Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Tetillaost DOP, från Galicien, hel bit
238,83 kr
Mjölk
Ko
Vikt
Approx. 900 gr
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Halvmjuka
Lagrade
Mjukost
(tierno)
Smak
Mild
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Tetilla
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
Tetillaost, en av de mest kända galiciska ostarna, nämndes först i historiska skrifter 1753. Den är uppkallad efter sin ursprungliga traditionella koniska form, konkav-konvex, tillplattad och med en liten bröstvårta i spetsen, gjuten i formen av en kvinnas bröst (därav dess namn: Teta Galega). Denna speciella form gör den lätt att känna igen bland andra galiciska ostar och ostar från andra spanska regioner, eftersom den är den enda som kan marknadsföras med denna "spene"-form.
Den är mör, inte särskilt mogen och konsumeras efter femton dagar. Den är gjord av pastöriserad mjölk från frisiska raskor. Interiören är kompakt men mjuk, ganska elastisk, utan ögon och halmgul till färgen. Smaken är mild, mjölkaktig, något söt, inte alls salt, smörig och smältande i gommen.
Tetillaost är utsökt ensam till efterrätt, som mellanmål eller som aperitif före måltid, och i Galicien brukar den ätas utan sällskap. Men sanningen är att det är en så mångsidig ost att den kan kombineras med många rätter och tillredningar.
Utöver att den kompletteras med gott bröd, kan den serveras med honung, valnötter, kvittengelé eller äppelsylt. Söta mousser, cheesecakes eller som en del av gräddfyllningar.
Den är lika mångsidig i salta matlagning. Tillsammans med piquillos med ansjovis, med svamp, i pasta, kroketter, med grönsaker som tomater, men också i fritter, puréer eller montaditos, samt med rökt mat och aromatiska örter.
Hitta mer fullständig information på vår blogg: läs mer ...
Tetillaost, en av de mest kända galiciska ostarna, nämndes först i historiska skrifter 1753. Den är uppkallad efter sin ursprungliga traditionella koniska form, konkav-konvex, tillplattad och med en liten bröstvårta i spetsen, gjuten i formen av en kvinnas bröst (därav dess namn: Teta Galega). Denna speciella form gör den lätt att känna igen bland andra galiciska ostar och ostar från andra spanska regioner, eftersom den är den enda som kan marknadsföras med denna "spene"-form.
Den är mör, inte särskilt mogen och konsumeras efter femton dagar. Den är gjord av pastöriserad mjölk från frisiska raskor. Interiören är kompakt men mjuk, ganska elastisk, utan ögon och halmgul till färgen. Smaken är mild, mjölkaktig, något söt, inte alls salt, smörig och smältande i gommen.
Tetillaost är utsökt ensam till efterrätt, som mellanmål eller som aperitif före måltid, och i Galicien brukar den ätas utan sällskap. Men sanningen är att det är en så mångsidig ost att den kan kombineras med många rätter och tillredningar.
Utöver att den kompletteras med gott bröd, kan den serveras med honung, valnötter, kvittengelé eller äppelsylt. Söta mousser, cheesecakes eller som en del av gräddfyllningar.
Den är lika mångsidig i salta matlagning. Tillsammans med piquillos med ansjovis, med svamp, i pasta, kroketter, med grönsaker som tomater, men också i fritter, puréer eller montaditos, samt med rökt mat och aromatiska örter.
Hitta mer fullständig information på vår blogg: läs mer ...
Pasteöriserad komjölk, mjölksyrajäsningar, löpe, salt och surhetsreglerande medel E-509.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Tetillaost bör förvaras i kylen vid en temperatur på mellan 5ºC och 8ºC.
Det bästa sättet är att slå in den i en ren gasväv, som de som används för att filtrera vasslen från ostar, i stil med de gamla vita gasvävsblöjorna. På så sätt, insvept i kylen, håller den sig perfekt, utan att torka ut eller bli fuktig.
Den bör inte förvaras i ett ostkar med andra ostsorter, eftersom det förhindrar att den tar upp dofter och blanda aromer och därmed förlora sin individualitet.
Producent: Lácteos Pérez Olveira, SA
Recensioner
Det finns inga recensioner än.