Afuega´l Pitu DOP atroncau blanco (vit) ost, hel bit
190,22 kr
Smak:
Mjölk


Ko
Vikt
320g
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Halvmjuka
Lagrade
Mjukost
(tierno)
Smak
Stark


Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Afuega'l Pitu


Vin/Drycker och Mat:


Mat och Vin/Drycker:


Det är förmodligen den äldsta osten i Spanien och den har tillverkats sedan neolitisk tid. I modern tid, sedan slutet av 1800-talet.
Denna ost skulle ha den imaginära titeln som den mest internationella osten i Asturien om den fanns. Afuega'l Pitu Atroncau Blanco La Borbolla finns med på listorna över de bästa ostarna i Europa och är en ost som vi har i första divisionen. En ost med stark närvaro vars doft inte lämnar dig likgiltig.
Den är en av pelarna i den asturiska gastronomin, en ost som är en av de vanligaste på menyerna på välrenommerade restauranger och den ost som bäst representerar essensen av detta land.
Ostfabriken La Borbolla framställer den, som har en mjuk pasta och en lätt syrlig smak, av mjölk från Friesiska och Asturiana de los Valles kor, områdets äkta modergudinnor, som utfodras året runt på traditionellt sätt med betesdjur, färskt gräs och hö. Det finns ett före och ett efter. Våga prova denna oumbärliga ost som är oumbärlig för gastronomin.
Provningsnoter: Visuellt: Elfenbensfärgad och mattvit smak och en karakteristisk och överraskande strypt konisk form. Skorpan är mjuk och naturlig. Den är kornig när den skärs upp och tenderar att bli flagnande. Olfaktoriskt: Lactig doft, frisk och mjuk, som ökar när osten mognar. Smak: Kraftig, torr, lätt syrlig och frisk smak. Det är en sammandragande och krämig ost på samma gång.
Det är förmodligen den äldsta osten i Spanien och den har tillverkats sedan neolitisk tid. I modern tid, sedan slutet av 1800-talet.
Denna ost skulle ha den imaginära titeln som den mest internationella osten i Asturien om den fanns. Afuega'l Pitu Atroncau Blanco La Borbolla finns med på listorna över de bästa ostarna i Europa och är en ost som vi har i första divisionen. En ost med stark närvaro vars doft inte lämnar dig likgiltig.
Den är en av pelarna i den asturiska gastronomin, en ost som är en av de vanligaste på menyerna på välrenommerade restauranger och den ost som bäst representerar essensen av detta land.
Ostfabriken La Borbolla framställer den, som har en mjuk pasta och en lätt syrlig smak, av mjölk från Friesiska och Asturiana de los Valles kor, områdets äkta modergudinnor, som utfodras året runt på traditionellt sätt med betesdjur, färskt gräs och hö. Det finns ett före och ett efter. Våga prova denna oumbärliga ost som är oumbärlig för gastronomin.
Provningsnoter: Visuellt: Elfenbensfärgad och mattvit smak och en karakteristisk och överraskande strypt konisk form. Skorpan är mjuk och naturlig. Den är kornig när den skärs upp och tenderar att bli flagnande. Olfaktoriskt: Lactig doft, frisk och mjuk, som ökar när osten mognar. Smak: Kraftig, torr, lätt syrlig och frisk smak. Det är en sammandragande och krämig ost på samma gång.
Pastöriserad komjölk, mjölksyra, löpe och salt. Inga konserveringsmedel eller färgämnen. Glutenfri.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvaras helst mellan 4º och 6º C.
Producent: Quesería La Borbolla C.B.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.