Pastoralia

Torta del Casar DOP ost, hjul 650 gr

650 gr

264,50 kr

487,75 kr / kg inkl. moms

Storlek:
Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

650g

650g

Mjölkbehandling

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Medium

Torta del Casar

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Torta del Casar

awards

Cincho Cheese Awards 2022: Silver

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Mjuk
  • Skorpa: Tvättad
  • Mognad: Minimum of 60 days
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Extremadura-Caceres

    Pastoralias Torta del Casar är en naturlig ost, gjord med traditionella metoder med rå fårmjölk från kontrollerade besättningar, grönsakslöpe och salt. Detta är en skyddad ursprungsbeteckning (DOP) ost från området Casar de Cáceres. Den är gjord på 100 % obehandlad mjölk från Extremadura och med vegetabiliskt löpe extraherat från en typisk laddning i den regionen (därav DOP), vilket ger den dess karakteristiska smak och arom och även gör dess konsistens krämig och bredbar.

    Användningen av denna vegetabiliska löpe extraherad från Cynara Cardunculus tistel, tillsammans med kunskapen från mästerostmakarna, genererar intensiv proteolys under mognadsprocessen när svålen ännu inte är helt bildad, vilket innebär att ostarna bär inte upp sin egen vikt, tenderar att platta till och bukta ut på sidorna och får en atypisk form som påminde ostmakarna i Casar de Cáceres om en "brödkaka", som namnet Torta del Casar härstammar från.

    Resultatet är en ost med ett lätt, tunt, halvhårt skal. Dess främsta kännetecken är dess mycket krämiga konsistens, vilket gör att den vid vissa tillfällen under mognadsprocessen måste bindas för att förhindra att den vita till elfenbensfärgade pastan rinner ut genom sprickorna i den fortfarande mjuka svålen. Med mjölk- och grönsaksaromer och en intensiv, utvecklad smak smälter den i gommen, mycket lite salt och lätt bitter, en egenskap som beror på användningen av vegetabilisk löpe.

    Pastoralias Torta del Casar är en naturlig ost, gjord med traditionella metoder med rå fårmjölk från kontrollerade besättningar, grönsakslöpe och salt. Detta är en skyddad ursprungsbeteckning (DOP) ost från området Casar de Cáceres. Den är gjord på 100 % obehandlad mjölk från Extremadura och med vegetabiliskt löpe extraherat från en typisk laddning i den regionen (därav DOP), vilket ger den dess karakteristiska smak och arom och även gör dess konsistens krämig och bredbar.

    Användningen av denna vegetabiliska löpe extraherad från Cynara Cardunculus tistel, tillsammans med kunskapen från mästerostmakarna, genererar intensiv proteolys under mognadsprocessen när svålen ännu inte är helt bildad, vilket innebär att ostarna bär inte upp sin egen vikt, tenderar att platta till och bukta ut på sidorna och får en atypisk form som påminde ostmakarna i Casar de Cáceres om en "brödkaka", som namnet Torta del Casar härstammar från.

    Resultatet är en ost med ett lätt, tunt, halvhårt skal. Dess främsta kännetecken är dess mycket krämiga konsistens, vilket gör att den vid vissa tillfällen under mognadsprocessen måste bindas för att förhindra att den vita till elfenbensfärgade pastan rinner ut genom sprickorna i den fortfarande mjuka svålen. Med mjölk- och grönsaksaromer och en intensiv, utvecklad smak smälter den i gommen, mycket lite salt och lätt bitter, en egenskap som beror på användningen av vegetabilisk löpe.

    Rå fårmjölk, vegetabiliskt löpe, salt.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1474 Kj
    Energivärde (Kcal)
    352,3 Kcal
    Fett
    30,1 g
    Mättade fetter
    22,15 g
    Kolhydrater
    0,8 g
    Sockerarter
    0,6 g
    Proteiner
    20,4 g
    Salt
    1,23 g
    Dietary fibre:
    0.18 g

    För att till fullo kunna njuta av egenskaperna av textur, arom och smak, bör Torta del Casar helst vara tempererad till cirka 20ºC - 21ºC. För att konsumera det är det lämpligt att lämna det i rumstemperatur i några timmar i förväg. Det är inte tillrådligt att värma det i mikrovågsugn eftersom det gör att det förlorar en del av sina organoleptiska egenskaper. Bred på vedeldat eller lätt rostat bröd.

    Förvara det i kylskåpet eller på en sval, torr plats vid högst 12ºC.

    Bästa tiden att konsumera det är inom 15 dagar efter köp. Men om det inte kommer att konsumeras inom denna period, kan Torta del Casar frysas. Om den efterföljande upptiningen görs försiktigt behöver den inte skadas.

    När Torta del Casar har öppnats, konsumera den inom 15 till 20 dagar. Efter denna period kan den mörkna i färgen och förlora sin krämighet. Under denna tid bör den förvaras på en sval, torr plats.

    Artikelnr: SK03000000020

    Producent: Pastovelia, SL

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.