Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Artisan Cured Dehesa Reserva ost gjord på rå fårmjölk, från ekologisk gård i Salamanca, klyfta
188,58 kr
Format:
Mjölk
Får
Vikt
200g
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Lagrad
(Curado)
Smak
Djärv
UTMÄRKELSER:
2016-2017 Gold
2015-2016 Super Gold
200 g klyfta Hacienda Zorita hantverkare Cured Dehesa Reserva ost gjord på rå fårmjölk, från ekologisk gård, producerad i staden Valverdón (Salamanca), Kastilien och Leon.
Pressost, gjord med obehandlad mjölk från lokal fårmjölk. Mognad i 10 till 12 månader - Enzymatisk koagulering. Noggrant härdat i 12 månader med en traditionell kulinarisk teknik, med en ren, balanserad och intensiv arom.
Det huvudsakliga kännetecknet för denna ost är att den är gjord på traditionellt sätt av rå "chura" fårmjölk, med tillsats av naturlig löpe. Den är mognad och bevarad av mästare på ostmakare som, trots teknikens framsteg, svartsjukt värnar om de traditionella produktionsmetoderna.
Den kännetecknas av sitt utseende när det skärs, med ett stort antal heterogent fördelade hål, en behaglig doft och en tydlig smak, där syrliga och salta smaker kan uppfattas inom de elementära, med kryddiga trigeminusförnimmelser. Uthålligheten i munnen är lång med en långsam utveckling, vilket lämnar en behaglig eftersmak.
I munnen, mycket elegant syra och lätt sötma, kombinerat med örtiga toner av torrt hö, perfekt att kombinera med rostade nötter, med bröd och vita viner jästa på fat eller lagrade och reserverade röda viner.
Utmärkelser:
- 5:e bästa osten i världen, med 99,60 poäng i World Championship Cheese Contest 2020
- GULD i World Cheese Awards 2016
- SUPER GULD i World Cheese Awards 2015, bland de bästa ostarna i världen.
- GULD i World Cheese Awards 2013
- GULD i World Cheese Awards 2012
- GULD Cinch 2010. Denna utmärkelse rankar vår ost HACIENDA ZORITAORGANIC FARM som den bästa råa fårmjölksosten. 858 prover från 13 länder och mer än 120 provsmakare.
- 2010 World Championship Cheese Contest Diploma, Wisconsin (USA). 97 poäng, 4:e plats. 97 poäng, 4:e plats.
200 g klyfta Hacienda Zorita hantverkare Cured Dehesa Reserva ost gjord på rå fårmjölk, från ekologisk gård, producerad i staden Valverdón (Salamanca), Kastilien och Leon.
Pressost, gjord med obehandlad mjölk från lokal fårmjölk. Mognad i 10 till 12 månader - Enzymatisk koagulering. Noggrant härdat i 12 månader med en traditionell kulinarisk teknik, med en ren, balanserad och intensiv arom.
Det huvudsakliga kännetecknet för denna ost är att den är gjord på traditionellt sätt av rå "chura" fårmjölk, med tillsats av naturlig löpe. Den är mognad och bevarad av mästare på ostmakare som, trots teknikens framsteg, svartsjukt värnar om de traditionella produktionsmetoderna.
Den kännetecknas av sitt utseende när det skärs, med ett stort antal heterogent fördelade hål, en behaglig doft och en tydlig smak, där syrliga och salta smaker kan uppfattas inom de elementära, med kryddiga trigeminusförnimmelser. Uthålligheten i munnen är lång med en långsam utveckling, vilket lämnar en behaglig eftersmak.
I munnen, mycket elegant syra och lätt sötma, kombinerat med örtiga toner av torrt hö, perfekt att kombinera med rostade nötter, med bröd och vita viner jästa på fat eller lagrade och reserverade röda viner.
Utmärkelser:
- 5:e bästa osten i världen, med 99,60 poäng i World Championship Cheese Contest 2020
- GULD i World Cheese Awards 2016
- SUPER GULD i World Cheese Awards 2015, bland de bästa ostarna i världen.
- GULD i World Cheese Awards 2013
- GULD i World Cheese Awards 2012
- GULD Cinch 2010. Denna utmärkelse rankar vår ost HACIENDA ZORITAORGANIC FARM som den bästa råa fårmjölksosten. 858 prover från 13 länder och mer än 120 provsmakare.
- 2010 World Championship Cheese Contest Diploma, Wisconsin (USA). 97 poäng, 4:e plats. 97 poäng, 4:e plats.
Rå fårmjölk, mjölksyrajäsningar, konserveringsmedel (E-252), löpeextrakt, stabiliseringsmedel (E-509), konserveringsmedel (E-1105) (från EGGvitt).
Icke-ätbar skorpa .
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Helst bör den förvaras i kylskåpet skyddad av originalförpackningen eller smörpapper. Om det inte ska konsumeras omedelbart, är det lämpligt att slå in det i en trasa lätt fuktad med saltvatten för att förhindra uttorkning, förlust av smörighet och smak.
Det är lämpligt att äta osten vid en temperatur mellan 20 och 22°C och tempererad 1 eller 2 timmar innan.
När provningen är klar, lagras osten igen och täcker snittet med dubbel plastfilm eller matpapper för att skydda den.
Icke-ätbar skorpa.
Producent: Hacienda Zorita Farm Foods, SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.