Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Ibores DOP botad getost, klyft
90,98 kr
Mjölk
Get
Vikt
250g
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Lagrad
(Curado)
Smak
Medium
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Ibores
Vin/Drycker och Mat:
Iboresost är en av de mest emblematiska produkterna i Extremadura. Som vi känner det idag har det producerats i det geografiska området för den skyddade ursprungsbeteckningen (DOP) sedan urminnes tider.
Den är gjord på rå getmjölk och presenteras i en svål som gnids in med paprika . Denna ost kännetecknas av getartade aromer med inslag av grönsaker och smaker. Pastan är elfenbensvit, halvhård, med en mjuk, smörig och fuktig konsistens, mellan spröd och elastisk, med små, inte särskilt rikliga och ojämnt fördelade ögon. Smaken är karakteristisk, smörig, lätt syrlig, lätt kryddig och salt, lätt getartad i eftersmaken och mycket behaglig i gommen.
Iboresost är en av de mest emblematiska produkterna i Extremadura. Som vi känner det idag har det producerats i det geografiska området för den skyddade ursprungsbeteckningen (DOP) sedan urminnes tider.
Den är gjord på rå getmjölk och presenteras i en svål som gnids in med paprika . Denna ost kännetecknas av getartade aromer med inslag av grönsaker och smaker. Pastan är elfenbensvit, halvhård, med en mjuk, smörig och fuktig konsistens, mellan spröd och elastisk, med små, inte särskilt rikliga och ojämnt fördelade ögon. Smaken är karakteristisk, smörig, lätt syrlig, lätt kryddig och salt, lätt getartad i eftersmaken och mycket behaglig i gommen.
Rå getmjölk, animaliskt löpe, mjölksyrajäsningar och salt.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
För optimal konservering bör Ibores ost helst förvaras mellan 8º och 13ºC.
Det är också lämpligt att linda in den i tunn genomskinlig plast för att förhindra att den torkar ut, men inte för tätt för att undvika bildning av mögel på ytan.
För bästa konsumtion rekommenderas det att ta ut det ur kylhuset 1 eller 2 timmar före konsumtion, så att det kan härdas och på så sätt gynna dess organoleptiska egenskaper.
Producent: SAT Quesería de las Villuercas
Recensioner
Det finns inga recensioner än.