Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Torkad i ister fårost med konjak och tryffel, hjul
1 140 kr
Mjölk
Får
Vikt
3kg
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Fasta
Lagrade
Lagrad
(Curado)
Smak
Djärv
Vin/Drycker och Mat:
Don Picón de Cuenca är en ost gjord på ett helt hantverksmässigt sätt med råmjölk från Manchegan-får, och botad i minst 7 månader på medeltida sätt, det vill säga; täckt med ister med timjan, rosmarin, konjak och tryffel, vilket ger den en speciell touch, i smak och konsistens. Ursprungligen var ostmakaren baserad i Cuenca, alltså dess namn, men flyttade sin produktion senare till staden Fuentidueña del Tajo i Madrid-provinsen.
Den naturliga utfodringen av fåren, med gräset från denna torra, kalkrik mark med brist på betesmark, ger denna ost sin mycket speciella smak, eftersmak och aromer. Mjölken som används i denna ost, en naturlig råvara, kommer till största delen från småskaliga djurgårdar, som utnyttjar de naturliga foderresurserna i området där de finns.
Pastan är smakrik och elfenbensfärgad, svålen är mycket attraktiv och fet på grund av ister som täcker den. Denna mycket speciella ost skiljer sig från andra ostar i de smaker som kommer fram under raffineringsprocessen. Dess starka och intensiva smak, med en lätt pikant, gör den idealisk som förrätt till alla måltider, tillsammans med ett gott fylligt rött vin.
Med tiden kommer konsistensen att bli krämigare precis under svålen, ett tecken på att smöret som det har härdats med impregnerar pastan och påverkar ostens slutliga smak.
Don Picón de Cuenca är en ost gjord på ett helt hantverksmässigt sätt med råmjölk från Manchegan-får, och botad i minst 7 månader på medeltida sätt, det vill säga; täckt med ister med timjan, rosmarin, konjak och tryffel, vilket ger den en speciell touch, i smak och konsistens. Ursprungligen var ostmakaren baserad i Cuenca, alltså dess namn, men flyttade sin produktion senare till staden Fuentidueña del Tajo i Madrid-provinsen.
Den naturliga utfodringen av fåren, med gräset från denna torra, kalkrik mark med brist på betesmark, ger denna ost sin mycket speciella smak, eftersmak och aromer. Mjölken som används i denna ost, en naturlig råvara, kommer till största delen från småskaliga djurgårdar, som utnyttjar de naturliga foderresurserna i området där de finns.
Pastan är smakrik och elfenbensfärgad, svålen är mycket attraktiv och fet på grund av ister som täcker den. Denna mycket speciella ost skiljer sig från andra ostar i de smaker som kommer fram under raffineringsprocessen. Dess starka och intensiva smak, med en lätt pikant, gör den idealisk som förrätt till alla måltider, tillsammans med ett gott fylligt rött vin.
Med tiden kommer konsistensen att bli krämigare precis under svålen, ett tecken på att smöret som det har härdats med impregnerar pastan och påverkar ostens slutliga smak.
Rå fårmjölk, mjölksyrajäsningar, salt och animaliskt löpe, iberiskt ister, konjak, tryffel och naturliga kryddor.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvaras i kylskåp mellan 10º och 12º C.
Det är lämpligt att lämna det i rumstemperatur i minst 40 minuter före konsumtion.
Producent: Lácteas Don Picón de Cuenca, SL
Recensioner
Det finns inga recensioner än.