Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Idiazabal DOP hantverkare rökt torkad fårost, hjul
783,25 kr
Mjölk
Får
Vikt
1,5kg
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Lagrad
(Curado)
Smak
Medium
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Idiazabal
UTMÄRKELSER:
2012 Gold
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
Orexa Idiazabal DOP hantverksost vann guldmedaljen vid 2012 World Cheese Awards, den mest prestigefyllda osttävlingen i världen.
Idiazabal ost DOP är baserad på förfäders traditioner och stöds av modern teknologi. Föreningen samlar producenter från provinserna Alava, Bizkaia, Gipuzkoa och Navarra.
Osten har fått sitt namn från staden Idiazabal, där herdarna sålde sin produktion när de kom tillbaka från bete på hög höjd, strax före vinterns början. Idiazabal har knappast genomgått några förändringar sedan de tidigaste tiderna av sin produktion. En viktig del av dessa ostar röks med hagtorn, bok eller björkträ.
Den råmjölk som används för att tillverka ostarna kommer från deras egna besättningar, med får av de inhemska raserna Latxa och Karrantzana. På grund av sina rasegenskaper och sin naturliga diet producerar de utmärkt kvalitetsmjölk, från vars omvandling en extraordinär ost erhålls.
Den har intensiva mjölksyraaromer med inslag av animaliska och rökiga toner i röken. Konsistensen är fast, smulig och mjölig. Mjölkaktig smak, lätt saltlösning och lätt kryddig.
Orexa Idiazabal DOP hantverksost vann guldmedaljen vid 2012 World Cheese Awards, den mest prestigefyllda osttävlingen i världen.
Idiazabal ost DOP är baserad på förfäders traditioner och stöds av modern teknologi. Föreningen samlar producenter från provinserna Alava, Bizkaia, Gipuzkoa och Navarra.
Osten har fått sitt namn från staden Idiazabal, där herdarna sålde sin produktion när de kom tillbaka från bete på hög höjd, strax före vinterns början. Idiazabal har knappast genomgått några förändringar sedan de tidigaste tiderna av sin produktion. En viktig del av dessa ostar röks med hagtorn, bok eller björkträ.
Den råmjölk som används för att tillverka ostarna kommer från deras egna besättningar, med får av de inhemska raserna Latxa och Karrantzana. På grund av sina rasegenskaper och sin naturliga diet producerar de utmärkt kvalitetsmjölk, från vars omvandling en extraordinär ost erhålls.
Den har intensiva mjölksyraaromer med inslag av animaliska och rökiga toner i röken. Konsistensen är fast, smulig och mjölig. Mjölkaktig smak, lätt saltlösning och lätt kryddig.
Råmjölk från latxafår, löpe, jäsning och salt. Konserveringsmedel: Lysozym (härstammar från ägg).
Ej ätbar svål.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvara helst i kylskåp mellan 3º - 8°C.
Producent: Oihan Txiki Kooperativa Orexa
Recensioner
Det finns inga recensioner än.