliga skorpan bör temperaturen vara 4 ºC.
Osten bör konsumeras i minst 8 månader, men man bör komma ihåg att från och med den fjärde månaden, om osten är inslagen i papper, kommer den att börja bli fläckig på grund av mögel på den naturliga skorpan.
Producent: Quesería 1605 (Balcobo Agropecuaria, SL)
Recensioner
Det finns inga recensioner än.