Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Don Apolonio Manchego Añejo-Reserva Lagrad ost i olivolja och rosmarin, 12 månaders lagring, hel ost
1 349 kr
Mjölk
Får
Vikt
Ca. 3,3kg (Minst 3 kg)
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Fasta
Lagrade
Åldrad
(Añejo)
Smak
Smaksatt
Ca 3,3 kg (minst 3 kg) hela hjul av osten Don Apolonio Manchego Aged Añejo-Reserva i extra jungfruolja och rosmarin, 12 månaders lagring, från Malagón, Ciudad Real, Castilla-La Mancha, i vakuumförsluten förpackning.
Ost gjord på pastöriserad fårmjölk, lagrad i minst 12 månader, cylindrisk till formen och med ett intensivt gult utseende. Den har en lång mognadstid och badas i extra jungfruolivolja och rosmarinblad.
Intensiv smak med en djup och mycket aromatisk doft tack vare kombinationen av den bästa extra jungfruolivoljan och rosmarinblad. Den här osten för oss direkt till landsbygden, med sina rapphönsliknande ögon där man kan se oljan som finns i hela ostens inre. Den har ett åldrat utseende och en fast, kompakt konsistens.
Om Quesos Don Apolonio:
Familjen Matas boskaps- och osttillverkningstradition går tillbaka till slutet av 1800-talet. Marino Mata var en fåraherde från Castilla-La Mancha, Ciudad Real, där han tillsammans med sin fru Juliana Colmenar etablerade sig som boskapsuppfödare. 150 får och 30 getter utgjorde den hjord som levererade råmaterialet till hans första ostar. Hans son Apolonio Mata fortsatte familjetraditionen och gav namn och prestige åt ”Quesos Don Apolonio”.
Don Apolonio Mata tog över efter sin far och drog nytta av hans erfarenhet. Från 1941 ökade han antalet boskapsdjur. Efter framgången med de utsökta ostarna ökade familjen produktionen och Don Apolonio Matas söner, den nya generationen, tog över produktionen 1985. De olika osttyperna som produceras på Quesos Don Apolonio använder mjölk från Manchego-besättningar som utfodras i området Castilla-La Mancha, som är rikt på betesmarker av utmärkt kvalitet, som huvudingrediens.
Ca 3,3 kg (minst 3 kg) hela hjul av osten Don Apolonio Manchego Aged Añejo-Reserva i extra jungfruolja och rosmarin, 12 månaders lagring, från Malagón, Ciudad Real, Castilla-La Mancha, i vakuumförsluten förpackning.
Ost gjord på pastöriserad fårmjölk, lagrad i minst 12 månader, cylindrisk till formen och med ett intensivt gult utseende. Den har en lång mognadstid och badas i extra jungfruolivolja och rosmarinblad.
Intensiv smak med en djup och mycket aromatisk doft tack vare kombinationen av den bästa extra jungfruolivoljan och rosmarinblad. Den här osten för oss direkt till landsbygden, med sina rapphönsliknande ögon där man kan se oljan som finns i hela ostens inre. Den har ett åldrat utseende och en fast, kompakt konsistens.
Om Quesos Don Apolonio:
Familjen Matas boskaps- och osttillverkningstradition går tillbaka till slutet av 1800-talet. Marino Mata var en fåraherde från Castilla-La Mancha, Ciudad Real, där han tillsammans med sin fru Juliana Colmenar etablerade sig som boskapsuppfödare. 150 får och 30 getter utgjorde den hjord som levererade råmaterialet till hans första ostar. Hans son Apolonio Mata fortsatte familjetraditionen och gav namn och prestige åt ”Quesos Don Apolonio”.
Don Apolonio Mata tog över efter sin far och drog nytta av hans erfarenhet. Från 1941 ökade han antalet boskapsdjur. Efter framgången med de utsökta ostarna ökade familjen produktionen och Don Apolonio Matas söner, den nya generationen, tog över produktionen 1985. De olika osttyperna som produceras på Quesos Don Apolonio använder mjölk från Manchego-besättningar som utfodras i området Castilla-La Mancha, som är rikt på betesmarker av utmärkt kvalitet, som huvudingrediens.
Pastöriserad fårmjölk, mjölksyrajäsning, kalciumklorid, lysozym (äggderivat), löpe, salt, olivolja och rosmarin (<3%).
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Den idealiska förvaringstemperaturen är mellan 1º och 8º C (aldrig över 15º C ). Det är lämpligt att täcka ytan på osten med vaxpapper när den har skurits.
När du ska äta den, låt osten vila i rumstemperatur i cirka 10 minuter för att njuta av dess fulla smak.
För kortvarig konsumtion, lämna den utanför kylskåpet, mellan 16º och 20º C, i en träbaserad ostkylare som isolerar den från fukt och låter osten ”andas”.
Producent: Quesos Don Apolonio, S.L.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.