Don Apolonio

Don Apolonio Manchego Añejo-Reserva fårmjölksost, minst 10 månader, från Ciudad Real, hel bit

Ca. 2,9 kg

1 349 kr

449,67 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

Ca. 2,9 kg

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Fasta

Lagrade

Åldrad
(Añejo)

Smak

Djärv

awards

UTMÄRKELSER:

Best Cheeses - Award Foods of Spain 2023

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Nalmmönstret i skorpan
  • Mognad: 12 månader (minst 10 månader)
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Castilla-Ciudad

    Ca 2,9 kg hel ost av fårmjölksosten Don Apolonio Manchego style Añejo-Reserva, från Malagón, Ciudad Real, Castilla-La Mancha. I vakuumförsluten förpackning.

    Ost gjord på pastöriserad fårmjölk, lagrad i minst 10 månader (men vanligtvis 12 månader eller mer), cylindrisk till formen och med ett intensivt gult utseende, karakteristiskt för den fårmjölk som betar på fälten i Castilla-La Mancha.

    Intensiv smak med en djup doft, aromatisk med toner som är typiska för dess höga mognad. Den har rapphönsliknande ögon, ett blekt åldrat utseende och en fast, kompakt konsistens. Full i munnen.

    Den traditionella tillverkningen och den unika, intensiva och aromatiska smaken har gjort att den har nått toppen och utsetts till "Best Cheese 2023" i Spanien och den bästa osten i Spanien i kategorin lagrad fårost.

    Om Quesos Don Apolonio:

    Familjen Matas boskaps- och osttillverkningstradition går tillbaka till slutet av 1800-talet. Marino Mata var en fåraherde från Castilla-La Mancha, Ciudad Real, där han tillsammans med sin fru Juliana Colmenar etablerade sig som boskapsuppfödare. 150 får och 30 getter utgjorde den hjord som levererade råmaterialet till hans första ostar. Hans son Apolonio Mata fortsatte familjetraditionen och gav namn och prestige åt "Quesos Don Apolonio".

    Don Apolonio Mata tog över efter sin far och drog nytta av hans erfarenhet. Från 1941 ökade han antalet boskapsdjur. Efter framgången med de utsökta ostarna ökade familjen produktionen och Don Apolonio Matas söner, den nya generationen, tog över produktionen 1985. De olika osttyperna som produceras på Quesos Don Apolonio använder mjölk från Manchego-besättningar som utfodras i området Castilla-La Mancha, som är rikt på betesmarker av utmärkt kvalitet, som huvudingrediens.

    Ca 2,9 kg hel ost av fårmjölksosten Don Apolonio Manchego style Añejo-Reserva, från Malagón, Ciudad Real, Castilla-La Mancha. I vakuumförsluten förpackning.

    Ost gjord på pastöriserad fårmjölk, lagrad i minst 10 månader (men vanligtvis 12 månader eller mer), cylindrisk till formen och med ett intensivt gult utseende, karakteristiskt för den fårmjölk som betar på fälten i Castilla-La Mancha.

    Intensiv smak med en djup doft, aromatisk med toner som är typiska för dess höga mognad. Den har rapphönsliknande ögon, ett blekt åldrat utseende och en fast, kompakt konsistens. Full i munnen.

    Den traditionella tillverkningen och den unika, intensiva och aromatiska smaken har gjort att den har nått toppen och utsetts till "Best Cheese 2023" i Spanien och den bästa osten i Spanien i kategorin lagrad fårost.

    Om Quesos Don Apolonio:

    Familjen Matas boskaps- och osttillverkningstradition går tillbaka till slutet av 1800-talet. Marino Mata var en fåraherde från Castilla-La Mancha, Ciudad Real, där han tillsammans med sin fru Juliana Colmenar etablerade sig som boskapsuppfödare. 150 får och 30 getter utgjorde den hjord som levererade råmaterialet till hans första ostar. Hans son Apolonio Mata fortsatte familjetraditionen och gav namn och prestige åt "Quesos Don Apolonio".

    Don Apolonio Mata tog över efter sin far och drog nytta av hans erfarenhet. Från 1941 ökade han antalet boskapsdjur. Efter framgången med de utsökta ostarna ökade familjen produktionen och Don Apolonio Matas söner, den nya generationen, tog över produktionen 1985. De olika osttyperna som produceras på Quesos Don Apolonio använder mjölk från Manchego-besättningar som utfodras i området Castilla-La Mancha, som är rikt på betesmarker av utmärkt kvalitet, som huvudingrediens.

    Pastöriserad fårmjölk, mjölkenzymer, kalciumklorid, lysozym (utvunnet ur ägg), löpe och salt.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    2017 Kj
    Energivärde (Kcal)
    487 Kcal
    Fett
    41,7 g
    Mättade fetter
    29,8 g
    Kolhydrater
    1,1 g
    Sockerarter
    0 g
    Proteiner
    26,8 g
    Salt
    1,9 g

    Förvaras i kylskåp.

    Artikelnr: SK03000000232Z

    Producent: Quesos Don Apolonio, S.L.

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.