Mercadal

Mahón-Menorca artisan semi-cured cheese DOP, wheel

2,5 kg

830,07 kr

332.03 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 1

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

2,5kg

2,5kg

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Fasta

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Medium

Mahón - Menorca

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Mahón - Menorca

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: Between 2 and 5 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Balearic

    Mercadal´s Mahón-Menorca DOP cheese is made from pasteurised milk from Frisona Menorquina cows. Since ancient times, its traditional square shape is the result of pressing and draining the curd in a cloth called a Fogasser.

    The rind of this cheese is orange, compact and smooth, and its interior is off-white in the soft cheeses, yellowish ivory. It contains small, more or less rounded, irregularly distributed eyes.

    Matured for 2 to 5 months at a controlled temperature and humidity in the drying room. The cheese is firm and easy to cut. With a more evolved dairy flavour and aromas, reminiscent of butter, cut grass and toasted nuts.

    Mercadal´s Mahón-Menorca DOP cheese is made from pasteurised milk from Frisona Menorquina cows. Since ancient times, its traditional square shape is the result of pressing and draining the curd in a cloth called a Fogasser.

    The rind of this cheese is orange, compact and smooth, and its interior is off-white in the soft cheeses, yellowish ivory. It contains small, more or less rounded, irregularly distributed eyes.

    Matured for 2 to 5 months at a controlled temperature and humidity in the drying room. The cheese is firm and easy to cut. With a more evolved dairy flavour and aromas, reminiscent of butter, cut grass and toasted nuts.

    Pasteurised cow's milk, calcium chloride, rennet extract, preservative E-1150 (EGG lysozyme), lactic ferments and salt. Inedible rind, preservatives (E-200, E-235) and colouring (E-172).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1429 Kj
    Energivärde (Kcal)
    398 Kcal
    Fett
    31,2 g
    Mättade fetter
    21,1 g
    Kolhydrater
    2,5 g
    Sockerarter
    1,5 g
    Proteiner
    24,8 g
    Salt
    2 g
    Calcium
    615 mg
    Phosphorus
    451 mg

    A Mahón-Menorca cheese can be kept in the less cold part of the refrigerator, ideally below 10º C, wrapped in plastic film or covered with a damp cloth, thus preventing them from drying out too much.

    The optimum temperature for consumption should be between 18º and 20º C, and it is therefore recommended to take it out of the fridge 30 minutes before consumption.

    Artikelnr: SK03000000080

    Producer: Dalrit S.L.

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Mahón-Menorca artisan semi-cured cheese DOP, wheel”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *