Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Herencia Artisan Manchego torkad råmjölk fårost DOP, 7 månader min. helande, kil
202,80 kr
Typ:
Mjölk
Får
Vikt
250g
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Lagrad
(Curado)
Smak
Djärv
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Manchego
Vin/Drycker och Mat:
250 gr klyfta Quesería 1605 hantverkare Manchego kurerad råmjölk fårost DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med sju månaders minsta kuration.
Detta är en av få Manchegos som är handgjord med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårbesättning och sedan åldrats med en ovaxad svål. Maria José Gonzalez ostmakare tillverkar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som också odlar vindruvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässigt och autentisk.
Smakanteckningar: Ren, elegant och fruktig arom. Inslag av läder och ull. Det finns en behaglig oljig känsla (olivolja) och en lätt mjölig grynighet. Intensiv smak, slät till en början men med lång uthållighet i munnen. Elegant syra kombinerat med rena animaliska aromer och en mycket behaglig kryddig eftersmak som dyker upp på slutet, ackompanjerad av noter av nötter (lätt rostade hasselnötter).
Hitta mer komplett information om Manchego ost på vår blogg: läs mer ...
250 gr klyfta Quesería 1605 hantverkare Manchego kurerad råmjölk fårost DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med sju månaders minsta kuration.
Detta är en av få Manchegos som är handgjord med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårbesättning och sedan åldrats med en ovaxad svål. Maria José Gonzalez ostmakare tillverkar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som också odlar vindruvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässigt och autentisk.
Smakanteckningar: Ren, elegant och fruktig arom. Inslag av läder och ull. Det finns en behaglig oljig känsla (olivolja) och en lätt mjölig grynighet. Intensiv smak, slät till en början men med lång uthållighet i munnen. Elegant syra kombinerat med rena animaliska aromer och en mycket behaglig kryddig eftersmak som dyker upp på slutet, ackompanjerad av noter av nötter (lätt rostade hasselnötter).
Hitta mer komplett information om Manchego ost på vår blogg: läs mer ...
Rå fårmjölk från La Mancha, mjölksyrajäsningar, lammlöpe, salt, lysozym (äggderivat) och oätligt svål (konserveringsmedel E235 och E202).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Den idealiska temperaturen för konservering av osten är 8 - 10 ºC. Men för bästa smak, konsumera i rumstemperatur.
Om vi vill stoppa utvecklingen av osten och mögelsvamparna på den naturliga svålen, bör temperaturen vara 4ºC.
Osten bör konsumeras i minst 8 månader, även om man bör komma ihåg att från den 4:e månaden och framåt, om osten är inslagen i papper, kommer den att börja fläckas på grund av mögelsvamparnas aktivitet på den naturliga svålen.
Producent: Quesería 1605 (Balcobo Agropecuaria, SL)
Recensioner
Det finns inga recensioner än.