Larsa

DOP Arzúa-Ulloa ko lagrad ost, från Galicien, hel bit

700 g

260,64 kr

341,70 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 3

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

700g

700g

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Mjukost
(tierno)

Smak

Mild

Arzúa-Ulloa

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Arzúa-Ulloa

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Mjuk
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: Between 15 and 20 days
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Food Pairing Suggestions

    Mat och Vin/Drycker:

  • Sweet quince
  • Honey
  • Galicia-Pontevedra

    700 g hel bit av Quesería Larsas DOP Arzúa-Ulloa ko lagrad fet ost, från staden Villagarcía de Arousa (Pontevedra), Galicien.

    Arzúa-Ulloa ost är den äldsta och mest konsumerad ost i Galicien som var hemgjord i alla bondehem. Denna galiciska ost har den näst högsta produktionsvolymen bland alla spanska ostar med ursprungsbeteckning (DOP).

    Denna ost är gjord med mjölk från kor från galicisk blond, frisisk, brunalpin och deras korsningar. Kor som betar fritt i de gröna betesmarkerna i Galicien och mjölk av högsta kvalitet.

    Det är en ost med inte särskilt intensiva mjölksyraaromer, mjuk konsistens och mild smak. Dess arom påminner om doften av smör och yoghurt, med inslag av vanilj, grädde och valnöt. Dess smak är lätt salt, med en karakteristisk touch av syra. Tillverkningen av ost under ursprungsbeteckningen Arzúa-Ulloa omfattar totalt 24 kommuner. Produktionsområdet är ett osttillverkningsområde av stor tradition inramat mellan Ulla älvs två stränder. Den inkluderar provinserna La Coruña, Lugo och Pontevedra.

    Denna ost är idealisk att åtföljas av honung eller kvitten om den äts vanlig; men den är också mycket lämplig för matlagning, eftersom den tack vare sin mjukhet åtföljer smakerna bra utan att maskera dem. Det smälter väldigt bra, så det rekommenderas i bakade rätter med grönsaker eller ägg. Den går även bra att steka. Det är en ost som till och med kan bredas på bröd.

    700 g hel bit av Quesería Larsas DOP Arzúa-Ulloa ko lagrad fet ost, från staden Villagarcía de Arousa (Pontevedra), Galicien.

    Arzúa-Ulloa ost är den äldsta och mest konsumerad ost i Galicien som var hemgjord i alla bondehem. Denna galiciska ost har den näst högsta produktionsvolymen bland alla spanska ostar med ursprungsbeteckning (DOP).

    Denna ost är gjord med mjölk från kor från galicisk blond, frisisk, brunalpin och deras korsningar. Kor som betar fritt i de gröna betesmarkerna i Galicien och mjölk av högsta kvalitet.

    Det är en ost med inte särskilt intensiva mjölksyraaromer, mjuk konsistens och mild smak. Dess arom påminner om doften av smör och yoghurt, med inslag av vanilj, grädde och valnöt. Dess smak är lätt salt, med en karakteristisk touch av syra. Tillverkningen av ost under ursprungsbeteckningen Arzúa-Ulloa omfattar totalt 24 kommuner. Produktionsområdet är ett osttillverkningsområde av stor tradition inramat mellan Ulla älvs två stränder. Den inkluderar provinserna La Coruña, Lugo och Pontevedra.

    Denna ost är idealisk att åtföljas av honung eller kvitten om den äts vanlig; men den är också mycket lämplig för matlagning, eftersom den tack vare sin mjukhet åtföljer smakerna bra utan att maskera dem. Det smälter väldigt bra, så det rekommenderas i bakade rätter med grönsaker eller ägg. Den går även bra att steka. Det är en ost som till och med kan bredas på bröd.

    Pasteuriserad hel komjölk, salt, löpe, härdare (kalciumklorid), startkulturer (mjölk), svålbeläggning: polyvinylacetat, konserveringsmedel (E-235).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1490 Kj
    Energivärde (Kcal)
    360 Kcal
    Fett
    32,1 g
    Mättade fetter
    22,4 g
    Kolhydrater
    0,1 g
    Sockerarter
    0,1 g
    Proteiner
    17,7 g
    Salt
    1,7 g

    Förvara helst i kylskåp vid en temperatur under 10°C.

    Artikelnr: SK03000000221

    Producent: Corporación Alimentaria Peñasanta, SA

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.