Hacienda Zorita

Artisan Cured Dehesa Reserva ost gjord på rå fårmjölk, från ekologisk gård i Salamanca, litet hjul

Ca. 1 kg
Organic Farm

407,89 kr

407,89 kr / kg inkl. moms

Format:
Antal: Max 2

Skickas normalt inom 48 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

1kg

1kg

Mjölkbehandling

Konsistens

Fasta

Lagrade

Lagrad
(Curado)

Smak

Djärv

awards

UTMÄRKELSER:

2016-2017 Gold

awards

2015-2016 Super Gold

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Nalmmönstret i skorpan
  • Mognad: 10 to 12 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Castille-Salamanca

    Ca. 1 kg helhjul av Hacienda Zorita hantverkare Cured Dehesa Reserva ost gjord på rå fårmjölk, från ekologisk gård, producerad i staden Valverdón (Salamanca), Kastilien och Leon.

    Pressost, gjord på obehandlad mjölk från lokal fårmjölk. Mognad i 10 till 12 månader - Enzymatisk koagulering. Noggrant härdat i 12 månader med en traditionell kulinarisk teknik, med en ren, balanserad och intensiv arom.

    Det huvudsakliga kännetecknet för denna ost är att den är gjord på traditionellt sätt av rå "chura" fårmjölk, med tillsats av naturlig löpe. Den är mognad och bevarad av mästare på ostmakare som, trots teknikens framsteg, svartsjukt värnar om de traditionella produktionsmetoderna.

    Den kännetecknas av sitt utseende när det skärs, med ett stort antal heterogent fördelade hål, en behaglig doft och en tydlig smak, där syrliga och salta smaker kan uppfattas inom de elementära, med kryddiga trigeminusförnimmelser. Uthålligheten i munnen är lång med en långsam utveckling, vilket lämnar en behaglig eftersmak.

    I munnen, mycket elegant syra och lätt sötma, kombinerat med örtiga toner av torrt hö, perfekt att kombinera med rostade nötter, med bröd och vita viner jästa på fat eller lagrade och reserverade röda viner.

    Utmärkelser:

    • 5:e bästa osten i världen, med 99,60 poäng i World Championship Cheese Contest 2020
    • GULD i World Cheese Awards 2016
    • SUPER GULD i World Cheese Awards 2015, bland de bästa ostarna i världen.
    • GULD i World Cheese Awards 2013
    • GULD i World Cheese Awards 2012
    • GULD Cinch 2010. Denna utmärkelse rankar vår ost HACIENDA ZORITAORGANIC FARM som den bästa råa fårmjölksosten. 858 prover från 13 länder och mer än 120 provsmakare.
    • 2010 World Championship Cheese Contest Diploma, Wisconsin (USA). 97 poäng, 4:e plats. 97 poäng, 4:e plats.

    Ca. 1 kg helhjul av Hacienda Zorita hantverkare Cured Dehesa Reserva ost gjord på rå fårmjölk, från ekologisk gård, producerad i staden Valverdón (Salamanca), Kastilien och Leon.

    Pressost, gjord på obehandlad mjölk från lokal fårmjölk. Mognad i 10 till 12 månader - Enzymatisk koagulering. Noggrant härdat i 12 månader med en traditionell kulinarisk teknik, med en ren, balanserad och intensiv arom.

    Det huvudsakliga kännetecknet för denna ost är att den är gjord på traditionellt sätt av rå "chura" fårmjölk, med tillsats av naturlig löpe. Den är mognad och bevarad av mästare på ostmakare som, trots teknikens framsteg, svartsjukt värnar om de traditionella produktionsmetoderna.

    Den kännetecknas av sitt utseende när det skärs, med ett stort antal heterogent fördelade hål, en behaglig doft och en tydlig smak, där syrliga och salta smaker kan uppfattas inom de elementära, med kryddiga trigeminusförnimmelser. Uthålligheten i munnen är lång med en långsam utveckling, vilket lämnar en behaglig eftersmak.

    I munnen, mycket elegant syra och lätt sötma, kombinerat med örtiga toner av torrt hö, perfekt att kombinera med rostade nötter, med bröd och vita viner jästa på fat eller lagrade och reserverade röda viner.

    Utmärkelser:

    • 5:e bästa osten i världen, med 99,60 poäng i World Championship Cheese Contest 2020
    • GULD i World Cheese Awards 2016
    • SUPER GULD i World Cheese Awards 2015, bland de bästa ostarna i världen.
    • GULD i World Cheese Awards 2013
    • GULD i World Cheese Awards 2012
    • GULD Cinch 2010. Denna utmärkelse rankar vår ost HACIENDA ZORITAORGANIC FARM som den bästa råa fårmjölksosten. 858 prover från 13 länder och mer än 120 provsmakare.
    • 2010 World Championship Cheese Contest Diploma, Wisconsin (USA). 97 poäng, 4:e plats. 97 poäng, 4:e plats.

    Rå fårmjölk, mjölksyrajäsningar, konserveringsmedel (E-252), löpeextrakt, stabiliseringsmedel (E-509), konserveringsmedel (E-1105) (från EGGvitt).

    Icke-ätbar skorpa .

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1654 Kj
    Energivärde (Kcal)
    414 Kcal
    Fett
    33,9 g
    Mättade fetter
    24,3 g
    Kolhydrater
    2,9 g
    Sockerarter
    0,5 g
    Proteiner
    26,1 g
    Salt
    2,5 g

    Helst bör den förvaras i kylskåpet skyddad av originalförpackningen eller smörpapper. Om det inte ska konsumeras omedelbart, är det lämpligt att slå in det i en trasa lätt fuktad med saltvatten för att förhindra uttorkning, förlust av smörighet och smak.

    Det är lämpligt att äta osten vid en temperatur mellan 20 och 22°C och tempererad 1 eller 2 timmar innan.

    När provningen är klar, lagras osten igen och täcker snittet med dubbel plastfilm eller matpapper för att skydda den.

    Icke-ätbar skorpa.

    Artikelnr: SK03000000224

    Producent: Hacienda Zorita Farm Foods, SL

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.