Pazo do Queixo (TGT)

Tetilla ost DOP, från Galicien, hel bit

ca. 900g

221,96 kr

221.96 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

ca. 900g

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Mjukost
(tierno)

Smak

Mild

Tetilla

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Tetilla

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Mjuk
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: 15 days
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Food Pairing Suggestions

    Mat och Vin/Drycker:

  • Honey, walnuts, quince jelly or apple jam.
  • Bread / Toast
  • Pasta
  • Galicia-Coruna

    Tetilla-osten är en av de mest kända galiciska ostarna och nämns för första gången i historiska skrifter år 1753. Osten har fått sitt namn efter sin ursprungliga traditionella koniska form, konkav-konvex, tillplattad och med en liten bröstvårta i toppen, formad som ett kvinnobröst (därav namnet: Teta Galega). Denna speciella form gör att den är lätt att känna igen bland andra galiciska ostar och ostar från andra spanska regioner, eftersom det är den enda ost som kan marknadsföras med denna "spenform".

    Den är mör, inte särskilt mogen och konsumeras efter femton dagar. Den framställs av pastöriserad mjölk från kor av frisisk ras. Det inre är kompakt men mjukt, ganska elastiskt, utan ögon och halmgult i färgen. Smaken är mild, mjölkig, lätt söt, inte alls salt, smörig och smältande i smaken.

    Tetilla-osten är utsökt som dessert, som mellanmål eller som aperitif före en måltid, och i Galicien äter man den oftast ensam. Men sanningen är att det är en så mångsidig ost att den kan kombineras med många olika rätter och tillagningar.

    Den kan inte bara serveras med gott bröd, utan också med honung, valnötter, kvittengelé eller äppelmarmelad. Söta mousser, cheesecakes eller som en del av gräddfyllningar.

    Den är lika mångsidig i den salta matlagningen. Till piquillos med ansjovis, med svamp, i pasta, kroketter, med grönsaker som tomater, men också i frityrer, puréer eller montaditos, samt med rökta rätter och aromatiska örter.

    Mer information hittar du på vår blogg: läs mer ...

    Tetilla-osten är en av de mest kända galiciska ostarna och nämns för första gången i historiska skrifter år 1753. Osten har fått sitt namn efter sin ursprungliga traditionella koniska form, konkav-konvex, tillplattad och med en liten bröstvårta i toppen, formad som ett kvinnobröst (därav namnet: Teta Galega). Denna speciella form gör att den är lätt att känna igen bland andra galiciska ostar och ostar från andra spanska regioner, eftersom det är den enda ost som kan marknadsföras med denna "spenform".

    Den är mör, inte särskilt mogen och konsumeras efter femton dagar. Den framställs av pastöriserad mjölk från kor av frisisk ras. Det inre är kompakt men mjukt, ganska elastiskt, utan ögon och halmgult i färgen. Smaken är mild, mjölkig, lätt söt, inte alls salt, smörig och smältande i smaken.

    Tetilla-osten är utsökt som dessert, som mellanmål eller som aperitif före en måltid, och i Galicien äter man den oftast ensam. Men sanningen är att det är en så mångsidig ost att den kan kombineras med många olika rätter och tillagningar.

    Den kan inte bara serveras med gott bröd, utan också med honung, valnötter, kvittengelé eller äppelmarmelad. Söta mousser, cheesecakes eller som en del av gräddfyllningar.

    Den är lika mångsidig i den salta matlagningen. Till piquillos med ansjovis, med svamp, i pasta, kroketter, med grönsaker som tomater, men också i frityrer, puréer eller montaditos, samt med rökta rätter och aromatiska örter.

    Mer information hittar du på vår blogg: läs mer ...

    Pastöriserad komjölk, mjölksyra, löpe, salt och surhetsreglerande medel E-509.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1468 Kj
    Energivärde (Kcal)
    354 Kcal
    Fett
    30,3 g
    Mättade fetter
    21,1 g
    Kolhydrater
    0,5 g
    Sockerarter
    0,5 g
    Proteiner
    20 g
    Salt
    0,75 g

    Tetillaost ska förvaras i kylskåp vid en temperatur på mellan 5 och 8 °C.

    Det bästa sättet är att linda in den i en ren gasväv, som den som används för att filtrera vasslen från ostarna, i stil med de gamla vita gasblöjorna. På så sätt håller den sig perfekt i kylskåpet, utan att torka ut eller bli fuktig.

    Den bör inte förvaras i ett ostkar tillsammans med andra ostsorter, eftersom den då inte tar upp dofter och blandar aromer och därmed förlorar sin särprägel.

    Artikelnr: SK03000000016

    Producent: Lácteos Pérez Olveira, S.A.

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Tetilla ost DOP, från Galicien, hel bit”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *