Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Torta del Casar DOP ost, hjul 400 gr
203,65 kr
Storlek:
Mjölk
Får
Vikt
400g
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Halvmjuka
Lagrade
Halvmogen
(semicurado)
Smak
Medium
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Torta del Casar
Cincho Cheese Awards 2022: Silver
Vin/Drycker och Mat:
Pastoralias Torta del Casar är en naturlig ost, gjord med traditionella metoder med rå fårmjölk från kontrollerade besättningar, grönsakslöpe och salt. Detta är en skyddad ursprungsbeteckning (DOP) ost från området Casar de Cáceres. Den är gjord på 100 % obehandlad mjölk från Extremadura och med vegetabiliskt löpe extraherat från en typisk laddning i den regionen (därav DOP), vilket ger den dess karakteristiska smak och arom och även gör dess konsistens krämig och bredbar.
Användningen av denna vegetabiliska löpe extraherad från Cynara Cardunculus tistel, tillsammans med kunskapen från mästerostmakarna, genererar intensiv proteolys under mognadsprocessen när svålen ännu inte är helt bildad, vilket innebär att ostarna bär inte upp sin egen vikt, tenderar att platta till och bukta ut på sidorna och får en atypisk form som påminde ostmakarna i Casar de Cáceres om en "brödkaka", som namnet Torta del Casar härstammar från.
Resultatet är en ost med ett lätt, tunt, halvhårt skal. Dess främsta kännetecken är dess mycket krämiga konsistens, vilket gör att den vid vissa tillfällen under mognadsprocessen måste bindas för att förhindra att den vita till elfenbensfärgade pastan rinner ut genom sprickorna i den fortfarande mjuka svålen. Med mjölk- och grönsaksaromer och en intensiv, utvecklad smak smälter den i gommen, mycket lite salt och lätt bitter, en egenskap som beror på användningen av vegetabilisk löpe.
Pastoralias Torta del Casar är en naturlig ost, gjord med traditionella metoder med rå fårmjölk från kontrollerade besättningar, grönsakslöpe och salt. Detta är en skyddad ursprungsbeteckning (DOP) ost från området Casar de Cáceres. Den är gjord på 100 % obehandlad mjölk från Extremadura och med vegetabiliskt löpe extraherat från en typisk laddning i den regionen (därav DOP), vilket ger den dess karakteristiska smak och arom och även gör dess konsistens krämig och bredbar.
Användningen av denna vegetabiliska löpe extraherad från Cynara Cardunculus tistel, tillsammans med kunskapen från mästerostmakarna, genererar intensiv proteolys under mognadsprocessen när svålen ännu inte är helt bildad, vilket innebär att ostarna bär inte upp sin egen vikt, tenderar att platta till och bukta ut på sidorna och får en atypisk form som påminde ostmakarna i Casar de Cáceres om en "brödkaka", som namnet Torta del Casar härstammar från.
Resultatet är en ost med ett lätt, tunt, halvhårt skal. Dess främsta kännetecken är dess mycket krämiga konsistens, vilket gör att den vid vissa tillfällen under mognadsprocessen måste bindas för att förhindra att den vita till elfenbensfärgade pastan rinner ut genom sprickorna i den fortfarande mjuka svålen. Med mjölk- och grönsaksaromer och en intensiv, utvecklad smak smälter den i gommen, mycket lite salt och lätt bitter, en egenskap som beror på användningen av vegetabilisk löpe.
Rå fårmjölk, vegetabiliskt löpe, salt.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
För att till fullo kunna njuta av egenskaperna av textur, arom och smak, bör Torta del Casar helst vara tempererad till cirka 20ºC - 21ºC. För att konsumera det är det lämpligt att lämna det i rumstemperatur i några timmar i förväg. Det är inte tillrådligt att värma det i mikrovågsugn eftersom det gör att det förlorar en del av sina organoleptiska egenskaper. Bred på vedeldat eller lätt rostat bröd.
Förvara det i kylskåpet eller på en sval, torr plats vid högst 12ºC.
Bästa tiden att konsumera det är inom 15 dagar efter köp. Men om det inte kommer att konsumeras inom denna period, kan Torta del Casar frysas. Om den efterföljande upptiningen görs försiktigt behöver den inte skadas.
När Torta del Casar har öppnats, konsumera den inom 15 till 20 dagar. Efter denna period kan den mörkna i färgen och förlora sin krämighet. Under denna tid bör den förvaras på en sval, torr plats.
Producent: Pastovelia, SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.