La Xiquella

Manyac artisan soft cow´s cheese, mini wheel

240 gr

152,03 kr

633.46 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 48 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

240 gr

Mjölkbehandling

Konsistens

Mjuka

Lagrade

Mjukost
(tierno)

Smak

Mild

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Mjuk
  • Skorpa: Blommig
  • Mognad: 10 days
  • Mått: 10.5 cm diameter x 3 cm height
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Catalonia-Girona

    Cheese made from raw cow's milk from the Bruna del Pirineus breed, with a soft paste and a flowery mouldy rind. It is made in La Xiquella cheese factory in La Vall d'En Bas (La Garrotxa, Girona) by cheese master Oriol Rizo.

    The name is a Catalan expression used in the traditional speech of the Garrotxa and that somehow wants to reflect the character of the cheese, Manyac means: soft, docile, affectionate or tender.

    Product recognised with the Girona Excelente 2016-2017 agri-food quality seal. Silver Medal Diploma in the category of soft cow's cheese in the 22nd Pyrenean artisan cheese competition (2016).

    Cheese made from raw cow's milk from the Bruna del Pirineus breed, with a soft paste and a flowery mouldy rind. It is made in La Xiquella cheese factory in La Vall d'En Bas (La Garrotxa, Girona) by cheese master Oriol Rizo.

    The name is a Catalan expression used in the traditional speech of the Garrotxa and that somehow wants to reflect the character of the cheese, Manyac means: soft, docile, affectionate or tender.

    Product recognised with the Girona Excelente 2016-2017 agri-food quality seal. Silver Medal Diploma in the category of soft cow's cheese in the 22nd Pyrenean artisan cheese competition (2016).

    Raw cow´s milk, starter cultures, salt, rennet.

    Ideally, keep refrigerated between 1º and 4º C.

    Recommended to be consumed at room temperature. Remove from the refrigerator at least 30 minutes before consumption.

    Artikelnr: SK03000000194

    Producer: La Xiquella de la Vall d´en Bas

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Manyac artisan soft cow´s cheese, mini wheel”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *