POK (García Baquero)

Lagrad fårost av obehandlad mjölk, Castellano, i skivor

200g
Glutenfritt

86,79 kr

433,95 kr / kg inkl. moms

Format:
Antal: Max 3

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

200g

200g

Mjölkbehandling

Termiserad

Konsistens

Fasta

Lagrade

Åldrad
(Añejo)

Smak

Medium

Queso Castellano

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Queso Castellano

awards

UTMÄRKELSER:

2011 Bronze

awards

2016 Cincho de Oro Utmärkelse för bästa osten av obehandlad fårmjölk: Guld

Drinks pairing

Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Food Pairing Suggestions

    Mat och Vin/Drycker:

  • Sylt av röda frukter
  • Castille-Zamora
    ADDITIONAL CHARACTERISTICS

    ADDITIONAL CHARACTERISTICS:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig möglig
  • Mognad: 12 månader
  • POK lagrad fårost av obehandlad mjölk, Castellano, i skivor 200gr. Från Kastilien-La Mancha.

    Bäst fårost vid Cincho Cheese Awards 2016.

    Hemligheten med denna goda fårost ligger i den noggranna processen för framställning och förädling. Urvalet börjar med att välja ut mjölken från de bästa flockarna av Churra- och Castellana-får och man får en ost med sin egen personlighet och utsökta smak, som varje god gourmet uppskattar. Tierra de Sabor-sigillet har tilldelats POK som ett kvalitetsmärke av ministeriet för jordbruk och boskap i Junta de Castilla y León (regeringsstyrelsen).

    Kontakten med betesmarkerna, med tiden, med luften och med naturen gör POK till en ost som inbjuder dig att upptäcka den lite efter lite. En ost som samlar all expertis och ett hantverksmässigt recept från mer än 100 år. POK Añejo är en ost som lagrats i 12 månader med termiserad fårmjölk. Dess mögelskorpa ger den en speciell doft och avslöjar sin genomträngande smak med en långsam och behaglig utveckling i gommen.

    Utseende: Brun elfenbensfärg. Förekomst av ett diskret antal jämnt fördelade ögon. Det mörkbruna skalet ger en utmärkt doft och en antydan till mognad av cava. Doft: Doften påminner starkt om termiserad fårmjölk, varm och behaglig, kompletterad med inslag av kokt smör och nyklippt hö. Smak: Den är balanserad och påminner om fårmjölksost som är välutvecklad, med en kryddig känsla som förstärker smakerna. Lång uthållighet, med långsam utveckling, mycket behaglig och subtil fram till dess att den försvinner och lämnar ett trevligt minne som inbjuder till att upprepa provningen. Textur: Mjuk textur, men konsekvent och motståndskraftig mot skärning.

    POK lagrad fårost av obehandlad mjölk, Castellano, i skivor 200gr. Från Kastilien-La Mancha.

    Bäst fårost vid Cincho Cheese Awards 2016.

    Hemligheten med denna goda fårost ligger i den noggranna processen för framställning och förädling. Urvalet börjar med att välja ut mjölken från de bästa flockarna av Churra- och Castellana-får och man får en ost med sin egen personlighet och utsökta smak, som varje god gourmet uppskattar. Tierra de Sabor-sigillet har tilldelats POK som ett kvalitetsmärke av ministeriet för jordbruk och boskap i Junta de Castilla y León (regeringsstyrelsen).

    Kontakten med betesmarkerna, med tiden, med luften och med naturen gör POK till en ost som inbjuder dig att upptäcka den lite efter lite. En ost som samlar all expertis och ett hantverksmässigt recept från mer än 100 år. POK Añejo är en ost som lagrats i 12 månader med termiserad fårmjölk. Dess mögelskorpa ger den en speciell doft och avslöjar sin genomträngande smak med en långsam och behaglig utveckling i gommen.

    Utseende: Brun elfenbensfärg. Förekomst av ett diskret antal jämnt fördelade ögon. Det mörkbruna skalet ger en utmärkt doft och en antydan till mognad av cava. Doft: Doften påminner starkt om termiserad fårmjölk, varm och behaglig, kompletterad med inslag av kokt smör och nyklippt hö. Smak: Den är balanserad och påminner om fårmjölksost som är välutvecklad, med en kryddig känsla som förstärker smakerna. Lång uthållighet, med långsam utveckling, mycket behaglig och subtil fram till dess att den försvinner och lämnar ett trevligt minne som inbjuder till att upprepa provningen. Textur: Mjuk textur, men konsekvent och motståndskraftig mot skärning.

    Opastöriserad fårmjölk, mjölksyra (mjölk), löpe, salt och kalciumklorid.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1850 Kj
    Energivärde (Kcal)
    446 Kcal
    Fett
    37 g
    Mättade fetter
    25,4 g
    Kolhydrater
    1,3 g
    Sockerarter
    1,3 g
    Proteiner
    27 g
    Salt
    2,1 g

    Förvaras helst i kylskåp mellan 4 och 8 °C.

    Öppna den 20 minuter före konsumtion och låt den stå i rumstemperatur för att framhäva och förstärka dess arom och smak.

    Artikelnr: SK03000000060

    Producent: Quesos del Duero, S.A. (Lácteas García Baquero, S.A.)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Lagrad fårost av obehandlad mjölk, Castellano, i skivor”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *