Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Rökt hantverksko ost, babyhjul
247,99 kr
Storlek:
Mjölk
Ko
Vikt
530 gr
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Halvmjuka
Lagrade
Mjukost
(tierno)
Smak
Mild
UTMÄRKELSER:
2017-2018 Bronze
Vin/Drycker och Mat:
Detta är en rökt komjölksost som är typisk för Kantabrien. Den är tillverkad av ostfabriken La Pasiega de Peña Pelada, som har varit öppen sedan 1917. Denna ost, rökt med bokträ, har en mild rökig smak som ökar med eftersmaken utan att vara särskilt intensiv.
Tillverkad med pastöriserad komjölk från Kantabrien, den är pressad och cylindrisk till formen. Den utmärker sig för att ha ett gulaktigt-ockra svål på grund av dess rökning, som görs naturligt med bokträ, vilket får den typiska lukten och smaken av rökning. Det är en ost med en markant smak, idealisk både för brädor och för att tillaga recept, eftersom den har en mycket fin konsistens i gommen och smälter mycket bra.
Svålen är tunn, mjuk och vaxartad. Osten har en kompakt, sluten pasta utan hål. Mild rökig smak som ökar i eftersmaken utan att vara särskilt intensiv trots allt. Rostade smaker. Mjölklukt av låg intensitet och rökig doft av medelintensitet. Skalets färg är orangebrun, rostad. Pastefärgen är gulvit till färgen. Den har en mjuk konsistens, något klibbig i gommen, dess partiklar är finkorniga, feta, smältande, lösliga.
Detta är en rökt komjölksost som är typisk för Kantabrien. Den är tillverkad av ostfabriken La Pasiega de Peña Pelada, som har varit öppen sedan 1917. Denna ost, rökt med bokträ, har en mild rökig smak som ökar med eftersmaken utan att vara särskilt intensiv.
Tillverkad med pastöriserad komjölk från Kantabrien, den är pressad och cylindrisk till formen. Den utmärker sig för att ha ett gulaktigt-ockra svål på grund av dess rökning, som görs naturligt med bokträ, vilket får den typiska lukten och smaken av rökning. Det är en ost med en markant smak, idealisk både för brädor och för att tillaga recept, eftersom den har en mycket fin konsistens i gommen och smälter mycket bra.
Svålen är tunn, mjuk och vaxartad. Osten har en kompakt, sluten pasta utan hål. Mild rökig smak som ökar i eftersmaken utan att vara särskilt intensiv trots allt. Rostade smaker. Mjölklukt av låg intensitet och rökig doft av medelintensitet. Skalets färg är orangebrun, rostad. Pastefärgen är gulvit till färgen. Den har en mjuk konsistens, något klibbig i gommen, dess partiklar är finkorniga, feta, smältande, lösliga.
Pasteöriserad komjölk, salt, stabiliseringsmedel (kalciumklorid), löpe, mjölksyrajäsningar, konserveringsmedel E-235 i svål.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvara helst i kylskåp mellan 2º och 15º C.
När öppnad, slå in i en fuktig trasa, matpapper eller plastfolie för att förhindra fuktförlust.
Producent: Herederos de Tomás Ruiz, SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.