Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Lagrad fårost, klyfta
119,90 kr
Format:
Mjölk
Får
Vikt
250g
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Gammal
(Viejo)
Smak
Djärv
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
Ahuyentalobos, född i Roncal-dalen, Navarra, är en rå fårmjölksost med en ytbehandling baserad på olja som bidrar till bildandet av en ockrafärgad svål och aromer som påminner om fuktig jord. Doften av fuktig jord och svamp blandas med den mycket intensiva mjölkiga doften. Den naturliga svålen omsluter pastans elfenbensfärgade färg, som bleknar mot insidan och lämnar en svagare gul färg, ett tecken på 8-månaders mognadsprocessen.
Ahuyentalobos är en sensorisk upplevelse, en unik pjäs med en unik karaktär, en mycket uttalad intensitet och en smulig konsistens. När det gäller smaken, mycket intensiv och kryddig karaktär, sticker smakligheten i munnen ut, med toner av svartpeppar och samtidigt lätt syrlig.
Ahuyentalobos omtolkar de etablerade koderna genom att återuppfinna folklore : alla ostar talar om betesmarker, djur, mjölk... men Ahuyentalobos talar om den nuvarande livsmiljön, den urbana, eftersom detta är den nya vilda miljön där saker hela tiden händer på nivån av fritid och möten. Ahuyentalobos kan prata om middagar med oväntade slut, delade stunder och alla roliga anekdoter som berättas runt ett bord.
Ahuyentalobos, född i Roncal-dalen, Navarra, är en rå fårmjölksost med en ytbehandling baserad på olja som bidrar till bildandet av en ockrafärgad svål och aromer som påminner om fuktig jord. Doften av fuktig jord och svamp blandas med den mycket intensiva mjölkiga doften. Den naturliga svålen omsluter pastans elfenbensfärgade färg, som bleknar mot insidan och lämnar en svagare gul färg, ett tecken på 8-månaders mognadsprocessen.
Ahuyentalobos är en sensorisk upplevelse, en unik pjäs med en unik karaktär, en mycket uttalad intensitet och en smulig konsistens. När det gäller smaken, mycket intensiv och kryddig karaktär, sticker smakligheten i munnen ut, med toner av svartpeppar och samtidigt lätt syrlig.
Ahuyentalobos omtolkar de etablerade koderna genom att återuppfinna folklore : alla ostar talar om betesmarker, djur, mjölk... men Ahuyentalobos talar om den nuvarande livsmiljön, den urbana, eftersom detta är den nya vilda miljön där saker hela tiden händer på nivån av fritid och möten. Ahuyentalobos kan prata om middagar med oväntade slut, delade stunder och alla roliga anekdoter som berättas runt ett bord.
Rå fårmjölk, löpe, mjölksyrajäsningar, konserveringsmedel (äggvitelysozym och kaliumnitrat), salt. Beläggning av svål med vegetabiliska oljor av solros och oliv i varierande proportioner.
Ej ätbart skal.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvara helst i kylskåp mellan 4º och 7º C.
Ej ätbar svål.
Producent: Enoquesa
Recensioner
Det finns inga recensioner än.