Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Mahón-Menorca hantverkare halvtorkad ost DOP, hjul
893,15 kr
Mjölk
Ko
Vikt
2,5kg
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Fasta
Lagrade
Halvmogen
(semicurado)
Smak
Medium
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Mahón - Menorca
Vin/Drycker och Mat:
Mercadals Mahón-Menorca DOP-ost är gjord av pastöriserad mjölk från Frisona Menorquina-kor. Sedan urminnes tider är dess traditionella fyrkantiga form resultatet av att ostmassan har pressats och tömts i en trasa som kallas Fogasser.
Skallen på denna ost är orange, kompakt och slät, och dess insida är benvit i de mjuka ostarna, gulaktigt elfenben. Den innehåller små, mer eller mindre rundade, oregelbundet fördelade ögon.
Mognad i 2 till 5 månader vid kontrollerad temperatur och luftfuktighet i torkrummet. Osten är fast och lätt att skära. Med en mer utvecklad mjölksmak och aromer som påminner om smör, klippt gräs och rostade nötter.
Mercadals Mahón-Menorca DOP-ost är gjord av pastöriserad mjölk från Frisona Menorquina-kor. Sedan urminnes tider är dess traditionella fyrkantiga form resultatet av att ostmassan har pressats och tömts i en trasa som kallas Fogasser.
Skallen på denna ost är orange, kompakt och slät, och dess insida är benvit i de mjuka ostarna, gulaktigt elfenben. Den innehåller små, mer eller mindre rundade, oregelbundet fördelade ögon.
Mognad i 2 till 5 månader vid kontrollerad temperatur och luftfuktighet i torkrummet. Osten är fast och lätt att skära. Med en mer utvecklad mjölksmak och aromer som påminner om smör, klippt gräs och rostade nötter.
Pasteuriserad komjölk, kalciumklorid, löpeextrakt, konserveringsmedel E-1150 (EGG-lysozym), mjölksyrafermenter och salt. Oätligt svål, konserveringsmedel (E-200, E-235) och färgämnen (E-172).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
En Mahón-Menorca-ost kan förvaras i den mindre kalla delen av kylskåpet, helst under 10º C, inlindad i plastfilm eller täckt med en fuktig trasa, vilket förhindrar att den torkar ut för mycket.
Den optimala temperaturen för konsumtion bör vara mellan 18º och 20º C, och det rekommenderas därför att ta ut den ur kylen 30 minuter före konsumtion.
Producent: Dalrit SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.