1605

Herencia Hantverkare Manchego lagrad fårost av obehandlad råmjölk DOP, minst 7 månaders lagring, kil

250g

152,74 kr

610,96 kr / kg inkl. moms

Typ:
Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

250g

250g

Mjölkbehandling

Konsistens

Fasta

Lagrade

Lagrad
(Curado)

Smak

Djärv

Manchego

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Manchego

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: 7 månader
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Castilla-Ciudad

    250g av Quesería 1605 hantverksmässigt tillverkad Manchego ost av fårmjölk DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med minst sju månaders lagring.

    Detta är en av de få Manchego-ostar som tillverkas för hand med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårbesättning och som sedan lagras med ovaxad skorpa. Maria José Gonzalez ostmakare producerar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som även odlar druvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässig och autentisk.

    Provningsnoteringar: Ren, elegant och fruktig doft. En aning av läder och ull. Det finns en behaglig oljig känsla (olivolja) och en lätt mjölig kornighet. Intensiv smak, mjuk till en början men med en lång uthållighet i munnen. Elegant syra i kombination med rena animaliska aromer och en mycket trevlig kryddig eftersmak som dyker upp i slutet, tillsammans med toner av nötter (lätt rostade hasselnötter).

    Du hittar mer fullständig information om Manchegoost på vår blogg: läs mer ...

    250g av Quesería 1605 hantverksmässigt tillverkad Manchego ost av fårmjölk DOP, från staden Herencia (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. Med minst sju månaders lagring.

    Detta är en av de få Manchego-ostar som tillverkas för hand med opastöriserad (rå) mjölk från en enda fårbesättning och som sedan lagras med ovaxad skorpa. Maria José Gonzalez ostmakare producerar den på Finca Sierra La Solana, en ranch från 1878 som även odlar druvor och mandel. Manchego 1605 är verkligen hantverksmässig och autentisk.

    Provningsnoteringar: Ren, elegant och fruktig doft. En aning av läder och ull. Det finns en behaglig oljig känsla (olivolja) och en lätt mjölig kornighet. Intensiv smak, mjuk till en början men med en lång uthållighet i munnen. Elegant syra i kombination med rena animaliska aromer och en mycket trevlig kryddig eftersmak som dyker upp i slutet, tillsammans med toner av nötter (lätt rostade hasselnötter).

    Du hittar mer fullständig information om Manchegoost på vår blogg: läs mer ...

    Rå fårmjölk från La Mancha, mjölksyra, lammlöpe, salt, lysozym (äggderivat) och oätligt skal (konserveringsmedel E235 och E202).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1954 Kj
    Energivärde (Kcal)
    467 Kcal
    Fett
    36 g
    Mättade fetter
    18,7 g
    Kolhydrater
    0,5 g
    Sockerarter
    0,5 g
    Proteiner
    36,5 g
    Salt
    1,5 g

    Den idealiska temperaturen för att bevara osten är 8-10 ºC. Men för bästa smak konsumeras den i rumstemperatur.

    Om vi vill stoppa utvecklingen av osten och mögel på den naturliga skorpan bör temperaturen vara 4 ºC.

    Osten bör konsumeras i minst 8 månader, men man bör komma ihåg att från och med den fjärde månaden, om osten är inslagen i papper, kommer den att börja bli fläckig på grund av mögel på den naturliga skorpan.

    Artikelnr: SK03000000209

    Producent: Quesería 1605 (Balcobo Agropecuaria, SL)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Herencia Hantverkare Manchego lagrad fårost av obehandlad råmjölk DOP, minst 7 månaders lagring, kil”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *