Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Skinka från Teruel DOP (Vit/Duroc skinka), helben
2 832 kr
Ras
Serrano
(Duroc Gris)
Vikt
8 kg to 8.5 kg
KROPPSDEL
Jamón
(Bakben)
GRIS DIET
Cebo de Campo
(Fritt Bete)
Smak
Välsmakande
MOGNANDE
15 - 36 Månader
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Jamon de Teruel (Teruel)
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
Full ben på ca. 8 kg till 8,5 kg Alfonso Sáez's Jamón de Teruel DOP (vit/Duroc-torkad skinka), från staden Manzanera (Teruel) i Aragon.
Gratis leverans.
Alfonso Sáez's Raíces DOP Teruel Ham är en skinka från en korsning av vit lager gris: faderlinje duroc, moderlinje landras-stor vit ras, fet med optimal härdning. Det härdas i minst 18 månader. Denna produkt har ursprungsbeteckning: DOP Jamón de Teruel.
Denna skinka erhålls med utmärkta råvaror, grisar (korsade med Duroc) uppfödda i bergen i Teruel med det bästa fodret och spannmålen, efter bestämmelserna för DOP i Teruel. Skinkorna härdas på traditionellt sätt i en av de äldsta torktumlarna i regionen Gúdar-Javalambre, i staden Mora de Rubielos, vilket säkerställer en högkvalitativ produkt. Det är en produkt gjord av de bästa fläskbitarna för att erhålla en naturlig produkt efter saltning och härdning, och på så sätt uppnå den bästa aromen, smaken och karakteristiska färgen, som ändras från rosa till mörkröd i den magra delen, med fett av intensiv smak.
Full ben på ca. 8 kg till 8,5 kg Alfonso Sáez's Jamón de Teruel DOP (vit/Duroc-torkad skinka), från staden Manzanera (Teruel) i Aragon.
Gratis leverans.
Alfonso Sáez's Raíces DOP Teruel Ham är en skinka från en korsning av vit lager gris: faderlinje duroc, moderlinje landras-stor vit ras, fet med optimal härdning. Det härdas i minst 18 månader. Denna produkt har ursprungsbeteckning: DOP Jamón de Teruel.
Denna skinka erhålls med utmärkta råvaror, grisar (korsade med Duroc) uppfödda i bergen i Teruel med det bästa fodret och spannmålen, efter bestämmelserna för DOP i Teruel. Skinkorna härdas på traditionellt sätt i en av de äldsta torktumlarna i regionen Gúdar-Javalambre, i staden Mora de Rubielos, vilket säkerställer en högkvalitativ produkt. Det är en produkt gjord av de bästa fläskbitarna för att erhålla en naturlig produkt efter saltning och härdning, och på så sätt uppnå den bästa aromen, smaken och karakteristiska färgen, som ändras från rosa till mörkröd i den magra delen, med fett av intensiv smak.
Teruel DOP Skinka (skinklägg), salt, antioxidant (E-300), konserveringsmedel (E-252).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Vi rekommenderar att spanska skinkaprodukter förvaras på ett svalt och torrt ställe, borta från höga temperaturer, direkt solljus och värmekällor. En rumstemperatur på cirka 18-22 °C är lämplig. Undvik att förvara den i närheten av spisar, ugnar eller värmesystem för att bevara dess smak och arom. Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett (eller en ren disktrasa) för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.
Om du har fått en hel jamón (skinka) och planerar att förvara den under en tid innan den ska konsumeras, rekommenderar vi att du förvarar den utan förpackning på en sval och torr plats, undviker varma rum och överdriven fuktighet, helst lätt ventilerad för att göra skinkans torkningsprocess så naturlig som möjligt. Några platser som vi rekommenderar är förrådsrum, privata garage, lagerlokaler och kök. Trots detta kommer skinkan inte att försämras om den tillbringar några dagar på en plats som är lite varm, fettet kommer helt enkelt att svettas.
Även om den maximala konsumtionstiden för hel skinka med ben är ett år, konsumeras skinka normalt inom cirka tre månader. I själva verket fortsätter skinkan sin naturliga torkningsprocess, så om skinkan börjar torkas några månader efter mottagandet kommer produkten bara att vara mer torkad än i början.
Alla snittytor bör täckas av skinkans yttre skal och fett för att bevara fukten och förhindra uttorkning och kvalitetsförlust.
Hur ska skinka konsumeras?
Skinkan bör konsumeras i rumstemperatur, då den har ett glänsande utseende. Om den är för kall blir fettet ogenomskinligt. Skinkor som skärs upp bör konsumeras omedelbart eller täckas med plastfolie för att undvika att skinkan utsätts för långvarig luftpåverkan.
Varje gång du skär upp skinkan ska du dessutom skydda snittytan med slaktarpapper, en trasa fuktad med olivolja eller med en bit av det bortklippta skinn- och fettlagret, så att snittytan förblir fräsch. För att ytterligare skydda skinkan kan du täcka den med en ren diskhandduk.
Hur skär man ett skinkben i skivor?
Ta bort fettskiktet på toppen och sidorna av benet tills köttet är fritt. Skär bort fettet när du skär upp det. Skär små, mycket tunna skivor, inklusive en del av fettet som innehåller mycket av smaken. Skär nedåt med den fria handen bakom kniven.
Om du planerar att konsumera hela skinkan på en dag eller två kan du ta bort skinnet och fettet helt. Om inte är det bättre att bara ta bort huden och det yttre fettlagret från området som ska skivas den dagen. För att njuta av smaken och konsistensen av ett fint spanskt skinkben, skiva skinkan med en lång vass kniv i följande ordning: först bakhalvan, sedan bakdelen och slutligen skaftet.
Köttet närmast benet är svårt att skära upp väl, men kan skäras i små bitar för att användas i soppor och grytor. Själva skinkbenet är också utmärkt för att smaksätta buljonger, soppor och grytor, och kan skäras och frysas in för senare användning.
Producent: Manzanera Food Innovation SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.