Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Arzúa-Uloa DOP ost, hjul
215,70 kr
Mjölk
Ko
Vikt
800g
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Halvmjuka
Lagrade
Mjukost
(tierno)
Smak
Mild
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Arzúa-Ulloa
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
Arzúa-Ulloa ost är den äldsta och mest konsumerade osten i Galicien som var hemgjord i alla bondehem. Denna galiciska ost har den näst högsta produktionsvolymen bland alla spanska ostar med ursprungsbeteckning (DOP).
Denna ost är gjord med mjölk från kor från galicisk blond, frisisk, brun-alpin och deras korsningar. Kor som betar fritt i de gröna betesmarkerna i Galicien och mjölk av högsta kvalitet.
Osten skal har en klar gul färg, något grov, mögelmarkerande bas. Det inre utseendet är enhetlig pasta, krämig, blekgul färg, med minimala rundade ögon spridda oregelbundet. Dess struktur är krämig, elastisk, med liten fasthet, utan hårdhet, i en utmärkt fuktighetspunkt. Aroma: Markerade mjölksyrade nötkreatur, med inslag av smör och naturlig yoghurt, med intressant örtartad bakgrund. Smak: Dess krämiga inträde i munnen, överför hela sin mjölkhalt, med en bra saltlösning och en något hög surhet som är karakteristisk för dessa utarbetningar, vilket håller den i sitt sista smältsteg. Med medelhög uthållighet, både i eftersmaken och i retronasalt, överlever dess mjölkhalt.
Denna ost är idealisk att åtföljas av honung eller kvitten om den äts vanlig; men den är också mycket lämplig för matlagning, eftersom den tack vare sin mjukhet åtföljer smakerna bra utan att maskera dem. Det smälter väldigt bra, så det rekommenderas i bakade rätter med grönsaker eller ägg. Den går även bra att steka. Det är en ost som till och med kan bredas på bröd.
Arzúa-Ulloa ost är den äldsta och mest konsumerade osten i Galicien som var hemgjord i alla bondehem. Denna galiciska ost har den näst högsta produktionsvolymen bland alla spanska ostar med ursprungsbeteckning (DOP).
Denna ost är gjord med mjölk från kor från galicisk blond, frisisk, brun-alpin och deras korsningar. Kor som betar fritt i de gröna betesmarkerna i Galicien och mjölk av högsta kvalitet.
Osten skal har en klar gul färg, något grov, mögelmarkerande bas. Det inre utseendet är enhetlig pasta, krämig, blekgul färg, med minimala rundade ögon spridda oregelbundet. Dess struktur är krämig, elastisk, med liten fasthet, utan hårdhet, i en utmärkt fuktighetspunkt. Aroma: Markerade mjölksyrade nötkreatur, med inslag av smör och naturlig yoghurt, med intressant örtartad bakgrund. Smak: Dess krämiga inträde i munnen, överför hela sin mjölkhalt, med en bra saltlösning och en något hög surhet som är karakteristisk för dessa utarbetningar, vilket håller den i sitt sista smältsteg. Med medelhög uthållighet, både i eftersmaken och i retronasalt, överlever dess mjölkhalt.
Denna ost är idealisk att åtföljas av honung eller kvitten om den äts vanlig; men den är också mycket lämplig för matlagning, eftersom den tack vare sin mjukhet åtföljer smakerna bra utan att maskera dem. Det smälter väldigt bra, så det rekommenderas i bakade rätter med grönsaker eller ägg. Den går även bra att steka. Det är en ost som till och med kan bredas på bröd.
Pasteöriserad hel komjölk, salt, surhetskorrektor: kalciumklorid, löpe och mjölksyrajäsningar (mjölk).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvaras kylt. Temperera till rumstemperatur 30 minuter före konsumtion.
Den optimala temperaturen för dess konsumtion är omgivande mellan 15º och 22ºC.
Producent: Queserías Sarrianas
Recensioner
Det finns inga recensioner än.