Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
DOP Arzúa-Ulloa ko lagrad ost, från Galicien, hel bit
260,64 kr
Mjölk
Ko
Vikt
700g
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Halvmjuka
Lagrade
Mjukost
(tierno)
Smak
Mild
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Arzúa-Ulloa
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
700 g hel bit av Quesería Larsas DOP Arzúa-Ulloa ko lagrad fet ost, från staden Villagarcía de Arousa (Pontevedra), Galicien.
Arzúa-Ulloa ost är den äldsta och mest konsumerad ost i Galicien som var hemgjord i alla bondehem. Denna galiciska ost har den näst högsta produktionsvolymen bland alla spanska ostar med ursprungsbeteckning (DOP).
Denna ost är gjord med mjölk från kor från galicisk blond, frisisk, brunalpin och deras korsningar. Kor som betar fritt i de gröna betesmarkerna i Galicien och mjölk av högsta kvalitet.
Det är en ost med inte särskilt intensiva mjölksyraaromer, mjuk konsistens och mild smak. Dess arom påminner om doften av smör och yoghurt, med inslag av vanilj, grädde och valnöt. Dess smak är lätt salt, med en karakteristisk touch av syra. Tillverkningen av ost under ursprungsbeteckningen Arzúa-Ulloa omfattar totalt 24 kommuner. Produktionsområdet är ett osttillverkningsområde av stor tradition inramat mellan Ulla älvs två stränder. Den inkluderar provinserna La Coruña, Lugo och Pontevedra.
Denna ost är idealisk att åtföljas av honung eller kvitten om den äts vanlig; men den är också mycket lämplig för matlagning, eftersom den tack vare sin mjukhet åtföljer smakerna bra utan att maskera dem. Det smälter väldigt bra, så det rekommenderas i bakade rätter med grönsaker eller ägg. Den går även bra att steka. Det är en ost som till och med kan bredas på bröd.
700 g hel bit av Quesería Larsas DOP Arzúa-Ulloa ko lagrad fet ost, från staden Villagarcía de Arousa (Pontevedra), Galicien.
Arzúa-Ulloa ost är den äldsta och mest konsumerad ost i Galicien som var hemgjord i alla bondehem. Denna galiciska ost har den näst högsta produktionsvolymen bland alla spanska ostar med ursprungsbeteckning (DOP).
Denna ost är gjord med mjölk från kor från galicisk blond, frisisk, brunalpin och deras korsningar. Kor som betar fritt i de gröna betesmarkerna i Galicien och mjölk av högsta kvalitet.
Det är en ost med inte särskilt intensiva mjölksyraaromer, mjuk konsistens och mild smak. Dess arom påminner om doften av smör och yoghurt, med inslag av vanilj, grädde och valnöt. Dess smak är lätt salt, med en karakteristisk touch av syra. Tillverkningen av ost under ursprungsbeteckningen Arzúa-Ulloa omfattar totalt 24 kommuner. Produktionsområdet är ett osttillverkningsområde av stor tradition inramat mellan Ulla älvs två stränder. Den inkluderar provinserna La Coruña, Lugo och Pontevedra.
Denna ost är idealisk att åtföljas av honung eller kvitten om den äts vanlig; men den är också mycket lämplig för matlagning, eftersom den tack vare sin mjukhet åtföljer smakerna bra utan att maskera dem. Det smälter väldigt bra, så det rekommenderas i bakade rätter med grönsaker eller ägg. Den går även bra att steka. Det är en ost som till och med kan bredas på bröd.
Pasteuriserad hel komjölk, salt, löpe, härdare (kalciumklorid), startkulturer (mjölk), svålbeläggning: polyvinylacetat, konserveringsmedel (E-235).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvara helst i kylskåp vid en temperatur under 10°C.
Producent: Corporación Alimentaria Peñasanta, SA
Recensioner
Det finns inga recensioner än.