Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Herencia Artisan Manchego semi-cured råmjölk fårost DOP, 4 månader min. kuration, kil
161,23 kr
Typ:
Mjölk
Får
Vikt
250g
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Halvmogen
(semicurado)
Smak
Djärv
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Manchego
Vin/Drycker och Mat:
250 gr klyfta Quesería 1605 hantverkare Manchego semu-cured råmjölk fårost DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med minst fyra månaders kuration.
Detta är en av få Manchegos som är handgjord med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårhjord och sedan åldrad med en opastöriserad svål. Maria José Gonzalez ostmakare tillverkar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som också odlar vindruvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässigt och autentisk.
Smakanteckningar: Ren animalisk arom. Mjölktoner som påminner om mild yoghurt och en fruktig karaktär med subtila inslag av nötter. I munnen har den en halvhård konsistens, bra smörighet och löslighet och en medelhård sprödhet. Behaglig oljig-fettkänsla under tuggning och mjölig granularitet. Smaken har till en början en mild syra blandad med söta flingor. Djuraromer mycket väl integrerade i helheten och en behaglig eftersmak av råa nötter (mandel) med hög uthållighet i munnen.
Finn mer komplett information om Manchego ost på vår blogg: läs mer ...
250 gr klyfta Quesería 1605 hantverkare Manchego semu-cured råmjölk fårost DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med minst fyra månaders kuration.
Detta är en av få Manchegos som är handgjord med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårhjord och sedan åldrad med en opastöriserad svål. Maria José Gonzalez ostmakare tillverkar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som också odlar vindruvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässigt och autentisk.
Smakanteckningar: Ren animalisk arom. Mjölktoner som påminner om mild yoghurt och en fruktig karaktär med subtila inslag av nötter. I munnen har den en halvhård konsistens, bra smörighet och löslighet och en medelhård sprödhet. Behaglig oljig-fettkänsla under tuggning och mjölig granularitet. Smaken har till en början en mild syra blandad med söta flingor. Djuraromer mycket väl integrerade i helheten och en behaglig eftersmak av råa nötter (mandel) med hög uthållighet i munnen.
Finn mer komplett information om Manchego ost på vår blogg: läs mer ...
Rå fårmjölk från La Mancha, mjölksyrajäsningar, lammlöpe, salt, lysozym (äggderivat) och oätligt svål (konserveringsmedel E235 och E202).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Den idealiska temperaturen för konservering av osten är 8 - 10 ºC. Men för bästa smak, konsumera i rumstemperatur.
Om vi vill stoppa utvecklingen av osten och mögelsvamparna på den naturliga svålen, bör temperaturen vara 4ºC.
Osten bör konsumeras i minst 8 månader, även om man bör komma ihåg att från den 4:e månaden och framåt, om osten är inslagen i papper, kommer den att börja fläckas på grund av mögelsvamparnas aktivitet på den naturliga svålen.
Producent: Quesería 1605 (Balcobo Agropecuaria, SL)
Recensioner
Det finns inga recensioner än.