Ronkari (TGT)

Roncal DOP cured sheep´s cheese, wedge

275 gr

111,91 kr

406,95 kr / kg inkl. moms

Format:
Antal: Max. 5

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

275 gr

Mjölkbehandling

Konsistens

Fasta

Lagrade

Lagrad
(Curado)

Smak

Djärv

Roncal

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Roncal

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: 4-5 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Navarre

    Cheese made of raw milk from Latxa breed sheeps from Navarre. Cured for 4-5 months in the Roncal Valley in Navarre at the foot of the Pyrenees. The Roncal Valley DOP was the first Spanish cheese DOP since 1981. The Roncal cheese has been made since ancient times from the milk of the sheep of the transhumant flocks and was one of the products used to feed the pilgrims on the Camino de Santiago who entered through Canfranc.

    Rind of variable color due to its mouldy origin. Intense straw yellow color, very chromatic. In the mouth is intense, with strong consistency and firmness.

    Extraordinary texture and flavour. Low acidity. It has an intense and persistent aroma, buttery texture and strong flavour with a slightly spicy ending.

    Cheese made of raw milk from Latxa breed sheeps from Navarre. Cured for 4-5 months in the Roncal Valley in Navarre at the foot of the Pyrenees. The Roncal Valley DOP was the first Spanish cheese DOP since 1981. The Roncal cheese has been made since ancient times from the milk of the sheep of the transhumant flocks and was one of the products used to feed the pilgrims on the Camino de Santiago who entered through Canfranc.

    Rind of variable color due to its mouldy origin. Intense straw yellow color, very chromatic. In the mouth is intense, with strong consistency and firmness.

    Extraordinary texture and flavour. Low acidity. It has an intense and persistent aroma, buttery texture and strong flavour with a slightly spicy ending.

    Raw sheep's milk, rennet, lactic ferment, salt, egg lysozyme.

    Non edible rind.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1830 Kj
    Energivärde (Kcal)
    442 Kcal
    Fett
    38 g
    Mättade fetter
    26 g
    Kolhydrater
    0,2 g
    Sockerarter
    0,2 g
    Proteiner
    25 g
    Salt
    1,8 g

    It is advisable to keep at a temperature between 4º to 7º C.

    Artikelnr: SK03000000092

    Producer: Enaquesa

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Roncal DOP cured sheep´s cheese, wedge”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *