Mar de Frades

Premium örtlikör (Licor de hierbas), Orujo-baserad, från Galicien, flaska 70 cl

70 cl
ABV: 30%

360,90 kr

515,57 kr / litre inkl. moms

Antal: Max 6

Skickas normalt inom 24 timmar

Viktigt meddelande: Det finns en högsta tillåtna gräns på upp till 6 liter/alkoholenheter per transaktion för sammantaget av alla alkoholdrycker i din korg.

  • Varje flaska på 50 cl eller mer, vanligtvis på 1 liter, 75 cl eller 70 cl, räknas som 1 alkoholenhet;
  • Varje flaska mellan 33 cl och 49 cl räknas som 0,5 (1/2) alkoholenhet;
  • Varje burk på 33 cl, flaska på 20 cl eller flaska på 25 cl räknas som 0,33 (1/3) alkoholenhet.

Andra viktiga inköpsrestriktioner för alkoholdrycker:

  1. Exklusivt för privat konsumtion;
  2. Du måste vara över 20 år gammal;
  3. Endast standardfrakt är tillgänglig för leverans av alkoholdrycker. Således, om du vill beställa andra produkter som kräver Expressfrakt, krävs det att du gör två separata transaktioner.

Kategori

category Likörer

Likörer

Typ

Örtlikör
(Licor de Hierbas)

Produktion

Konsthantverkare & små destilleri

Volym

70cl

Smak

Aromatic

Alkoholhalt

(ABV)

30.0 %

Licor de Hierbas de Galicia

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Licor de Hierbas de Galicia

Galicia-Pontevedra

70 cl flaska Mar de Frades Premium örtlikör (Licor de hierbas), Orujo-baserad, från staden Arosa, Meis, i Pontevedra (Galicien). ABV: 30%

Orujo-baserad Mar de Frades Hierbas är en förstklassig örtlikör som upprätthåller tillverkningssättet och traditionen hos alla de stora galiciska orujos. Det är den senaste i sortimentet av Bodegas Mar de Frades, som siktar på att vara den bästa vingården i Galicien.

Mar de Frades Örtlikör är macererad med örter från destillering av bagasse från galiciska Albariño-druvor, till vilka aromatiska örter som tillsätts i destillationskokarnas pannor. Det erhållna destillatet är macererat med ytterligare en serie örter som tillför smak och färg, vilket ger det en hint av timjan, te och kamomill, lämnar toner av timjan, te och kamomill på näsan och en örtig arom med inslag av anis.

Smaknoter: Attraktiv, mycket intensiv grön-gul färg, ljus för ögat, ren och mycket örtig på näsan, där den visar anisnoter med inslag av timjan, te, och kamomill, vilket ger den komplexitet och stor aromatisk bredd. I munnen visar den en måttlig sötma, balanserad av sin friska syra, med inslag av örter och fina balsamicotoner.

Hur den är gjord: Albariño-druvorna går till press, där musten separeras från skalen, och skalen kommer att skyddas så att deras jäsning sker under aseptiska och anaeroba förhållanden och på så sätt undviker oxidation av aromerna.

Efter jäsningen av sockerarterna. i skalen börjar destillationen, med den traditionella galiciska destillationen, ett diskontinuerligt system där 125 kg. av skal tillsätts och vi får cirka 13 liter destillat, som vi delar upp efter kvalitet i huvuden (mer än 50 % alkohol), hjärtan, den mest aromatiska delen av destillatet (35 %-49 % alkohol) och svansar (mindre än 34 % alkohol). Endast hjärtan används för att göra örtlikören.

När de olika spritdryckerna har valts ut blandas de för att utföra macerationen av de aromatiska örterna, pepparmynta, apelsinblomma, citronverbena, anis, koriander , söt kamomill, mald lakrits, pennyroyal mynta, apelsinskal, svart te, muskotnöt och kanel. Under 3 månader hålls de i mjuk, långsam och konstant rörelse i eau-de-vie, vilket orsakar en intensiv aromatisering av blandningen.

Sirapen bereds med vitt rörsocker och varmt vatten. Efter 3 månader avlägsnas de aromatiska örterna från eau-de-vie-infusionen och eau-de-vie blandas med sirapen. Slutligen justeras volymen till 30 % med avjoniserat vatten och filtreras innan buteljering.

70 cl flaska Mar de Frades Premium örtlikör (Licor de hierbas), Orujo-baserad, från staden Arosa, Meis, i Pontevedra (Galicien). ABV: 30%

Orujo-baserad Mar de Frades Hierbas är en förstklassig örtlikör som upprätthåller tillverkningssättet och traditionen hos alla de stora galiciska orujos. Det är den senaste i sortimentet av Bodegas Mar de Frades, som siktar på att vara den bästa vingården i Galicien.

Mar de Frades Örtlikör är macererad med örter från destillering av bagasse från galiciska Albariño-druvor, till vilka aromatiska örter som tillsätts i destillationskokarnas pannor. Det erhållna destillatet är macererat med ytterligare en serie örter som tillför smak och färg, vilket ger det en hint av timjan, te och kamomill, lämnar toner av timjan, te och kamomill på näsan och en örtig arom med inslag av anis.

Smaknoter: Attraktiv, mycket intensiv grön-gul färg, ljus för ögat, ren och mycket örtig på näsan, där den visar anisnoter med inslag av timjan, te, och kamomill, vilket ger den komplexitet och stor aromatisk bredd. I munnen visar den en måttlig sötma, balanserad av sin friska syra, med inslag av örter och fina balsamicotoner.

Hur den är gjord: Albariño-druvorna går till press, där musten separeras från skalen, och skalen kommer att skyddas så att deras jäsning sker under aseptiska och anaeroba förhållanden och på så sätt undviker oxidation av aromerna.

Efter jäsningen av sockerarterna. i skalen börjar destillationen, med den traditionella galiciska destillationen, ett diskontinuerligt system där 125 kg. av skal tillsätts och vi får cirka 13 liter destillat, som vi delar upp efter kvalitet i huvuden (mer än 50 % alkohol), hjärtan, den mest aromatiska delen av destillatet (35 %-49 % alkohol) och svansar (mindre än 34 % alkohol). Endast hjärtan används för att göra örtlikören.

När de olika spritdryckerna har valts ut blandas de för att utföra macerationen av de aromatiska örterna, pepparmynta, apelsinblomma, citronverbena, anis, koriander , söt kamomill, mald lakrits, pennyroyal mynta, apelsinskal, svart te, muskotnöt och kanel. Under 3 månader hålls de i mjuk, långsam och konstant rörelse i eau-de-vie, vilket orsakar en intensiv aromatisering av blandningen.

Sirapen bereds med vitt rörsocker och varmt vatten. Efter 3 månader avlägsnas de aromatiska örterna från eau-de-vie-infusionen och eau-de-vie blandas med sirapen. Slutligen justeras volymen till 30 % med avjoniserat vatten och filtreras innan buteljering.

Aguardiante (sprit), vitt socker, blanda 12 typer av aromatiska örter.

Förvara vid konstant temperatur, inte högre än 15º C.

För bästa smak, servera vid mellan 0º och 5º C.

Artikelnr: SK06000000063

Producent: Bodegas Mar de Frades (Zamora Distribuciones de Bebidas SLU)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.