Larsa

Tetillaost DOP, hel bit, 600 gr

600 gr

171,71 kr

232,57 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

600g

600g

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Mjukost
(tierno)

Smak

Mild

Tetilla

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Tetilla

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Mjuk
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: 15 days
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Food Pairing Suggestions

    Mat och Vin/Drycker:

  • Honey, walnuts, quince jelly or apple jam.
  • Bread / Toast
  • Pasta
  • Galicia-Pontevedra

    Tetillaost är en av de mest kända galiciska ostarna, som först nämndes i historiska skrifter 1753. Den är uppkallad efter sin ursprungliga traditionella koniska form, konkav-konvex, tillplattad och med en liten bröstvårta i spetsen, gjuten i formen av en kvinnas bröst (därav dess namn: Teta Galega). Denna speciella form gör den lätt att känna igen bland andra galiciska ostar och ostar från andra spanska regioner, eftersom det är den enda som kan marknadsföras med denna "spene"-form.

    Den är mör, inte särskilt mogen, och konsumeras efter femton dagar. Den är gjord av pastöriserad mjölk från frisiska raskor. Interiören är kompakt men mjuk, ganska elastisk, utan ögon och halmgul till färgen. Smaken är mild, mjölkaktig, något söt, inte alls salt, smörig och smälter i gommen.

    Tetillaost är utsökt ensam till efterrätt, som mellanmål eller som aperitif före en måltid , och i Galicien brukar den ätas utan sällskap. Men sanningen är att det är en så mångsidig ost att den kan kombineras med många rätter och tillredningar.

    Utöver att den kompletteras med gott bröd, kan den serveras med honung, valnötter, kvittengelé, eller äppelsylt. Söta mousser, cheesecakes eller som en del av gräddfyllningar.

    Den är lika mångsidig i salta matlagning. Tillsammans med piquillos med ansjovis, med svamp, i pasta, kroketter, med grönsaker som tomater, men också i fritter, puréer eller montaditos, såväl som med rökt mat och aromatiska örter.

    Hitta mer fullständig information. på vår blogg: läs mer ...

    Tetillaost är en av de mest kända galiciska ostarna, som först nämndes i historiska skrifter 1753. Den är uppkallad efter sin ursprungliga traditionella koniska form, konkav-konvex, tillplattad och med en liten bröstvårta i spetsen, gjuten i formen av en kvinnas bröst (därav dess namn: Teta Galega). Denna speciella form gör den lätt att känna igen bland andra galiciska ostar och ostar från andra spanska regioner, eftersom det är den enda som kan marknadsföras med denna "spene"-form.

    Den är mör, inte särskilt mogen, och konsumeras efter femton dagar. Den är gjord av pastöriserad mjölk från frisiska raskor. Interiören är kompakt men mjuk, ganska elastisk, utan ögon och halmgul till färgen. Smaken är mild, mjölkaktig, något söt, inte alls salt, smörig och smälter i gommen.

    Tetillaost är utsökt ensam till efterrätt, som mellanmål eller som aperitif före en måltid , och i Galicien brukar den ätas utan sällskap. Men sanningen är att det är en så mångsidig ost att den kan kombineras med många rätter och tillredningar.

    Utöver att den kompletteras med gott bröd, kan den serveras med honung, valnötter, kvittengelé, eller äppelsylt. Söta mousser, cheesecakes eller som en del av gräddfyllningar.

    Den är lika mångsidig i salta matlagning. Tillsammans med piquillos med ansjovis, med svamp, i pasta, kroketter, med grönsaker som tomater, men också i fritter, puréer eller montaditos, såväl som med rökt mat och aromatiska örter.

    Hitta mer fullständig information. på vår blogg: läs mer ...

    Pasteuriserad hel komjölk, salt, löpe, härdare (kalciumklorid), startkulturer (mjölk), svålbeläggning: polyvinylacetat, konserveringsmedel (E-235).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1239 Kj
    Energivärde (Kcal)
    299 Kcal
    Fett
    24,8 g
    Mättade fetter
    17,5 g
    Kolhydrater
    0,1 g
    Sockerarter
    0,1 g
    Proteiner
    18,8 g
    Salt
    1,9 g

    Tetillaost bör förvaras i kylen vid en temperatur på mellan 5ºC och 8ºC.

    Det bästa sättet är att slå in den i en ren gasväv, som de som används för att filtrera vasslen från ostar, i stil med de gamla vita gasvävsblöjorna. På så sätt, insvept i kylen, håller den sig perfekt, utan att torka ut eller bli fuktig.

    Den bör inte förvaras i ett ostkar med andra ostsorter, eftersom det förhindrar att den tar upp dofter och blanda aromer och därmed förlora sin individualitet.

    Artikelnr: SK03000000017

    Producent: Quesería Larsa (Corporación Alimentaria Peñasanta, SA)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.