Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Olavidia hantverksgetost, 2021 världens bästa ost, från Jaén (Andalusien), st.
299,92 kr
Mjölk
Get
Vikt
250g - 300g
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Mjuka
Lagrade
Mjukost
(tierno)
Smak
Djärv
UTMÄRKELSER:
2021-2022 Super Gold
Best Cheese of Spain: 2018 and 2022
Ca. 250 g - 300 g Quesos & Besos (Quesos y Besos) Olavidia hantverksgetost, 2021 världens bästa ost, från staden Guarromán i Sierra Morena (Jaén), Andalusien. Förpackad i en trälåda.
Olavidia är en mjuk ost med mjölkkoagulering, gjord av Malaga getmjölk från sin egen besättning, till vilken mjölken behandlas med långsam pastörisering.
Det första vi hittar hos Olavidia är dess mögliga svål med en intensiv arom. Inuti upptäcker vi en krämig pasta med aromer av yoghurt, en fräsch, citronsyra och delikat smak, med en lätt kryddig beska. Den innehåller också en kärna av aska från olivgropar, vilket ger den en unik konsistens och en karakteristisk smak.
Naturlig ätbar bark. Stark lukt.
Denna ost har belönats med priset för världens bästa ost 2021 vid World Cheese Awards och Best Cheese of Spain 2018 och 2022.
Ursprung: 2016 återvände ostmakarna Silvia Peláez och Francisco Romero till sitt hemland, Andalusien, fast beslutna att återknyta kontakten med landsbygden. Där gav de liv åt Quesos y Besos och satsade på mjölksyrakoaguleringsostar. Malaga-getterna av deras familjeboskap betar i de södra bergen i Jaén, ett riktigt lantligt paradis. Under dessa förhållanden producerar getterna mjölk av exceptionell kvalitet som de gör sina hantverksostar med.
Ca. 250 g - 300 g Quesos & Besos (Quesos y Besos) Olavidia hantverksgetost, 2021 världens bästa ost, från staden Guarromán i Sierra Morena (Jaén), Andalusien. Förpackad i en trälåda.
Olavidia är en mjuk ost med mjölkkoagulering, gjord av Malaga getmjölk från sin egen besättning, till vilken mjölken behandlas med långsam pastörisering.
Det första vi hittar hos Olavidia är dess mögliga svål med en intensiv arom. Inuti upptäcker vi en krämig pasta med aromer av yoghurt, en fräsch, citronsyra och delikat smak, med en lätt kryddig beska. Den innehåller också en kärna av aska från olivgropar, vilket ger den en unik konsistens och en karakteristisk smak.
Naturlig ätbar bark. Stark lukt.
Denna ost har belönats med priset för världens bästa ost 2021 vid World Cheese Awards och Best Cheese of Spain 2018 och 2022.
Ursprung: 2016 återvände ostmakarna Silvia Peláez och Francisco Romero till sitt hemland, Andalusien, fast beslutna att återknyta kontakten med landsbygden. Där gav de liv åt Quesos y Besos och satsade på mjölksyrakoaguleringsostar. Malaga-getterna av deras familjeboskap betar i de södra bergen i Jaén, ett riktigt lantligt paradis. Under dessa förhållanden producerar getterna mjölk av exceptionell kvalitet som de gör sina hantverksostar med.
Getmjölk, kalciumklorid, förrätt, salt och träkol.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvaras i kylskåp, helst mellan 1ºC och 4ºC.
Naturlig ätbar bark.
Producent: Lácteos Romero Peláez, SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.