Don Santiago (Quesería Prestes)

San Simón da Costa DOP smoked cheese, whole piece

1 kg

354,74 kr

354.74 kr / kg inkl. moms

Vikt:
Antal: Max 1

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

1kg

1kg

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Mild

San Simón da Costa

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

San Simón da Costa

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturligt rökt
  • Mognad: Between 45 and 60 days
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Galicia-Lugo

    Semi-cured cheese with a mild flavour, milky notes and a pleasant taste of nuts and butter. Aftertaste and great smell of smoked birch.

    This cheese is characterised by its pyramidal shape and by the birchwood smoking process it undergoes during production. The choice of birch wood is due to the fact that in the Villalba region there is a long tradition of making clogs, footwear made from the same wood. The shavings obtained from the manufacture of the footwear are then used to smoke the cheeses.

    Semi-cured cheese with a mild flavour, milky notes and a pleasant taste of nuts and butter. Aftertaste and great smell of smoked birch.

    This cheese is characterised by its pyramidal shape and by the birchwood smoking process it undergoes during production. The choice of birch wood is due to the fact that in the Villalba region there is a long tradition of making clogs, footwear made from the same wood. The shavings obtained from the manufacture of the footwear are then used to smoke the cheeses.

    Pasteurised cow's milk, calcium chloride, lysozyme (derived from egg), rennet and salt. This product contains milk and its derivatives, including lactose, as well as lysozyme (derived from egg), both of which are considered allergens.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1542 Kj
    Energivärde (Kcal)
    372 Kcal
    Fett
    30,3 g
    Mättade fetter
    18,1 g
    Kolhydrater
    1,7 g
    Sockerarter
    Less than 0,5 g
    Proteiner
    23,3 g
    Salt
    0,68 g

    Store in a cool, dry place. Ideally between 10º and 12ºC.

    Artikelnr: SK03000000044

    Producer: Queixería Prestes SL

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”San Simón da Costa DOP smoked cheese, whole piece”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *