Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Bomba Calasparra ris, DO Calasparra, special för paella, från Murcia, påse
192,56 kr
Kategori
Ris
Typ
Bomba Calasparra
Produktion
Hantverkare & liten producent
Vikt
1 kg
Format
Väska baljväxter
Producent
Flor de Calasparra
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Arroz Calasparra
Mat och Vin/Drycker:
1 kg tygpåse med Flor de Calasparra Bomba Calasparra-ris (arroz), DO Calasparra, från tvån Calasparra, Murcia.
_x000D_Bombasorten är juvelen i Calasparra-riset, en explosion av smak.
_x000D_Ris från Calasparra är en av de enda tre rissorterna med ursprungsbeteckning (DO) i Spanien, tillsammans med de från Ebrodeltat och Valencia. Ursprungsbeteckningen Calasparra erkändes 1986, även om risodlingen i området går tillbaka till 1300-talet. Det regleras av tillsynsrådet för "Calasparra" DO och täcker kommunerna Calasparra, Moratalla och Hellín (i Albacete).
_x000D_De rissorter som används är "Bomba" och "Balilla × Sollana" . De kräver en större mängd vatten och längre tillagningstid, så att spannmålen sväller mer och de andra smakerna blir mer impregnerade. Det skördas mellan oktober och november, men det äts året runt.
_x000D_De egenskaper som gör detta ris speciellt är följande: Det är en bergsgröda, på cirka 450 m höjd. Det bevattnas med hjälp av ett system av terrasser som gör att vattnet ständigt kan förnyas. Kornets mognad tar 30 % längre tid än andra rissorter.
_x000D_När det tillagas blir det sällan överkokt och är mycket godare.
1 kg tygpåse med Flor de Calasparra Bomba Calasparra-ris (arroz), DO Calasparra, från tvån Calasparra, Murcia.
_x000D_Bombasorten är juvelen i Calasparra-riset, en explosion av smak.
_x000D_Ris från Calasparra är en av de enda tre rissorterna med ursprungsbeteckning (DO) i Spanien, tillsammans med de från Ebrodeltat och Valencia. Ursprungsbeteckningen Calasparra erkändes 1986, även om risodlingen i området går tillbaka till 1300-talet. Det regleras av tillsynsrådet för "Calasparra" DO och täcker kommunerna Calasparra, Moratalla och Hellín (i Albacete).
_x000D_De rissorter som används är "Bomba" och "Balilla × Sollana" . De kräver en större mängd vatten och längre tillagningstid, så att spannmålen sväller mer och de andra smakerna blir mer impregnerade. Det skördas mellan oktober och november, men det äts året runt.
_x000D_De egenskaper som gör detta ris speciellt är följande: Det är en bergsgröda, på cirka 450 m höjd. Det bevattnas med hjälp av ett system av terrasser som gör att vattnet ständigt kan förnyas. Kornets mognad tar 30 % längre tid än andra rissorter.
_x000D_När det tillagas blir det sällan överkokt och är mycket godare.
Rispump
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvara på en sval, torr plats.
Producent: Finca Pomabel SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.