Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Ansjovisfiléer i olivolja (sardeller), hantverkare, från Girona – Medelhavet, liten burk
134,84 kr
Format:
Kategori
Sardeller
Typ
I Olivolja - Medelhavet
Produktion
Hantverkare & liten producent
Vikt
100 g (55 g avrunnen)
Format
Glasburk
Producent
Anxoves de L´Escala (M. Sureda)
Mat och Vin/Drycker:
Anxoves de L´Escala (M. Sureda) Ansjovisfiléer i olivolja (sardeller), hantverksproduktion, från Medelhavet, i staden L'Escala (Girona), Katalonien. Liten glasburk på 100 g netto (55 g avrunnen), med ca 14 - 19 filéer per burk.
Sedan 1940 har M. Sureda bearbetat ansjovis, saltat den bästa fisken (ansjovis) och berett filéer som är halvkonserverade i olivolja eller marinerade i vinäger.
De väljer noggrant ut råvarorna med hjälp av traditionella metoder och kunskaper som har förts vidare från generation till generation, sedan de började på 600- och 500-talet f.Kr. med grekernas och feniciernas ankomst från Empúries, som ligger i kommunen L'Escala, på Costa Brava i Girona, Katalonien.
Denna urgamla konserveringsteknik, som gör det möjligt att konsumera färsk sommarfångad fisk under hela året, följdes senare av den romerska civilisationen.
Idag fortsätter Anchoas de la Escala SA med samma tradition och deras "Mujeres anchoeras" (Ansjoviskvinnor) är ansvariga för denna hantverksmässiga process. hantverksmässiga process.
Anxoves de L´Escala (M. Sureda) Ansjovisfiléer i olivolja (sardeller), hantverksproduktion, från Medelhavet, i staden L'Escala (Girona), Katalonien. Liten glasburk på 100 g netto (55 g avrunnen), med ca 14 - 19 filéer per burk.
Sedan 1940 har M. Sureda bearbetat ansjovis, saltat den bästa fisken (ansjovis) och berett filéer som är halvkonserverade i olivolja eller marinerade i vinäger.
De väljer noggrant ut råvarorna med hjälp av traditionella metoder och kunskaper som har förts vidare från generation till generation, sedan de började på 600- och 500-talet f.Kr. med grekernas och feniciernas ankomst från Empúries, som ligger i kommunen L'Escala, på Costa Brava i Girona, Katalonien.
Denna urgamla konserveringsteknik, som gör det möjligt att konsumera färsk sommarfångad fisk under hela året, följdes senare av den romerska civilisationen.
Idag fortsätter Anchoas de la Escala SA med samma tradition och deras "Mujeres anchoeras" (Ansjoviskvinnor) är ansvariga för denna hantverksmässiga process. hantverksmässiga process.
Ansjovisfiléer (Engraulis Encrasicholus), olivolja och salt.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvaras i kylskåp, helst mellan 5º och 12º C.
Producent: Anxoves de L´Escala, SA
Recensioner
Det finns inga recensioner än.