Afuega´l Pitu DOP atroncau blancu (vit) ost, lagrad, från Asturien, hel bit
125,92 kr
Mjölk


Ko
Vikt


300g
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Halvmjuka
Lagrade
Mjukost
(tierno)
Smak
Medium


Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Afuega'l Pitu


Vin/Drycker och Mat:


Mat och Vin/Drycker:


300g hel bit av El Viso Afuega´l Pitu mognad, Atroncau Blancu (vit), från Salas i Asturien. I vakuumförpackning.
Troligen den äldsta osten i Spanien, den har tillverkats sedan neolitisk tid. I modern tid, sedan slutet av 1800-talet.
Denna ost skulle ha den imaginära titeln som den mest internationella osten i Asturien om den fanns. Afuega'l Pitu Atroncau Blanco La Borbolla finns med på listorna över de bästa ostarna i Europa och är en ost som vi har i första divisionen. En ost med stark närvaro vars doft inte lämnar dig likgiltig.
Den är en av pelarna i den asturiska gastronomin, en ost som är en av de vanligaste på menyerna på välrenommerade restauranger och den ost som bäst representerar essensen av detta land.
Ostfabriken La Borbolla framställer den mjuka pastan med en lätt syrlig smak av mjölk från Friesian- och Asturiana de los Valles-kor, områdets äkta modergudinnor, som utfodras året runt på traditionellt sätt med betesdjur, färskt gräs och hö. Det finns ett före och ett efter. Våga prova denna oumbärliga ost som är oumbärlig för gastronomin.
Provningsanteckningar: Visuellt: Elfenbensfärgad och mattvit smak och en karakteristisk och överraskande form som en avtrubbad kon. Skalet är mjukt och naturligt. Den är kornig när den skärs upp och tenderar att bli flagnande. Olfaktoriskt: Lactig doft, frisk och mjuk, som ökar när osten mognar. Smak: Kraftig, torr, lätt syrlig och frisk smak. Det är en sammandragande och krämig ost på samma gång.
300g hel bit av El Viso Afuega´l Pitu mognad, Atroncau Blancu (vit), från Salas i Asturien. I vakuumförpackning.
Troligen den äldsta osten i Spanien, den har tillverkats sedan neolitisk tid. I modern tid, sedan slutet av 1800-talet.
Denna ost skulle ha den imaginära titeln som den mest internationella osten i Asturien om den fanns. Afuega'l Pitu Atroncau Blanco La Borbolla finns med på listorna över de bästa ostarna i Europa och är en ost som vi har i första divisionen. En ost med stark närvaro vars doft inte lämnar dig likgiltig.
Den är en av pelarna i den asturiska gastronomin, en ost som är en av de vanligaste på menyerna på välrenommerade restauranger och den ost som bäst representerar essensen av detta land.
Ostfabriken La Borbolla framställer den mjuka pastan med en lätt syrlig smak av mjölk från Friesian- och Asturiana de los Valles-kor, områdets äkta modergudinnor, som utfodras året runt på traditionellt sätt med betesdjur, färskt gräs och hö. Det finns ett före och ett efter. Våga prova denna oumbärliga ost som är oumbärlig för gastronomin.
Provningsanteckningar: Visuellt: Elfenbensfärgad och mattvit smak och en karakteristisk och överraskande form som en avtrubbad kon. Skalet är mjukt och naturligt. Den är kornig när den skärs upp och tenderar att bli flagnande. Olfaktoriskt: Lactig doft, frisk och mjuk, som ökar när osten mognar. Smak: Kraftig, torr, lätt syrlig och frisk smak. Det är en sammandragande och krämig ost på samma gång.
Pastöriserad komjölk, salt, mjölkenzymer och löpe.
Glutenfri.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvaras helst mellan 2º och 8º C.
Producent: Quesería El Viso El Cobo, S.C.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.