Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Manchego Viejo (gammal) fårost DOP, hjul
2 103 kr
Mjölk
Får
Vikt
3kg
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Fasta
Lagrade
Gammal
(Viejo)
Smak
Djärv
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Manchego
World Championship Cheese Contest: 2020 Silver Medal
Vin/Drycker och Mat:
Ca. 3 kg hjul av Villacenteno (García Baquero) Manchego Viejo (gammal) fårost DOP, från staden Alcázar de San Juan (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. I vakuumförseglad förpackning.
En ost gjord på 100 % Manchega fårmjölk. En ostskapelse av García Baquero mästerostmakare för älskare av Manchego-ost som letar efter extra intensitet i smak och arom. En ost som även belönats i World Cheese Constest 2020 med en Silvermedalj för bästa fårost med mer än 9 månaders mognad.
Utseende: Interiören har en gul och gyllene pasta med toner av elfenben som är typiska för manchegansk fårmjölk. Det finns några små jäsande ögon fördelade i osten.
Doft: Lukten påminner om fårmjölk; söt och varm, med inslag av kokt smör och rostade och kaneltoner. Det finns också inslag av mögel från de mogna källarna.
Smak: Smaken är söt och behaglig, med lätta karamelliserade märken som är typiska för jäst och mogen fårmjölk. När den värms upp i munnen kan vi uppskatta mycket aromatiska blommiga inslag.
Textur: Kompakt men elastisk konsistens. Mycket smältande i munnen, något smörig men snabb och behaglig i munnen.
Finn mer komplett information om Manchego ost på vår blogg: läs mer ...
Ca. 3 kg hjul av Villacenteno (García Baquero) Manchego Viejo (gammal) fårost DOP, från staden Alcázar de San Juan (Ciudad Real), Castilla-La Mancha. I vakuumförseglad förpackning.
En ost gjord på 100 % Manchega fårmjölk. En ostskapelse av García Baquero mästerostmakare för älskare av Manchego-ost som letar efter extra intensitet i smak och arom. En ost som även belönats i World Cheese Constest 2020 med en Silvermedalj för bästa fårost med mer än 9 månaders mognad.
Utseende: Interiören har en gul och gyllene pasta med toner av elfenben som är typiska för manchegansk fårmjölk. Det finns några små jäsande ögon fördelade i osten.
Doft: Lukten påminner om fårmjölk; söt och varm, med inslag av kokt smör och rostade och kaneltoner. Det finns också inslag av mögel från de mogna källarna.
Smak: Smaken är söt och behaglig, med lätta karamelliserade märken som är typiska för jäst och mogen fårmjölk. När den värms upp i munnen kan vi uppskatta mycket aromatiska blommiga inslag.
Textur: Kompakt men elastisk konsistens. Mycket smältande i munnen, något smörig men snabb och behaglig i munnen.
Finn mer komplett information om Manchego ost på vår blogg: läs mer ...
Pasteuriserad Manchega fårmjölk, mjölksyrajäsningar (mjölk), löpe, salt och kalciumklorid.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Den idealiska lagringstemperaturen är mellan 1º och 8º C (aldrig över 15º C). Det är lämpligt att täcka ytan på osten med vaxat papper när den har skurits.
När du ska äta den, låt osten vila i rumstemperatur i cirka 10 minuter för att njuta av full smak.
För kortvarig konsumtion, lämna den utanför kylen, mellan 16º och 20º C, i en träbaserad ostkylare som isolerar den från fukt och låter osten "andas".
Producent: Lácteas García Baquero, SA
Recensioner
Det finns inga recensioner än.