Buenalba al vino – hantverksmässigt lagrad fårost med vin, kil
174,81 kr
Format:
Mjölk


Får
Vikt


500g
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Halvmogen
(semicurado)
Smak
Smaksatt




Vin/Drycker och Mat:


Ca. 500g av Buenalba al vino, en hantverksmässigt framställd halvt lagrad fårost med vin från staden Tembleque (Toledo), Kastilien-La Mancha.
Buenalba al vino är en hantverksmässig ost som tillverkas av obehandlad fårmjölk och rött vin av sorten Merlot, utan sulfiter, i dess inre och skorpa. Osten mognar mellan 3 och 4 månader på Finca La Prudenciana i Tembleque och är pressad, med märken på skorpan av blomman och pleita.
Smaken är mjölkig och mjuk, med en långvarig eftersmak.
Ca. 500g av Buenalba al vino, en hantverksmässigt framställd halvt lagrad fårost med vin från staden Tembleque (Toledo), Kastilien-La Mancha.
Buenalba al vino är en hantverksmässig ost som tillverkas av obehandlad fårmjölk och rött vin av sorten Merlot, utan sulfiter, i dess inre och skorpa. Osten mognar mellan 3 och 4 månader på Finca La Prudenciana i Tembleque och är pressad, med märken på skorpan av blomman och pleita.
Smaken är mjölkig och mjuk, med en långvarig eftersmak.
Rå fårmjölk, salt, rödvin, animaliskt löpe från spanska lamm, lysozym E-1105 från ägg och mjölksyra.
Icke ätbart skal.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvaras vid en temperatur mellan 4 och 12 °C.
Före konsumtion ska osten tas ur förpackningen och kylskåpet och få rumstemperatur (ca 20 °C).
När osten har skurits är det lämpligt att smörja in den med olivolja och slå in den innan den kyls ner.
Icke ätbart skal.
Producent: Artequeso Quesos Manchegos S.L.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.