1605

Herencia Artisan Manchego semi-cured råmjölk fårost DOP, 4 månader min. kuration, kil

250 gr

161,23 kr

644,92 kr / kg inkl. moms

Typ:
Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

250g

250g

Mjölkbehandling

Konsistens

Fasta

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Djärv

Manchego

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Manchego

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: 4 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Castilla-Ciudad

    250 gr klyfta Quesería 1605 hantverkare Manchego semu-cured råmjölk fårost DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med minst fyra månaders kuration.

    Detta är en av få Manchegos som är handgjord med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårhjord och sedan åldrad med en opastöriserad svål. Maria José Gonzalez ostmakare tillverkar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som också odlar vindruvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässigt och autentisk.

    Smakanteckningar: Ren animalisk arom. Mjölktoner som påminner om mild yoghurt och en fruktig karaktär med subtila inslag av nötter. I munnen har den en halvhård konsistens, bra smörighet och löslighet och en medelhård sprödhet. Behaglig oljig-fettkänsla under tuggning och mjölig granularitet. Smaken har till en början en mild syra blandad med söta flingor. Djuraromer mycket väl integrerade i helheten och en behaglig eftersmak av råa nötter (mandel) med hög uthållighet i munnen.

    Finn mer komplett information om Manchego ost på vår blogg: läs mer ...

    250 gr klyfta Quesería 1605 hantverkare Manchego semu-cured råmjölk fårost DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med minst fyra månaders kuration.

    Detta är en av få Manchegos som är handgjord med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårhjord och sedan åldrad med en opastöriserad svål. Maria José Gonzalez ostmakare tillverkar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som också odlar vindruvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässigt och autentisk.

    Smakanteckningar: Ren animalisk arom. Mjölktoner som påminner om mild yoghurt och en fruktig karaktär med subtila inslag av nötter. I munnen har den en halvhård konsistens, bra smörighet och löslighet och en medelhård sprödhet. Behaglig oljig-fettkänsla under tuggning och mjölig granularitet. Smaken har till en början en mild syra blandad med söta flingor. Djuraromer mycket väl integrerade i helheten och en behaglig eftersmak av råa nötter (mandel) med hög uthållighet i munnen.

    Finn mer komplett information om Manchego ost på vår blogg: läs mer ...

    Rå fårmjölk från La Mancha, mjölksyrajäsningar, lammlöpe, salt, lysozym (äggderivat) och oätligt svål (konserveringsmedel E235 och E202).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1602 Kj
    Energivärde (Kcal)
    383 Kcal
    Fett
    30,4 g
    Mättade fetter
    18,9 g
    Kolhydrater
    0,5 g
    Sockerarter
    0,5 g
    Proteiner
    27,5 g
    Salt
    1,5 g

    Den idealiska temperaturen för konservering av osten är 8 - 10 ºC. Men för bästa smak, konsumera i rumstemperatur.

    Om vi vill stoppa utvecklingen av osten och mögelsvamparna på den naturliga svålen, bör temperaturen vara 4ºC.

    Osten bör konsumeras i minst 8 månader, även om man bör komma ihåg att från den 4:e månaden och framåt, om osten är inslagen i papper, kommer den att börja fläckas på grund av mögelsvamparnas aktivitet på den naturliga svålen.

    Artikelnr: SK03000000210

    Producent: Quesería 1605 (Balcobo Agropecuaria, SL)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.