Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Ibores DOP halvtorkad getost, minihjul
234,98 kr
Mjölk
Get
Vikt
1kg
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Halvmogen
(semicurado)
Smak
Medium
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Ibores
YTTERLIGARE EGENSKAPER:
Vin/Drycker och Mat:
Handgjord produktion. Utan konserveringsmedel eller färgämnen. Tillverkad med rå getmjölk från raserna 'Serrana', 'Retinta' och 'Verata' och vegetabiliskt löpe.
Iboresost är en av de mest emblematiska produkterna i Extremadura. Som vi känner den idag har den tillverkats i det geografiska området för den skyddade ursprungsbeteckningen (DOP) sedan urminnes tider.
Det är en fet ost, med en slät, halvhård, pepprig svål och en elfenbensfärgad interiör.
Handgjord produktion. Utan konserveringsmedel eller färgämnen. Tillverkad med rå getmjölk från raserna 'Serrana', 'Retinta' och 'Verata' och vegetabiliskt löpe.
Iboresost är en av de mest emblematiska produkterna i Extremadura. Som vi känner den idag har den tillverkats i det geografiska området för den skyddade ursprungsbeteckningen (DOP) sedan urminnes tider.
Det är en fet ost, med en slät, halvhård, pepprig svål och en elfenbensfärgad interiör.
Rå getmjölk, animaliskt löpe, mjölksyrajäsningar och salt.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
För optimal konservering bör Ibores ost helst förvaras mellan 8º och 13ºC.
Det är också lämpligt att linda in den i tunn genomskinlig plast för att förhindra att den torkar ut, men inte för tätt för att undvika bildning av mögel på ytan.
För bästa konsumtion rekommenderas det att ta ut det ur kylhuset 1 eller 2 timmar före konsumtion, så att det kan härdas och på så sätt gynna dess organoleptiska egenskaper.
Producent: Quesería de las Villuercas, SAT
Recensioner
Det finns inga recensioner än.