Larra

Roncal DOP artisan cured sheep´s cheese, wheel

3 kg

1 291 kr

430,33 kr / kg inkl. moms

Antal: Max. 1

Skickas normalt inom 48 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

3kg

3kg

Mjölkbehandling

Konsistens

Fasta

Lagrade

Lagrad
(Curado)

Smak

Djärv

Roncal

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Roncal

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: More than 4 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Navarre

    Artisan cheese made of raw milk from Latxa breed sheeps from Navarre. Cured for more than 4 months in the Roncal Valley in Navarre at the foot of the Pyrenees. The Roncal Valley DOP was the first Spanish cheese DOP since 1981. The Roncal cheese has been made since ancient times from the milk of the sheep of the transhumant flocks and was one of the products used to feed the pilgrims on the Camino de Santiago who entered through Canfranc.

    Rind of variable color due to its mouldy origin. Intense straw yellow color, very chromatic. In the mouth is intense, with strong consistency and firmness.

    Extraordinary texture and flavour. Low acidity. It has an intense and persistent aroma, buttery texture and strong flavour with a slightly spicy ending.

    Artisan cheese made of raw milk from Latxa breed sheeps from Navarre. Cured for more than 4 months in the Roncal Valley in Navarre at the foot of the Pyrenees. The Roncal Valley DOP was the first Spanish cheese DOP since 1981. The Roncal cheese has been made since ancient times from the milk of the sheep of the transhumant flocks and was one of the products used to feed the pilgrims on the Camino de Santiago who entered through Canfranc.

    Rind of variable color due to its mouldy origin. Intense straw yellow color, very chromatic. In the mouth is intense, with strong consistency and firmness.

    Extraordinary texture and flavour. Low acidity. It has an intense and persistent aroma, buttery texture and strong flavour with a slightly spicy ending.

    Raw sheep's milk, lamb rennet, salt, calcium chloride, egg lysozyme

    Non edible rind.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1964 Kj
    Energivärde (Kcal)
    476 Kcal
    Fett
    37 g
    Mättade fetter
    24,4 g
    Kolhydrater
    12 g
    Sockerarter
    Less than 0,5 g
    Proteiner
    24,4 g
    Salt
    1,8 g

    It is advisable to keep at a temperature between 3º to 9º C.

    Artikelnr: SK03000000093

    Producer: Quesos Larra S.L.

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Roncal DOP artisan cured sheep´s cheese, wheel”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *