Que´s Belt - El Nostre

Ren botad getost, hjul

500 gr

180,15 kr

360,30 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Get

Vikt

500g

500g

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Lagrad
(Curado)

Smak

Smaksatt

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Mjuk
  • Skorpa: Med paprikakrydda
  • Mått: 11 x 11 x 5 cm
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Lätt Vitt: Txakoli
  • Cava Brut Nature
  • Cider
  • Catalonia-Barcelona

    100 % pastöriserad getmjölk från Katalonien.

    100 % pastöriserad getmjölk från Katalonien.

    Pasteöriserad 100 % getmjölk, animaliskt löpe, havssalt, mjölksyrastarter, (E-509) och röd paprika.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1788 Kj
    Energivärde (Kcal)
    427 Kcal
    Fett
    37 g
    Mättade fetter
    10,6 g
    Kolhydrater
    0,54 g
    Sockerarter
    0,01 g
    Proteiner
    23 g
    Salt
    1,32 g

    Ost ska alltid förvaras svalt, helst i kylskåpet i den fuktigaste delen, t.ex. i lådan för frukt och grönsaker. Om osten lämnas i en annan del av kylskåpet är det bättre att den placeras i en behållare med lock som tillåter den att andas (annars torkar den snabbare). Lämna aldrig ostarna på en varm plats. Om osttypen är mjuk (krämig) eller blåmögelost är det bättre att ta bort den vakuumförseglade förpackningen eftersom dessa ostar behöver andas.

    Temperatur

    Helst ska ostarna förvaras vid samma temperatur som under mognadslagringen:

  • Färska, mjuka, halvmjuka och blåmögelostar: mellan 4 och 10ºC.
  • Hård ost, halvhård ost och kurerade ostar: mellan 8-13º.
  • Hållbarhetstid

    Försök att konsumera dina ostar inom några dagar efter att du har fått dem så att du kan njuta av dem när de är som bäst, särskilt de mjukare typerna. Om de förvaras på rätt sätt håller de flesta ostar i flera veckor. Som en allmän regel håller lagrade hårdostar längre än mjukare, färska typer. Här hittar du några råd om förvaring:

  • Mjuka ostar: 4 till 6 dagar
  • Getostar: 8 till 10 dagar
  • Hårda ostar: Upp till 3 till veckor
  • Hårda ostar: över 15 dagar till flera månader.
  • Halvkurrerade och kurerade ostar, halvhårda och hårda ostar kan frysas. Men när de väl har frysts upp förlorar de sin konsistens och blir mer smuliga, mjöliga och svårare att skära i skivor. Det är därför som frysta ostar bäst används till tillagade rätter snarare än att ätas färska. Innan osten fryses in rekommenderar vi att den skärs i konsumtionsstorlekar. En gång uppfryst bör den inte frysas in igen.

    Färska, mjuka ostar och blåmögelostar bör inte frysas, eftersom de då förlorar sin ursprungliga struktur och konsistensen förändras (om de inte är avsedda för matlagning).

    Konsumtion

    Mjuka ostar och blåmögelostar: Ta bort den vakuumförseglade förpackningen efter mottagning. Två timmar före provsmakning (eller minst 15 minuter före om det är en varm dag), ta av ostarna och låt dem stå i rumstemperatur. Efter en del av konsumtionen, svep in resten av osten i det papper eller den förpackning som den kom i och förvara den i kylskåpet.

    Hårda och kurerade ostar: Medan den är inuti sin vakuumförslutna förpackning och förvarad på rätt sätt, kommer den att behålla sin bästa kvalitet i cirka 6 till 8 månader. När den väl öppnats är en hård ost i allmänhet säker att äta i 6 veckor. Endast det behövs för att täcka den exponerade pastasnittade delen av osten och inte dess svål eftersom den andas igenom den.

    Blåmögelostar bör helst förvaras åtskilda från övriga ostar, eftersom deras mögel kan invadera andra livsmedel, och inte för nära andra livsmedel med stark lukt, eftersom den kan absorberas av osten och skada den.

    Tips

    Om du har kastat ditt papper eller din förpackning eller om den har slitits sönder ska du följa de här riktlinjerna:

  • För ostar med blodig skorpa, tommes och ostar med hårdare och torrare skorpa, svep in endast den skurna ytan i lätt plast och låt skorpan vara öppen så att osten kan andas.
  • Blåmögelostar ska vara ordentligt insvepta i folie.
  • Tvättade ostar med skorpa bör lindas in i vaxpapper eller fettbeständigt papper.
  • Små ostar, t.ex. en getmjölkscrottin, bör också förpackas i vaxpapper eller fettbeständigt papper.
  • Mjuka ostar förvaras bra i vaxat papper eller i förseglade behållare.
  • Artikelnr: SK03000000023

    Producent: Que´s Lider SL (Grupo Ameta)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.