Ahuyentalobos (TGT)

Matured sheep´s cheese, wedge

250 gr

111,42 kr

434,52 kr / kg inkl. moms

Format:
Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

250g

250g

Mjölkbehandling

Konsistens

Fasta

Lagrade

Gammal
(Viejo)

Smak

Djärv

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig borstad
  • Mognad: Minimum of 8 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Food Pairing Suggestions

    Mat och Vin/Drycker:

  • Grapes or fig marmalade
  • Navarre

    Born in the Roncal Valley, Navarre, Ahuyentalobos is a raw sheep's milk cheese with a surface treatment based on oil that contributes to the formation of an ochre-coloured rind and aromas reminiscent of damp earth. The smell of damp earth and fungus mingle with the very intense milky aroma. The natural rind envelops the ivory colour of the paste, which fades towards the interior, leaving a fainter yellow colour, a sign of the 8-month maturing process.

    Ahuyentalobos is a sensory experience, a unique piece with a unique character, a very pronounced intensity and a crumbly texture. As for the flavour, very intense and spicy in character, the unctuousness in the mouth stands out, with notes of black pepper and, at the same time, slightly acidic.

    Ahuyentalobos reinterprets the established codes by reinventing folklore: all cheeses speak of pastures, animals, milk... but Ahuyentalobos speaks of the current habitat, the urban one, because this is the new wild environment in which things happen constantly at the level of leisure and encounters. Ahuyentalobos can talk about dinners with unexpected endings, shared moments and all the amusing anecdotes that are told around a table.

    Born in the Roncal Valley, Navarre, Ahuyentalobos is a raw sheep's milk cheese with a surface treatment based on oil that contributes to the formation of an ochre-coloured rind and aromas reminiscent of damp earth. The smell of damp earth and fungus mingle with the very intense milky aroma. The natural rind envelops the ivory colour of the paste, which fades towards the interior, leaving a fainter yellow colour, a sign of the 8-month maturing process.

    Ahuyentalobos is a sensory experience, a unique piece with a unique character, a very pronounced intensity and a crumbly texture. As for the flavour, very intense and spicy in character, the unctuousness in the mouth stands out, with notes of black pepper and, at the same time, slightly acidic.

    Ahuyentalobos reinterprets the established codes by reinventing folklore: all cheeses speak of pastures, animals, milk... but Ahuyentalobos speaks of the current habitat, the urban one, because this is the new wild environment in which things happen constantly at the level of leisure and encounters. Ahuyentalobos can talk about dinners with unexpected endings, shared moments and all the amusing anecdotes that are told around a table.

    Raw sheep's milk, rennet, lactic ferments, preservatives (egg white lysozyme and potassium nitrate), salt. Coating of rind with vegetable oils of sunflower and olive in varying proportions.

    Non edible rind.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1862 Kj
    Energivärde (Kcal)
    449 Kcal
    Fett
    38 g
    Mättade fetter
    29 g
    Kolhydrater
    0,5 g
    Sockerarter
    0,5 g
    Proteiner
    26 g
    Salt
    1,4 g

    Ideally, keep refrigerated between 4º and 7º C.

    Non edible rind.

    Artikelnr: SK03000000141

    Producer: Enoquesa

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Matured sheep´s cheese, wedge”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *