Buenalba

Buenalba al vino – hantverksmässigt lagrad fårost med vin, kil

500g

170,43 kr

340,86 kr / kg inkl. moms

Format:
Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

500g

500g

Mjölkbehandling

Konsistens

Fasta

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Smaksatt

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Nalmmönstret i skorpan
  • Mognad: 3 till 4 månader
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Castilla-Toledo

    Ca. 500g av Buenalba al vino, en hantverksmässigt framställd halvt lagrad fårost med vin från staden Tembleque (Toledo), Kastilien-La Mancha.

    Buenalba al vino är en hantverksmässig ost som tillverkas av obehandlad fårmjölk och rött vin av sorten Merlot, utan sulfiter, i dess inre och skorpa. Osten mognar mellan 3 och 4 månader på Finca La Prudenciana i Tembleque och är pressad, med märken på skorpan av blomman och pleita.

    Smaken är mjölkig och mjuk, med en långvarig eftersmak.

    Ca. 500g av Buenalba al vino, en hantverksmässigt framställd halvt lagrad fårost med vin från staden Tembleque (Toledo), Kastilien-La Mancha.

    Buenalba al vino är en hantverksmässig ost som tillverkas av obehandlad fårmjölk och rött vin av sorten Merlot, utan sulfiter, i dess inre och skorpa. Osten mognar mellan 3 och 4 månader på Finca La Prudenciana i Tembleque och är pressad, med märken på skorpan av blomman och pleita.

    Smaken är mjölkig och mjuk, med en långvarig eftersmak.

    Rå fårmjölk, salt, rödvin, animaliskt löpe från spanska lamm, lysozym E-1105 från ägg och mjölksyra.

    Icke ätbart skal.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1801 Kj
    Energivärde (Kcal)
    439 Kcal
    Fett
    38 g
    Mättade fetter
    24 g
    Kolhydrater
    0,5 g
    Sockerarter
    0,1 g
    Proteiner
    24 g
    Salt
    1,74 g

    Förvaras vid en temperatur mellan 4 och 12 °C.

    Före konsumtion ska osten tas ur förpackningen och kylskåpet och få rumstemperatur (ca 20 °C).

    När osten har skurits är det lämpligt att smörja in den med olivolja och slå in den innan den kyls ner.

    Icke ätbart skal.

    Artikelnr: SK03000000215

    Producent: Artequeso Quesos Manchegos S.L.

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Buenalba al vino – hantverksmässigt lagrad fårost med vin, kil”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *