Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Lagrad betad fårost av obehandlad mjölk, hjul
1 433 kr
Format:
Mjölk
Får
Vikt
2,8kg
Mjölkbehandling
Termiserad
Konsistens
Fasta
Lagrade
Åldrad
(Añejo)
Smak
Medium
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Queso Castellano
UTMÄRKELSER:
2011 Bronze
2016 Cincho de Oro Award for Best Raw Milk Sheep´s Cheese: Gold
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
POK Lagrad betad fårost av obehandlad mjölk, helhjul 2,8 kg. Från Castilla-La Mancha.
Röstade fram den bästa fårosten vid Cincho Cheese Awards 2016.
Hemligheten med denna goda fårost ligger i dess noggranna process av utarbetning och förfining. Urvalet börjar med att välja mjölken från de bästa flockarna av Churra- och Castellana-får och få en ost med sin egen personlighet och utsökta smak, som varje god gourmet uppskattar. Tierra de Sabor-sigillet har tilldelats POK som ett märke av excellens av ministeriet för jordbruk och boskap i Castilla och Leon Junta (regeringsstyrelsen).
Kontakta betesmarkerna, med tiden, med luften, med naturen, gör POK till en ost som inbjuder dig att upptäcka den lite i taget. En ost som samlar all expertis och ett hantverksrecept på mer än 100 år. POK Añejo är en ost som har lagrats i 12 månader med termiserad fårmjölk. Dess mögliga svål ger den en speciell bukett som avslöjar dess genomträngande smak med en långsam och behaglig utveckling i gommen.
Utseende: Tan elfenbensfärgad. Närvaro av ett diskret antal jämnt fördelade ögon. Dess mörkbruna svål förmedlar en utmärkt bukett och inslag av mognad cava. Aroma: Lukten påminner starkt om termiserad fårmjölk, varm och behaglig, kompletterad med inslag av kokt smör och nyklippt hö. Smak: Ren och genomträngande smak, med känsla av mjölk- och salttoner bland de elementära smakerna, men balanserad, påminner om välutvecklad fårmjölksmassa, med en kryddig känsla som intensifierar uppsättningen av smaker. Lång uthållighet, med långsam utveckling, mycket trevlig och subtil tills dess försvinner, lämnar ett behagligt minne som inbjuder till att upprepa provningen. Textur: Smörig textur, men konsekvent och motståndskraftig mot skärning.
POK Lagrad betad fårost av obehandlad mjölk, helhjul 2,8 kg. Från Castilla-La Mancha.
Röstade fram den bästa fårosten vid Cincho Cheese Awards 2016.
Hemligheten med denna goda fårost ligger i dess noggranna process av utarbetning och förfining. Urvalet börjar med att välja mjölken från de bästa flockarna av Churra- och Castellana-får och få en ost med sin egen personlighet och utsökta smak, som varje god gourmet uppskattar. Tierra de Sabor-sigillet har tilldelats POK som ett märke av excellens av ministeriet för jordbruk och boskap i Castilla och Leon Junta (regeringsstyrelsen).
Kontakta betesmarkerna, med tiden, med luften, med naturen, gör POK till en ost som inbjuder dig att upptäcka den lite i taget. En ost som samlar all expertis och ett hantverksrecept på mer än 100 år. POK Añejo är en ost som har lagrats i 12 månader med termiserad fårmjölk. Dess mögliga svål ger den en speciell bukett som avslöjar dess genomträngande smak med en långsam och behaglig utveckling i gommen.
Utseende: Tan elfenbensfärgad. Närvaro av ett diskret antal jämnt fördelade ögon. Dess mörkbruna svål förmedlar en utmärkt bukett och inslag av mognad cava. Aroma: Lukten påminner starkt om termiserad fårmjölk, varm och behaglig, kompletterad med inslag av kokt smör och nyklippt hö. Smak: Ren och genomträngande smak, med känsla av mjölk- och salttoner bland de elementära smakerna, men balanserad, påminner om välutvecklad fårmjölksmassa, med en kryddig känsla som intensifierar uppsättningen av smaker. Lång uthållighet, med långsam utveckling, mycket trevlig och subtil tills dess försvinner, lämnar ett behagligt minne som inbjuder till att upprepa provningen. Textur: Smörig textur, men konsekvent och motståndskraftig mot skärning.
Opastöriserad fårmjölk, mjölksyrajäsningar (mjölk), löpe, salt och kalciumklorid.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvara helst kylt mellan 4º och 8 °C.
Öppna 20 minuter före konsumtion och låt den stå i rumstemperatur för att framhäva och förstärka dess arom och smak.
Producent: Quesos del Duero, SA (Lácteas García Baquero, SA)
Recensioner
Det finns inga recensioner än.