Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Premium örtlikör (Licor de hierbas), Orujo-baserad, från Galicien, flaska 70 cl
360,90 kr
Kategori
Likörer
Typ
Örtlikör
(Licor de Hierbas)
Produktion
Konsthantverkare & små destilleri
Volym
70cl
Smak
Aromatic
Alkoholhalt
(ABV)
30.0 %
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Licor de Hierbas de Galicia
70 cl flaska Mar de Frades Premium örtlikör (Licor de hierbas), Orujo-baserad, från staden Arosa, Meis, i Pontevedra (Galicien). ABV: 30%
Orujo-baserad Mar de Frades Hierbas är en förstklassig örtlikör som upprätthåller tillverkningssättet och traditionen hos alla de stora galiciska orujos. Det är den senaste i sortimentet av Bodegas Mar de Frades, som siktar på att vara den bästa vingården i Galicien.
Mar de Frades Örtlikör är macererad med örter från destillering av bagasse från galiciska Albariño-druvor, till vilka aromatiska örter som tillsätts i destillationskokarnas pannor. Det erhållna destillatet är macererat med ytterligare en serie örter som tillför smak och färg, vilket ger det en hint av timjan, te och kamomill, lämnar toner av timjan, te och kamomill på näsan och en örtig arom med inslag av anis.
Smaknoter: Attraktiv, mycket intensiv grön-gul färg, ljus för ögat, ren och mycket örtig på näsan, där den visar anisnoter med inslag av timjan, te, och kamomill, vilket ger den komplexitet och stor aromatisk bredd. I munnen visar den en måttlig sötma, balanserad av sin friska syra, med inslag av örter och fina balsamicotoner.
Hur den är gjord: Albariño-druvorna går till press, där musten separeras från skalen, och skalen kommer att skyddas så att deras jäsning sker under aseptiska och anaeroba förhållanden och på så sätt undviker oxidation av aromerna.
Efter jäsningen av sockerarterna. i skalen börjar destillationen, med den traditionella galiciska destillationen, ett diskontinuerligt system där 125 kg. av skal tillsätts och vi får cirka 13 liter destillat, som vi delar upp efter kvalitet i huvuden (mer än 50 % alkohol), hjärtan, den mest aromatiska delen av destillatet (35 %-49 % alkohol) och svansar (mindre än 34 % alkohol). Endast hjärtan används för att göra örtlikören.
När de olika spritdryckerna har valts ut blandas de för att utföra macerationen av de aromatiska örterna, pepparmynta, apelsinblomma, citronverbena, anis, koriander , söt kamomill, mald lakrits, pennyroyal mynta, apelsinskal, svart te, muskotnöt och kanel. Under 3 månader hålls de i mjuk, långsam och konstant rörelse i eau-de-vie, vilket orsakar en intensiv aromatisering av blandningen.
Sirapen bereds med vitt rörsocker och varmt vatten. Efter 3 månader avlägsnas de aromatiska örterna från eau-de-vie-infusionen och eau-de-vie blandas med sirapen. Slutligen justeras volymen till 30 % med avjoniserat vatten och filtreras innan buteljering.
70 cl flaska Mar de Frades Premium örtlikör (Licor de hierbas), Orujo-baserad, från staden Arosa, Meis, i Pontevedra (Galicien). ABV: 30%
Orujo-baserad Mar de Frades Hierbas är en förstklassig örtlikör som upprätthåller tillverkningssättet och traditionen hos alla de stora galiciska orujos. Det är den senaste i sortimentet av Bodegas Mar de Frades, som siktar på att vara den bästa vingården i Galicien.
Mar de Frades Örtlikör är macererad med örter från destillering av bagasse från galiciska Albariño-druvor, till vilka aromatiska örter som tillsätts i destillationskokarnas pannor. Det erhållna destillatet är macererat med ytterligare en serie örter som tillför smak och färg, vilket ger det en hint av timjan, te och kamomill, lämnar toner av timjan, te och kamomill på näsan och en örtig arom med inslag av anis.
Smaknoter: Attraktiv, mycket intensiv grön-gul färg, ljus för ögat, ren och mycket örtig på näsan, där den visar anisnoter med inslag av timjan, te, och kamomill, vilket ger den komplexitet och stor aromatisk bredd. I munnen visar den en måttlig sötma, balanserad av sin friska syra, med inslag av örter och fina balsamicotoner.
Hur den är gjord: Albariño-druvorna går till press, där musten separeras från skalen, och skalen kommer att skyddas så att deras jäsning sker under aseptiska och anaeroba förhållanden och på så sätt undviker oxidation av aromerna.
Efter jäsningen av sockerarterna. i skalen börjar destillationen, med den traditionella galiciska destillationen, ett diskontinuerligt system där 125 kg. av skal tillsätts och vi får cirka 13 liter destillat, som vi delar upp efter kvalitet i huvuden (mer än 50 % alkohol), hjärtan, den mest aromatiska delen av destillatet (35 %-49 % alkohol) och svansar (mindre än 34 % alkohol). Endast hjärtan används för att göra örtlikören.
När de olika spritdryckerna har valts ut blandas de för att utföra macerationen av de aromatiska örterna, pepparmynta, apelsinblomma, citronverbena, anis, koriander , söt kamomill, mald lakrits, pennyroyal mynta, apelsinskal, svart te, muskotnöt och kanel. Under 3 månader hålls de i mjuk, långsam och konstant rörelse i eau-de-vie, vilket orsakar en intensiv aromatisering av blandningen.
Sirapen bereds med vitt rörsocker och varmt vatten. Efter 3 månader avlägsnas de aromatiska örterna från eau-de-vie-infusionen och eau-de-vie blandas med sirapen. Slutligen justeras volymen till 30 % med avjoniserat vatten och filtreras innan buteljering.
Aguardiante (sprit), vitt socker, blanda 12 typer av aromatiska örter.
Förvara vid konstant temperatur, inte högre än 15º C.
För bästa smak, servera vid mellan 0º och 5º C.
Producent: Bodegas Mar de Frades (Zamora Distribuciones de Bebidas SLU)
Recensioner
Det finns inga recensioner än.