Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Gamoneu DOP hantverksmässig ost, ko- och getmjölk, från Asturien, hjul
1 434 kr
Storlek:
Mjölk
Ko + Get
Vikt
3kg
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Blåmögelost
Lagrade
Halvmogen
(semicurado)
Smak
Stark
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Gamonedo
Vin/Drycker och Mat:
3 kg osthjul Quesería Vega de Ario Queso Gamoneu / Gamonedo del Valle halvblå, milt rökt ost som tillverkas på traditionellt sätt i Benia de Onís, i hjärtat av Picos de Europa, Asturien. Tillverkas av mjölk från ko (80 %) respektive get (20 %).
Det är en fet ost med lagrad och naturlig skorpa, rökiga inslag och små fläckar av penicillium-svamp på grund av lagringen i naturliga grottor. Skorpan är tunn på grund av rökningen. Färgen är rostad sienna och kan också ha rödaktiga, grönaktiga och blåaktiga färgnyanser.
Inuti är konsistensen mellan hård och halvhård, fast med oregelbundet fördelade ögon och liten storlek.
I munnen har den en len smak med en dominerande rökig touch och en något kryddig smak. Den är smörig med en eftersmak som påminner om hasselnötter.
Eftersom osten genomgår en rökningsfas har den rökiga aromer som varierar beroende på ostens mognadsgrad. Ju mer mogen osten är, desto mer ökar dessa toner.
Vid tillverkningen, som är helt hantverksmässig, används rå komjölk, ferment, löpe och salt.
Denna ost har flera gånger utsetts till Asturiens bästa ost, vilket säger mycket om denna produkt som kännetecknas av sina rökiga nyanser och sin extraordinära doft och smak.
Det är en asturisk ost med en autentisk smak som saknar motstycke i hela världen. Osten är frukten av en tradition som har gått i arv från far till son som en av familjens mest uppskattade färdigheter. I produktionsmetoden ingår inga andra produkter än de helt naturliga.
3 kg osthjul Quesería Vega de Ario Queso Gamoneu / Gamonedo del Valle halvblå, milt rökt ost som tillverkas på traditionellt sätt i Benia de Onís, i hjärtat av Picos de Europa, Asturien. Tillverkas av mjölk från ko (80 %) respektive get (20 %).
Det är en fet ost med lagrad och naturlig skorpa, rökiga inslag och små fläckar av penicillium-svamp på grund av lagringen i naturliga grottor. Skorpan är tunn på grund av rökningen. Färgen är rostad sienna och kan också ha rödaktiga, grönaktiga och blåaktiga färgnyanser.
Inuti är konsistensen mellan hård och halvhård, fast med oregelbundet fördelade ögon och liten storlek.
I munnen har den en len smak med en dominerande rökig touch och en något kryddig smak. Den är smörig med en eftersmak som påminner om hasselnötter.
Eftersom osten genomgår en rökningsfas har den rökiga aromer som varierar beroende på ostens mognadsgrad. Ju mer mogen osten är, desto mer ökar dessa toner.
Vid tillverkningen, som är helt hantverksmässig, används rå komjölk, ferment, löpe och salt.
Denna ost har flera gånger utsetts till Asturiens bästa ost, vilket säger mycket om denna produkt som kännetecknas av sina rökiga nyanser och sin extraordinära doft och smak.
Det är en asturisk ost med en autentisk smak som saknar motstycke i hela världen. Osten är frukten av en tradition som har gått i arv från far till son som en av familjens mest uppskattade färdigheter. I produktionsmetoden ingår inga andra produkter än de helt naturliga.
Rå komjölk (80 %) och getmjölk (20 %), löpe, mjölksyrajäsningar och salt.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Det är tillrådligt att förvara denna ost kyld mellan 5º och 10º C.
För att njuta av dess fulla smak, rekommenderar vi att du låter den acklimatisera sig till rumstemperatur i en halvtimme före konsumtion.
Producent: SAT Vega de Ario
Recensioner
Det finns inga recensioner än.